30 Δεκεμβρίου 2009

Ο Φασισμός σ' όλο το μεγαλείο του: Το ΠΑΣΟΚ απαγορεύει τη χρήση της λέξης "ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ"

Έχουμε επανειλημμένα γράψει ότι το σωστό είναι να μιλάμε για απόδοση υπηκοότητας μιας και η ιθαγένεια που χρησιμοποιείτε από τους εκπροσώπους της Νέας Τάξης (Κ. Μπακογιάννης, ΠΑΣΟΚ, wikipedia κ.λπ) δεν μπορεί να αποδοθεί καθώς αποκτάτε μόνο εκ γενετής όπως λέει και η λέξη. Στο εσκεμμένο μπέρδεμα των λέξεων προσπαθεί να δώσει εξήγηση το ΠΑΣΟΚ στη σελίδα όπου έχει αναρτηθεί το Νομοσχέδιο για την απόδοση "ιθαγένειας". Δεξιά από τα σχόλια ο κ. Υπουργός μας διευκρινίζει:

«Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, είναι ανάγκη να διευκρινισθεί ότι η χρήση της έκφρασης «ιθαγένεια» στο πλαίσιο της σχολιαζόμενης νομοθετικής πρωτοβουλίας συμπίπτει ως προς το νόημά της απολύτως με αυτό της –προσιδιάζουσας σε περισσότερο αυταρχικά πολιτεύματα που αξιώνουν από τον λαό υπακοή- έκφρασης «υπηκοότητα».
Και με τις δύο εκφράσεις δηλώνεται, όπως έχει εδώ και πολύ καιρό επικρατήσει στη γλώσσα της εγχώριας νομικής επιστήμης και μπορεί κανείς εύκολα να διαπιστώσει ανατρέχοντας σε οποιοδήποτε νομικό εγχειρίδιο, ο νομικός και πολιτικός δεσμός που συνδέει ορισμένο πρόσωπο με ορισμένη κρατική οντότητα.»
Φτάσανε στο σημείο να καταργούν ακόμα και λέξεις της ελληνικής γλώσσας επειδή τα παβλοφικά αντανακλαστικά τους διεγείρονται και μόνο στο άκουσμα της λέξης υπήκοος που τους παραπέμπει σε Βασιλείς και Χωροφύλακες!!!

Επειδή όμως είμαστε ιθαγενείς αλλά όχι «ιθαγενείς»-ινδιάνοι και επειδή η «γλώσσα της εγχώριας νομικής επιστήμης» είναι η γλώσσα του ΠΑΣΟΚ, να πληροφορήσουμε τον κ. Υπουργό ότι


ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΞΥ
Ιθαγένειας
-Εθνικότητας και Υπηκοότητας

Nationality και Citizenship

Nationalität και Staatsangehörigkeit - Staatsbürgerschaft

Nationalité και Citoyenneté

Nacionalidad και Ciudadanía

Σίγουρα κάποιοι Έλληνες είναι κομπλεξικοί και τους κυνηγάνε ακόμα, μετά από 40 σχεδόν χρόνια τα φαντάσματα των Βασιλέων… δικαίωμά τους.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΝΕ ΓΙΑ ΒΛΑΚΕΣ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΟΤΙ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ!

Αν τους προκαλεί αλλεργία η λέξη Υπηκοότητα...
δικαίωμά τους να βρούνε μια άλλη...
αλλά δεν είναι δικαίωμά τους να βιάσουν τη λέξη Ιθαγένεια

ΥΓ. Χαρακτηριστική είναι η προσπάθεια της wikipedia όχι μόνο να ταυτίσει τη λέξη ιθαγένεια με την υπηκοότητα αλλά και να την αντιδιαστείλει από τη λέξη εθνικότητα!!! Δηλ. Ιθαγένεια και υπηκοότητα είναι το ίδιο ενώ ιθαγένεια και εθνικότητα είναι κάτι διαφορετικό!!! Πλήρης βιασμός της γλώσσας: Έλληνας ιθαγενής, Πακιστανικής εθνικότητας, καμίας υπηκοότητας...