17 Μαρτίου 2010

Παρακολούθηση Καμμένου από αστυνομικό της φρουράς του Βαλυράκη!

Τον περίεργο ρόλο ενός αστυνομικού που είχε αποσπαστεί στη φρουρά του προέδρου της Εξεταστικής Επιτροπής Σήφη Βαλυράκη... και στη συνέχεια «συνελήφθη» να παρακολουθεί το βουλευτή της Ν.Δ. Πάνο Καμμένο εξετάζει η Γενική Διεύθυνση Ασφάλειας Επισήμων μετά από εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Περίεργη παρακολούθηση βουλευτή από αστυνομικό«Σέβομαι την έρευνα που διεξάγεται. Θα αναμένω τα αποτελέσματά της και μετά θα τοποθετηθώ», αρκέστηκε να δηλώσει ο κ. Πάνος Καμμένος ερωτηθείς από δημοσιογράφους μετά τη δημοσιοποίηση του γεγονότος από δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας. Διευκρίνισε πάντως πως η ακινητοποίηση του αστυνομικού που τον παρακολουθούσε έγινε ύστερα από επεισοδιακή καταδίωξη στο Καβούρι από άνδρες της Αμεσης Δράσης και της Αντιτρομοκρατικής.

Το περιστατικό με τα πολλά ερωτηματικά απασχόλησε και την Εξεταστική Επιτροπή την προηγούμενη Πέμπτη -ημέρα της απεργίας των δημοσιογράφων- με τον κ. Σήφη Βαλυράκη να γνωστοποιεί το θέμα και την Επιτροπή μέσα σε ένταση να αποφασίζει τα πρακτικά να μη διανεμηθούν όπως γίνεται πάντα στους δημοσιογράφους που παρακολουθούν την υπόθεση Siemens.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει από πολιτικούς κύκλους που θέλησαν να κρατήσουν την ανωνυμία τους, ο βουλευτής της Ν.Δ. Πάνος Καμμένος εντόπισε λίγες ημέρες πριν από τη σύσταση της Εξεταστικής να τον παρακολουθεί στη λεωφόρο Συγγρού, ενώ επέστρεφε στο σπίτι του, ένα άτομο που επέβαινε σε μοτοσικλέτα. Οι αστυνομικοί της συνοδείας του βουλευτή κάλεσαν σε βοήθεια το κέντρο της Αμεσης Δράσης και φθάνοντας στο Καβούρι ξεκίνησε η καταδίωξη του μοτοσικλετιστή με τους άνδρες της Αμεσης Δράσης και της Αντιτρομοκρατικής να τον ακινητοποιούν και να διαπιστώνουν ότι επρόκειτο για αστυνομικό.

Αρχικά, η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. φέρεται -σύμφωνα με τους ίδιους πάντα κύκλους- να ενημέρωσε το βουλευτή ότι πρόκειται για έναν αστυνομικό που υπηρετεί στο τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών και, όπως ισχυρίστηκε, έκανε δοκιμές της μοτοσικλέτας που μία ημέρα νωρίτερα είχε αγοράσει από συνάδελφό του.

Ο κ. Πάνος Καμμένος φέρεται να πείστηκε από τις εξηγήσεις που του δόθηκαν. Το επόμενο διάστημα όμως διαπίστωσε πως ο εν λόγω αστυνομικός εξακολουθούσε να κινείται πολύ συχνά κοντά στο σπίτι του, αλλά και στους διαδρόμους της Βουλής. Επανήλθε στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και ρώτησε «πώς είναι δυνατόν εσείς να μου λέτε πως ο αστυνομικός αυτός ανήκει στη Δίωξη Ναρκωτικών και εγώ να τον βλέπω ως αποσπασμένο στη φύλαξη επισήμων προσώπων καθώς και να κινείται έξω από το σπίτι μου συχνά».

Πράγματι -φέρεται να του απάντησαν- λίγες ημέρες μετά το επεισόδιο αποσπάστηκε ως πρόσθετη φρουρά στον πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής Σήφη Βαλυράκη ύστερα από τη διάρρηξη που σημειώθηκε στο πολιτικό του γραφείο, πριν από περίπου ένα μήνα.

Αυτό επιβεβαίωσε ο κ. Σήφης Βαλυράκης και στην Εξεταστική Επιτροπή, λέγοντας πως πρόκειται για έναν από τους πρόσθετους αστυνομικούς που ζήτησε ο ίδιος, υπογραμμίζοντας όμως ότι η διάρρηξη στο γραφείο του έγινε σε πολύ μεταγενέστερο χρόνο από το επεισόδιο που περιγράφει ο κ. Πάνος Καμμένος. (ΣΣ. Εδώ η εφημερίδα άγνωστο γιατί τα μπερδεύει λίγο... Η "ΔΙΑΡΡΗΞΗ" ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΑΛΛΩΘΙ ΣΤΟΝ ΣΗΦΗ -ο Αστυνομικός λέει πήγε στη φρουρά του μετά τη διάρρηξη άρα μετά την παρακολούθηση Καμμένου- ΕΓΙΝΕ ΠΟΛΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΟΥ ΣΑΪΝΗ ;)... αλλά ας περιμένουμε να δούμε τι θα πει και η ΕΔΕ του Χρυσοχοϊδη...)

Τα δύο αυτά επεισόδια καθώς και μια σειρά συμπτώσεων που φαίνεται να υπήρξαν την ίδια χρονική περίοδο σε μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής αλλά και σε μάρτυρες που έχουν κληθεί να καταθέσουν δημιουργούν σειρά ερωτηματικών, γι’ αυτό και ο επιτελάρχης της ΕΛ.ΑΣ. διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής διοικητικής εξέτασης.

ΠΗΓΗ: e-typos.com