02 Μαΐου 2010

Τελικά παραιτήθηκε ή δεν παραιτήθηκε ακόμα η ΓΓ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

Αυτοκριτική από τα κυβερνητικά στελέχη που τοποθέτησαν τη Βάσω Αλεξανδρίδου στη θέση της Γ.Γ. της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων ζήτησε ο γραμματέας της Ν.Ε. Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ, Μάκης Μπούκας.

Ο κ. Μπούκας, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ στην Κέρκυρα, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς των τελευταίων ημερών στην υπόθεση της (επικείμενης ακόμα) παραίτησης Αλεξανδρίδου. Μάλιστα, δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει «γελοιότητες» τις όποιες σκέψεις, αν υπάρχουν, να παρουσιαστεί η απομάκρυνση της Αλεξανδρίδου ως παραίτηση για λόγους υγείας, πρόθεση που αποκάλυψε στο χθεσινό της φύλλο η αθηναϊκή εφημερίδα «Καθημερινή»."


Θυμίζουμε οτι η Καθημερινή έγραψε ότι:

"Ειδικότερα, ποικίλα δημοσιεύματα την έφεραν να έχει καταθέσει στην Περιφέρεια τιμολόγιο 20.000 ευρώ για την αγορά επίπλων του σπιτιού της στην Κέρκυρα. Η κατάσταση κορυφώθηκε όταν πριν από λίγο καιρό από το Ελεγκτικό Συνέδριο επιστράφηκαν ως απαράδεκτα τιμολόγια με έξοδα από επίσκεψή της στο Φανάρι προκειμένου να συναντηθεί με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο.Μάλιστα, για τα συγκεκριμένα τιμολόγια παραιτήθηκαν δύο ταμίες της περιφέρειας, καθώς τα θεώρησαν υπέρογκα και αρνήθηκαν να τα υπογράψουν, προκειμένου να μη συμμετάσχουν σε οικονομικές ατασθαλίες."

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_1_28/04/2010_399135

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Ραγκούση, σχετικά με τους λόγους απομάκρυνσης (Ο ΠΑΣΟΚος από την Κέρκυρα λέει πάντως ότι δεν έχει απομακρυνθεί ακόμα....) της Γενικής Γραμματέως της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, κας Αλεξανδρίδη, κατέθεσε ο Νίκος Δένδιας. Αναλυτικά, το κείμενο της ερώτησης:

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Ραγκούση, σχετικά με τους λόγους απομάκρυνσης της Γενικής Γραμματέως της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, κας Αλεξανδρίδη, κατέθεσε ο Νίκος Δένδιας. Αναλυτικά, το κείμενο της ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Εσωτερικών

ΘΕΜΑ: «Απομάκρυνση της Γενικής Γραμματέως Περιφέρειας Ιονίων Νήσων»

Παρακαλείται ο αρμόδιος κ. Υπουργός να με πληροφορήσει:

1. Για τους λόγους της απομάκρυνσης – παραίτησης της Γενικής Γραμματέως Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

2. Εάν υφίστανται αξιόποινες πράξεις που σχετίζονται με την απομάκρυνση αυτή και,

3. Εφόσον έχουν υποπέσει ή υποπέσουν στη γνώση του αξιόποινες πράξεις, που αφορούν στη διαχείριση του Δημοσίου Χρήματος, σε τι ενέργειες έχει ή σκοπεύει να προβεί;