24 Μαρτίου 2010

Wall Street Journal προς ΓΑΠ για ΔΝΤ: «Η σιωπή είναι χρυσός»

Το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι, η διεθνής εικόνα της χώρας έχει βελτιωθεί, εξαιτίας των πολλών ταξιδιών αναψυχής του πρωθυπουργού στο εξωτερικό. Η αλήθεια είναι ότι, με αντιφατικά μηνύματα που στέλνει στην διεθνή κοινότητα και τις αγορές, σχετικά με τις προθέσεις του, οδήγησε σε εκτίναξη των spreads .

Είναι χαρακτηριστική η τροπή που πήραν τα πράγματα, με την πιθανή προσφυγή της χώρας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Η «μπλόφα» και ο «εκβιασμός» μετατράπηκαν σε μπούμερανγκ που απογείωσε εκ νέου τα spreads πάνω από τις 330 μονάδες.

Είναι ενδεικτικός ο τρόπος που αντιμετωπίζουν τον ΓΑΠ οι ξένες εφημερίδες, ακόμη και οι εφημερίδες της πατρίδας του της Αμερικής. Γράψαμε χθες ότι ξένοι οικονομικοί αναλυτές τον θεωρούν κομματάκι εξωγήινο ενώ άλλο άρθρο περιείχε «Μήνυμα προς τον Γιώργο Παπανδρέου: Η σιωπή είναι χρυσός». Έτσι άρχιζε την Παρασκευή την ανάλυσή της η « Wall Street Journal » . Για τις δηλώσεις ΓΑΠ η εφημερίδα τόνιζε ότι:

« Κάθε φορά που ο Παπανδρέου ανοίγει το στόμα του για να παραπονεθεί για την έλλειψη υποστήριξης της ΕΕ προς την Ελλάδα ή υπαινίσσεται ότι μπορεί να προσφύγει για βοήθεια στο ΔΝΤ, στην πραγματικότητα κάνει πιο δύσκολη την αποστολή της χρηματοδότησης του ελλείμματος της χώρας του ... Η εσφαλμένη επικοινωνιακή στρατηγική του Παπανδρέου είναι μεγάλο εμπόδιο στο να πέσει το κόστος εξυπηρέτησης του χρέους...».

Αυτή είναι η κερδισμένη αξιοπιστία μετά από τόσα ταξίδια στο εξωτερικό;
Φανταστείτε να μην ταξίδευε κιόλας...