31 Μαρτίου 2010

Οι υπερωρίες και τα νυκτερινά καλά κρατούν για τους ημέτερους

Ήρθαν στην εξουσία για να καταργήσουν τη σπατάλη της ΝΔ... και να την κάνουν σπατάλη ΠΑΣΟΚ βολεύοντας και αμείβοντας πλούσια τους ημέτερους. Με ΦΕΚ που έβγαλαν τα τέλη Ιανουαρίου φρόντισαν για την «Καθιέρωση υπερωριακής, νυκτερινής, Κυριακών και εξαιρεσίμων ημερών εργασίας για τους υπαλλήλους που είναι αποσπασμένοι ή διατίθενται ή διορίζονται» στα Γραφεία τους.

Τα πιο ενδιαφέροντα σημεία του ΦΕΚ είναι:

«12. Το γεγονός ότι από τις διατάξεις της απόφασης αυτής, προκαλείται δαπάνη σε βάρος του Κρατικού Προϋπολογισμού, των Ν.Π.Δ.Δ., Ν.Π.Ι.Δ και Ασφαλιστικών Οργανισμών, το ύψος της οποίας δεν είναι δυνατό να προσδιοριστεί καθώς εξαρτάται από τον αριθμό των υπαλλήλων που αποσπώνται ή διατίθενται ή διορίζονται στα εν λόγω γραφεία (ΣΣ... και ο αριθμός βέβαια εξαρτάται από το πόσα ρουσφέτια πρέπει να γίνουν), αποφασίζουμε:

1. Εγκρίνουμε την καθιέρωση υπερωριακής, νυχτερινής, Κυριακών και εξαιρεσίμων ημερών εργασίας, για το προσωπικό που αποσπάται ή διατίθεται ή διορίζεται στα κατωτέρω γραφεία και καλύπτει οργανικές θέσεις, σύμφωνα με τις ισχύουσες περί αυτών διατάξεις, για το χρονικό διάστημα από 1-1-2010 μέχρι 31-12-2010, ως εξής:

Α1) Για τους υπαλλήλους καθώς και την προσωπική ασφάλεια και τους οδηγούς, που είναι αποσπασμένοι ή διατίθενται ή διορίζονται στα γραφεία του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Προέδρου της Κυβέρνησης, του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, των Υπουργών, των Αναπληρωτών Υπουργών, των Υφυπουργών, της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης, μέχρι σαράντα πέντε (45) ώρες συνολικά το μήνα για κάθε υπάλληλο, ως ακολούθως:

α. Υπερωριακή εργασία (μέχρι 22ης ώρας) 20 ώρες.

β. Νυχτερινή υπερωριακή εργασία

(από 22ης ώρας μέχρι 6ης πρωινής) 10 ώρες.

γ. Εργασία τις Κυριακές και εξαιρέσιμες ημέρες

(από 6ης πρωινής μέχρι 22ης ώρας) 15 ώρες.

Α2) Για τους υπαλλήλους καθώς και την προσωπική ασφάλεια και τους οδηγούς, που είναι αποσπασμένοι ή διατίθενται ή διορίζονται στα Γραφεία των Γενικών Γραμματέων Υπουργείων, των Ειδικών Γραμματέων και των Διοικητών και Υποδιοικητών των Ασφαλιστικών Οργανισμών, μέχρι τριάντα πέντε (35) ώρες συνολικά το μήνα για κάθε υπάλληλο, ως ακολούθως:

α. Υπερωριακή εργασία (μέχρι 22ης ώρας) 17 ώρες.

β. Νυχτερινή υπερωριακή εργασία

(από 22ης ώρας μέχρι 6ης πρωινής) 8 ώρες.

γ. Εργασία τις Κυριακές και εξαιρέσιμες ημέρες

(από 6ης πρωινής μέχρι 22ης ώρας) 10 ώρες.

Η δαπάνη που προκαλείται από την παραπάνω εργασία θα βαρύνει τις πιστώσεις των προϋπολογισμών των φορέων στους οποίους οι ανωτέρω παρέχουν τις υπηρεσίες τους.

Β) Για τους υπαλλήλους που είναι αποσπασμένοι ή διατίθενται για την εξυπηρέτηση των Γραφείων των Βουλευτών, των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, των Πολιτικών Κομμάτων, καθώς και του Γραφείου του Επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέχρι σαράντα πέντε (45) ώρες συνολικά το μήνα για κάθε υπάλληλο, ως ακολούθως:

α. Υπερωριακή εργασία (μέχρι 22ης ώρας) 20 ώρες

β. Νυχτερινή υπερωριακή εργασία

(από 22ης ώρας μέχρι 6ης πρωινής) 10 ώρες.

γ. Εργασία τις Κυριακές και εξαιρέσιμες ημέρες

(από 6ης πρωινής μέχρι 22ης ώρας) 15 ώρες.
.....
Αθήνα, 29 Ιανουαρίου 2010