08 Μαρτίου 2010

Οι Οννεδίτες λένε όχι στους κολλητούς και στους διαφημιζόμενους...

ΟΧΙ στους κολλητούς του Παπαρογιάννη


ΟΧΙ στους διαφημιζόμενους στα ΠΑΣΟκικά έντυπα
του φοροφυγά κομιστή

ΟΧΙ στους διαφημιζόμενους στον κολλητό του Παπαρογιάννη και όψιμο Σαμαρικό ρετσίνα Κουρτάκη

Το δείπνο Παπαμιμίκου στο "Ούζον Μέλαθρον"

papamimikos-ready.jpgΔείπνο στους αντιπάλους παρέθεσε την Παρασκευή το βράδυ στο «Ούζο Μέλαθρον» της Θεσσαλονίκης ο υποψήφιος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος. Παρα τους υψηλούς τόνους και τις αντιπαραθέσεις που εκδηλώνονται (κυρίως) στο παρασκήνιο, υπήρξε καθολική ανταπόκριση στην πρόσκληση Παπαμιμίκου. Με εξαίρεση τον Αξιώτη, που δεν πρόλαβε να βρίσκεται έγκαιρα στην συμπρωτεύουσα, όλοι οι άλλοι ήταν εκεί. Όμως, και ο Αξιώτης είχε στείλει εκπρόσωπο. Το κλίμα ήταν πολύ καλό. Κατά την διάρκεια της μάζωξης κυριάρχησαν οι φλοφρονήσεις και οι πλάκες. Πρόκειται για μια ακόμη κίνηση από την πλευρά Παπαμιμίκου που συμβάλλει εμπράκτως στην ενότητα.

onned1.jpg
Λίγο πριν την τελευταία στροφή στη μάχη για την εκλογή νέου προέδρου της ΟΝΝΕΔ, αρχίζουν να ξεκαθαρίζει η δυναμική που εμφανίζουν οι υποψηφιότητες. Από μεγάλο αουτσάιντερ έτοιμος να κάνει την έκπληξη φαίνεται ο νεαρός υποψήφιος, Βασίλης Αξιώτης, ο οποίος με την επιλογή του να αποφύγει τις ακρότητες και τις κορώνες και να μιλήσει πολιτικά έχει κερδίσει τις εντυπώσεις, ακόμη και ανάμεσα σε «κάστρα» των αντιπάλων του. Μετά τα εύσημα για την έγκαιρη και άμεση αντίδρασή του για τη δημιουργία Γραμματείας Νέας Γενιάς από τη ΝΔ, με άρθρα του στο «ΠΑΡΟΝ της Κυριακής» για την οικονομία και στη «Free Sunday» όπου ασκεί σκληρή κριτική στο ΠΑΣΟΚ για την πολιτική που έχει ακολουθήσει ως τώρα και τις αντιφάσεις με όσα έλεγε προεκλογικά, δείχνει το στίγμα για τον τρόπο διεξαγωγής της προεκλογικής διαδικασίας.

Μετά την άνοδο Αξιώτη και την παρουσία του Ανδρέα Παπαμιμίκου, στα τρία προσυνέδρια σε Γιάννενα, Θεσσαλονίκη και Καβάλα, (κυρίως στα δύο τελευταία) και λίγο πριν το συνέδριο στην Αθήνα, στις 14 Μαρτίου, όλα δείχνουν πως η υποψηφιότητα του Κώστα Χατζή μένει αρκετά πίσω στην κούρσα της διαδοχής του Γιώργου Παπανικολάου και στην τελική ευθεία θα βρεθεί το δίπολο Αξιώτης-Παπαμιμικος.