10 Απριλίου 2009

Μετά τις βεβηλώσεις άρχισαν να βάζουνε και βόμβες σε… Εκκλησίες. Αλλά τι μας νοιάζει; Αν ήταν καμιά συναγωγή, τότε ναι!

Αν επρόκειτο για συναγωγές ή μουσουλμανικά τεμένη, ο Σύριζα και οι λοιπές …προοδευτικές δυνάμεις θα είχαν οργανώσει σαράντα πορείες διαμαρτυρίας…

Ως “ιδιαίτερα σοβαρή” χαρακτηρίζεται η τοποθέτηση των εμπρηστικών μηχανισμών στις δύο εκκλησίες της Θεσσαλονίκης, την Αγία Σοφία και τον Άγιο Δημήτριο. Ο εμπρηστικός μηχανισμός που βρέθηκε στην εκκλησία του Αγ. Δημητρίου ήταν τοποθετημένος κοντά στην Κρύπτη του ναού και αποτελούνταν από γκαζάκια, ένα μπιτόνι με εύφλεκτο υγρό και ένα ρολόϊ (!), συνδεσμολογία που παραπέμπει σε χαρακτηριστικά εκρηκτικού και όχι εμπρηστικού μηχανισμού. Εντοπίστηκε και ο δεύτερος εμπρηστικός μηχανισμός, αυτόν για τον οποίο είχε προειδοποιήσει άγνωστος ότι είχε τοποθετηθεί στην Αγία Σοφία στη Θεσσαλονίκη.

Εμπρηστικός μηχανισμός φαίνεται ότι έχει τοποθετηθεί και στη Μητρόπολη Αθηνών και στον Ι.Ν Αγίας Τριάδας στον Πειραιά. Σύμφωνα με πληροφορίες άγνωστοι τηλεφώνησαν για τοποθέτηση αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών σε Ιερούς Ναούς της Αθήνας της Θεσσαλονίκης και του Πειραιά. Συγκεκριμένα λίγα λεπτά πριν της τρεις το μεσημέρι άγνωστος τηλεφώνησε και είπε ότι θα σκάσουν γκαζάκια στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας στην στον Πειραιά. Λίγο αργότερα, γκαζάκια έσκασαν προκαλώντας πανικό. Ενώ δε οι πυροτεχνουργοί κατευθυνόταν προς τον Πειραιά υπήρξε και άλλη προειδοποίηση αυτή τη φορά για τη Μητρόπολη της Αθήνας. Τελικά εντοπίστηκε ένα κουτί μέσα από το οποίο έβγαιναν καλώδια. Η περιοχή αποκλείστηκε και αμέσως έφτασαν δυνάμεις της αστυνομίας. Βρέθηκε ένα μπιτόνι με βενζίνη, γκαζάκια και ένα ρολόι, που είχε προγραμματισθεί να ενεργοποιήσει τον μηχανισμό στις 15:40.

Αλήθεια, μπορεί κανείς να φανταστεί τις αντιδράσεις που θα ξεσήκωνε ενδεχόμενη επίθεση σε μουσουλμανικό τέμενος; Θυμάται κανείς το …ευγενέστατο μήνυμα που είχαν αναγράψει «αντιεξουσιαστές» σε τοίχο συναγωγής; Παραλίγο να καταλήξει σε «εμφύλια» διαμάχη μεταξύ των μεγάλων… επαναστατών όταν μεγάλο μέρος του αναρχικού χώρου ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ την πράξη στη συναγωγή που αφορούσε απλώς …ένα σύνθημα σε τοίχο!

Τώρα ποιος μιλάει για τις τρομοκρατικές αυτές επιθέσεις; Είναι πασιφανές ότι οι κύκλοι αυτοί στρέφονται ενάντια στον Λαό μας, στην Πίστη του και στην ίδια μας την Πατρίδα.

Αισθάνονται μίσος για οτιδήποτε ΕΘΝΙΚΟ και θέλουν να καταστρέψουν ότι έχει απομείνει όρθιο σε αυτόν τον χιλιοπροδομένο τόπο. Ό,τι κι αν κάνουν είναι καταδικασμένοι να αποτύχουν.

Οι Έλληνες είναι δεμένοι όσο κανένας λαός με την Παράδοσή τους και όσους παρακρατικούς και να επιστρατεύσουν οι εχθροί του Ελληνισμού δεν θα καταφέρουν απολύτως τίποτε…

Υ.Γ.: Ο Συνασπισμός, γεμάτος οργή, καταδίκασε τις επιθέσεις αυτές με ένα Δελτίο Τύπου...28 λέξεων. Η σιωπή των Αμνών....:

"Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ σχετικά με την τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών σε ναούς.

Η περίεργη και προκλητική τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών στη Μητρόπολη της Αθήνας καθώς και σε άλλους ναούς, δημιουργεί εύλογα ερωτήματα.

Ποιοι και τι επιδιώκουν με τέτοιου είδους καταδικαστέες ενέργειες;

To Γραφείο Τύπου".

Φυσικά, δεν βλέπουμε πουθενά την λέξη "Καταδικάζουμε". Αντίθετα, δείτε την ανακοίνωση του Συνασπισμού για την "επίθεση" στο Στέκι μεταναστών:

"Καταδικάζουμε την φασιστικού τύπου δολοφονική επίθεση με χειροβομβίδα στο στέκι μεταναστών στην οδό Τσαμαδού στα Εξάρχεια. Είναι προφανές ότι οι δράστες της επίθεσης είχαν σκοπό να προκαλέσουν θύματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η επίθεση έγινε γύρω στις 10 το βράδυ της Τρίτης κι ενώ το στέκι ήταν γεμάτο από κόσμο.

Τέτοιου είδους εγκληματικές ενέργειες σκορπούν τον τρόμο κι έχουν σαν σκοπό να εκφοβίσουν κάθε δύναμη που αμφισβητεί, αντιστέκεται και κινητοποιείται. Το κίνημα της νεολαίας, οι εργαζόμενοι, οι κοινωνικά αδύνατοι, δεν θα κάνουν ούτε βήμα πίσω.

To Γραφείο Τύπου"