29 Απριλίου 2010

Vatopaidi? Scandal? What?

Άλλο ένα "σκάνδαλο" που ανακάλυψε το ΠΑΣΟΚ και τα ΜΜΕ του τείνει να ξεθωριάσει... 2-3 μήνες ψάχνει η εξεταστική και δεν έχουμε ακούσει τίποτα... χθες κατέθεσε και ο "αιμοσταγής βρυκόλακας" Εφραίμ που ήπιε με το καλαμάκι το αίμα του λαουτζίκου (όπως λέει και η γυναίκα του Φυντανίδη), αλλά και πάλι τζίφος! Ο αθεόφοβος αν και ορκίστηκε να πει την αλήθεια είπε πάλι ψέμματα! Δεν κατέθεσε ότι ο Καραμανλής φταίει για όλα!!!

Έτσι έμεινε μόνη η Ελευθεροτυπία να το παλεύει και να επιμένει προσπαθώντας να ψελλίσει κάτι για "σκάνδαλο" και "κάψιμο υπουργών"... για τους υπόλοιπους η λέξη "σκάνδαλο" απαγορεύεται να μπαίνει μπροστά από τη λέξη Βατοπαίδι... την τρώει ο δαίμονας του τυπογραφείου:

ΝΕΑ: «Είναι αμαρτία να πω σε έναν υπουργό που ξέρω, “ξέρεις, έχω μια δυσκολία”;». Με τη φράση αυτή ο ηγούμενος Εφραίμ επιχείρησε στην πολύωρη κατάθεσή του να αιτιολογήσει τις επαφές που είχε με τους πρώην υπουργούς της Ν.Δ. Ε. Μπασιάκο, Σ. Τσιτουρίδη, Π. Δούκα, Θ. Ρουσόπουλο και τον διευθυντή του γραφείου του πρώην πρωθυπουργού Γ. Αγγέλου. Καθ΄ όλη τη διάρκεια της κατάθεσής του στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, ο Εφραίμ επέμεινε πως η Μονή Βατοπεδίου «σύρθηκε» στις ανταλλαγές από την τότε κυβέρνηση της Ν.Δ., η οποία με τη σειρά της πιεζόταν από τους φορείς της Ξάνθης και της Κομοτηνής να φύγει από τη Λίμνη Βιστωνίδα. «Για μένα το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, όπως λέγεται, είναι ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο. Είναι προσωπική μου θέση» τόνισε ο κ. Εφραίμ»

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: «Τους πρώην υπουργούς των κυβερνήσεων Καραμανλή Σ. Τσιτουρίδη και Ε. Μπασιάκο καίει μετά την 6ωρη κατάθεση του στην εξεταστική επιτροπή για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου ο ηγούμενος Εφραίμ. Στη διάρκεια των 6 ωρών που κατέθετε χθες, ο ηγούμενος υποστήριξε ότι ήταν οι δύο υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης που έσυραν τη μονή στις ανταλλαγές των ακινήτων με τη λίμνη Βιστωνίδα, ενώ το μοναστήρι τις δέχτηκε με το ζόρι καθώς το μόνο που ζητούσε ήταν η κυριότητα της λίμνης».

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Άγνοια για τι θολές πτυχές της υπόθεσης και πεποίθηση ότι δεν υπήρξε καμία παρατυπία στις ανταλλαγές γης και τις άλλες δραστηριότητες που ανέπτυξε η Μονή Βατοπεδίου, καθώς και πως δεν υφίσταται κανένα σκάνδαλο, δήλωσε ο ηγούμενος Εφραίμ στην κατάθεσή του στην εξεταστική επιτροπή. Ο κ. Εφραίμ επικαλέστηκε ανάγκες ανακαίνισης των εγκαταστάσεων και διαφύλαξης των πολλών πολύτιμων κειμηλίων που υπάρχουν εκεί, καθώς και φιλανθρωπικούς λόγους, για τη συσσώρευση πλούτου στη μονή. Τόνισε ότι ο ίδιος είναι ακτήμων και ότι δεν είναι Ρασπούτιν, αλλά ‘’δάσκαλος των ακτημόνων παιδιών’’, προσθέτοντας ότι τον επισκέπτονται δεκάδες άτομα καθημερινά προσβλέποντας σε βοήθεια».