08 Δεκεμβρίου 2009

ΤΟ ΓΕΛΟΙΟΝ ΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΣ

Γυαλιά καρφιά τα έκαναν πάλι στο κέντρο της Αθήνας οι φίλοι του κ. Χρυσοχοϊδη, του κ. Βούγια και του κ. Τσίπρα. Πρόκειται για τους γνωστούς αλήτες του αντεξουσιαστικού χώρου οι οποίοι είχαν ουσιαστικά προαναγγείλει τα επεισόδια και μάλιστα είχαν καλέσει και τους εξ αλλοδαπής φίλους τους να καταστρέψουν μαζί περιουσίες πολιτών και να εκθέσουν την χώρα από κοινού στην παγκόσμια κοινή γνώμη.

Προφανώς αυτή η έλευση αλλοδαπών ταραξιών είναι κάποιο πιλοτικό μοντέλο ενσωμάτωσης αλλοδαπών στην πολυπολιτισμική κοινωνία μας το οποίο βρίσκεται σε δοκιμαστική φάση και για αυτό δεν έχει ανακοινωθεί.

Το ποιος θα πληρώσει το οικονομικό κόστος των καταστροφών είναι γνωστό:
οι παθόντες και ο μαλάκας λαός.

Αν όμως η πολιτεία μας ήταν ευνομούμενη, αν υπήρχε πράγματι δικαιοσύνη, τότε το κόστος των καταστροφών θα έπρεπε να το πληρώσουν οι συλληφθέντες. Αν δεν είχαν οι ίδιοι τα χρήματα, να τους κατασχέσει το κράτος την περιουσία (ή των γονέων τους). Αν υπήρχε ακόμα χρεωστικό υπόλοιπο, τότε να οδηγούνταν στην φυλακή όπου εκτός από την ποινή φυλάκισης για τα υπόλοιπα κακουργήματα, να εξέτειναν και κάποιο χρόνο για το υπόλοιπο ποσό.

Υπάρχει και η άλλη εναλλακτική λύση. Να πληρώσουν τις ζημιές από την τσέπη τους οι γνωστοί δημοκράτες του κώλου, διάφοροι πασοκοσυριζαίοι θολοκουλτουριάρηδες υπουργοί, βουλευτές και δημοσιογράφοι. Οι τελευταίοι μάλιστα στα πασοκοκάναλα εξέφραζαν την ικανοποίησή τους διότι τα επεισόδια ήταν light σε σχέση με πέρσι (σα να λέμε βανδαλισμοί με χαμηλά λιπαρά) και οι καταστροφές ήταν «αναγκαίο κακό» (MEGA).

Μετάφραση: μας γάμησαν και φέτος, αλλά λιγότερο από πέρσι ευτυχώς.

Οι νεοφιλελεύθεροι θα μπορούσαν μάλιστα να το οργανώσουν καλύτερα: να γίνει τηλεοπτικό θέαμα με πολλές κάμερες και απευθείας μετάδοση, να μπουν και χορηγοί, να πουληθούν τα τηλεοπτικά δικαιώματα στα ξένα κανάλια να βγει και κέρδος. Και αν η επιχείρηση γίνει κερδοφόρα να διοργανώνουν λεηλασίες και εμπρησμούς κάθε 15 μέρες με εισιτήριο για τους συμμετέχοντες. Να φέρνουν οργανωμένα τσάρτερ από το εξωτερικό και να πουλάνε και σουβενίρ (κομμάτια γυαλιών από τα Starbacs, τούβλα από το Armani, τεμάχια από την σκισμένη ελληνική σημαία, ένα λερωμένο μαντίλι με το αίμα του Πρύτανη ενώ για τους συλλέκτες ένα μοναδικό κομμάτι, φυλαγμένο σε φορμόλη το μάτι ενός άνδρα των ΜΑΤ). Τα οφέλη μιας τέτοιας επιχειρηματικής κίνησης θα ήταν προφανή. Όχι μόνο θα κάλυπτε η χώρα το δημοσιονομικό έλλειμμα αλλά θα ανέβαινε το χρηματιστήριο (οι κατασκευαστικές και οι τράπεζες κυρίως) και θα τονωνόταν και ο χειμερινός τουρισμός.

Δυστυχώς όμως οι νεοφιλελεύθεροι πήραν πούλο στις τελευταίες εκλογές και αυτή τη στιγμή τραβάνε τα μαλλιά τους για μια ακόμη χαμένη κερδοφόρα ευκαιρία.

Δεν έχουμε πληροφορίες αν ο Πάκης (ξέρετε ποιος, έχουμε φωτογραφίες του στο μπλόγκ) πήρε τηλέφωνο τον Χρυσοχοϊδη να του πει με πόσο θαυμαστό τρόπο χειρίστηκε τα επεισόδια πέρσι που παρίστανε τον αρμόδιο υπουργό. Μάλλον όμως δεν θα το έκανε γιατί δεν είναι καθόλου έξυπνη κίνηση να αποκαλύπτεις τα μυστικά της επιτυχίας σου στους πολιτικούς σου αντιπάλους. Τι να κάνει και ο Χρυσοχοϊδης, αυτοσχεδίασε. Και τα σκάτωσε και αυτός με τη βοήθεια του Βούγια.

Για να μη λέτε όμως ότι μόνο γκρινιάζουμε και κριτικάρουμε χωρίς να κάνουμε προτάσεις, το μπλόγκ μας έχει το θράσος (παρόλο που κανένας μας δεν έχει διδακτορικό στο human resources management και κανένας μας δεν διαβάζει Financial Times ή Wall Street Journal) να κάνει την παρακάτω πρόταση.

Όλο το αληταριό που τα σπάει και τα καίει, οι ηθικοί αυτουργοί τους και όσοι τους καλύπτουν να «αξιοποιηθούν» στην κατασκευή της Ιονίας Οδού. Πρόκειται για ένα μεγαλόπνοο έργο το οποίο συνίσταται στην κατασκευή ενός σύγχρονου αυτοκινητοδρόμου από την Καλαμάτα μέχρι την Ηγουμενίτσα. Θα διασχίσει πολλά βουνά και θα πρέπει «κάποιοι» να σπάσουν πολλές πέτρες και να κουβαλήσουν πολλούς τόνους χώμα.

Τα οφέλη αν υλοποιηθεί η πρότασή μας είναι προφανή:
Το έργο θα προχωρήσει προς όφελος της κοινωνίας με χαμηλότερη επιβάρυνση για τον φορολογούμενο (ξέρετε ποιόν, αυτόν που πληρώνει τα σπασμένα της αντιεξουσιαστικής έκφρασης),

τα κωλόπαιδα θα βγουν εκτός κυκλοφορίας,

θα μάθουν (επιτέλους) τι θα πει εργασία,

ενώ ο κ. Τσίπρας θα διατηρήσει τη φόρμα του χωρίς να συνεχίζει να υφίσταται την αποπνικτική και μεγαλοαστική ατμόσφαιρα του γυμναστηρίου του Hilton
(τι τραβάνε και οι επαναστάτες...).