29 Απριλίου 2010

Όποιος βουλευτής της ΝΔ ψηφίσει να γίνουμε προτεκτοράτο μέσω του ΔΝΤ, να διαγραφεί άμεσα... όπως κι αν λέγεται!!

Χοντρό πολιτικό παιχνίδι παίζεται τις τελευταίες ώρες γύρω από τη συμφωνία που πρέπει να υπογράψει η Ελλάδα με την τρόικα, δηλαδή Ευρωπαϊκή Ένωση, ΕΚΤ και ΔΝΤ. Το μνημόνιο με τα επώδυνα μέτρα λιτότητας θα κλείσει μέσα στο Σαββατοκύριακο και πρέπει να εγκριθεί από τη Βουλή στις 7 Μαΐου (όπως γράψαμε χθες). Εδώ είναι το μεγάλο παιχνίδι με πολύ παρασκήνιο, τόσο στην Ιπποκράτους όσο και στη Ρηγίλλης και στα άλλα κόμματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γ. Παπανδρέου σκέφτεται να φέρει τη συμφωνία στη Βουλή και να ζητήσει να την εγκρίνουν τα 3/5 των βουλευτών, ήτοι 180 βουλευτές. Σκοπός του είναι να κάνει όσο το δυνατόν περισσότερα κόμματα συνένοχους στο έγκλημα που ετοιμάζεται κατά του λαού. Τα κόμματα της Αριστεράς είναι σίγουρα στην απέναντι όχθη, ο Σαμαράς διακηρύττει καθημερινά γυρνώντας όλη την Ελλάδα την αντίθεσή της ΝΔ στο ΔΝΤ (το είπε πάλι χθες στη Ρόδο), άρα μένει το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ. Όμως, με 160 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και 15 του ΛΑΟΣ το πακέτο δεν θα περάσει στην περίπτωση που ο Παπανδρέου επιδιώξει ενισχυμένη πλειοψηφία.

Κι εδώ είναι το χοντρό παρασκήνιο, αλλά και τα σενάρια περί «οικουμενικής κυβέρνησης».

Διαβάζουμε επίσης με έκπληξη στον φιλικό προς την κυβέρνηση Τύπο ότι «προς το παρόν η Ρηγίλλης λέει ότι «δεν μπορούμε να τοποθετηθούμε αν δεν δούμε ολόκληρη την συμφωνία». Και ότι ο Σαμαράς «δέχεται αντικρουόμενες εισηγήσεις ενώ στην τελική του απόφαση θα πρέπει να συνυπολογίσει την μελλοντική του αντιπολίτευση αλλά και τις διαφορετικές τάσεις στο εσωτερικό του κόμματός του».

Υπάρχουν άνθρωποι στη Ρηγίλλης που κάνουν τις πάπιες
ενώ ο Σαμαράς έχει δηλώσει την αντίθεσή του; Ποιοι τα λένε αυτά στους δημοσιογράφους; Το γνωρίζει ο Σαμαράς;


Ας γνωρίζουν καλά όσοι δεν έχουν καμία επαφή με τον λαό ότι η ΝΔ δεν έχει άλλο δρόμο από την καταψήφιση της επονείδιστης συμφωνίας.

Και καλό είναι να πάρει αυτό το μήνυμα νωρίς ο κ. Παπανδρέου.
Τι θα κάνει τότε; Υπό το φόβο ενός διεθνούς διασυρμού, να μην περάσει δηλαδή από το ελληνικό κοινοβούλιο μια συμφωνία που θα περάσει στα άλλα κοινοβούλια θα αναγκαστεί να πάει για απλή ενημέρωση στη Βουλή, ή αν το απαιτήσουν οι Ευρωπαίοι να ψηφιστεί αλλά με απλή πλειοψηφία 150 βουλευτών.

Σε αντίθετη περίπτωση όποιος ψηφίσει στο συγκεκριμένο θέμα με το ΠΑΣΟΚ να ξέρει ότι ο λαός θα απαιτήσει οι διαγραφές να μην σταματήσουν στα βαρίδια του παρελθόντος, αλλά να συμπεριλάβουν και μερικά νούμερα του παρόντος!!!

Όπως κι αν λέγονται!!!
Ακόμα και Καραμανλής
που λέει ο λόγος