04 Ιουνίου 2010

-Άκη μου... - Γιώργο μου...

Συνάντηση του ΥΠΕΞ κ. Γιώργου Α. Παπανδρέου με τον Υπουργό Ανάπτυξης και πρώην Γραμματέα της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ κ. Άκη Τσοχατζόπουλο:

Γραφεία ΠΑΣΟΚ, 21 Ιανουαρίου 2004

Γιώργος Παπανδρέου: Σήμερα συνάντησα τον Άκη Τσοχατζόπουλο με τον οποίον έχουμε και μακρά ιστορία προσωπικής φιλίας. Ήταν ο πρώτος Γραμματέας του Κινήματος του ΠΑΣΟΚ, καταξίωσε τη θέση του με την πολιτική του και το ρόλο του Γραμματέα, και βεβαίως ταυτίζεται με τη διαδρομή του ΠΑΣΟΚ (ΣΣ. Ταυτίζεται όσον αφορά τις μίζες;).

Συζητήσαμε για την συνεργασία στη συμβολή για τη νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές, για την ενωμένη παράταξή μας σ’ αυτή τη νέα εποχή. Εποχή όπου κανένας δεν περισσεύει, όλες οι δυνάμεις μας είναι απαραίτητες: η κοινωνία, οι φίλοι, τα μέλη, η ευρύτερη δημοκρατική παράταξη.

Συζητήσαμε για την πορεία του διαλόγου, για τα θέματα βεβαίως και της αρμοδιότητας του Υπουργείου του και τη σημασία αυτός ο διάλογος να διαχυθεί και να εμβαθυνθεί από όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Κάνουμε μια νέα αρχή, ένα νέο ξεκίνημα και χαίρομαι ιδιαιτέρως ότι σ’ αυτό το νέο ξεκίνημα και ο Άκης έχει την πολύ σημαντική του συμβολή (ΣΣ. Στις μίζες;).

Άκης Τσοχατζόπουλος: Ευχαριστώ πολύ. Κυρίες και κύριοι, είναι η ώρα της πανστρατιάς για το ΠΑΣΟΚ, για τη μεγάλη δημοκρατική και προοδευτική παράταξη. Και είχα τη δυνατότητα να εκθέσω στον νέο Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, τον Γιώργο Παπανδρέου …

Γιώργος Παπανδρέου: Όχι ακόμα, όχι ακόμα.

Άκης Τσοχατζόπουλος: Ε, τυπικό είναι. Ότι ωρίμασαν πλέον οι συνθήκες για να ξεκινήσει η νέα εποχή (ΣΣ. Της μίζας;). Η νέα εποχή, η οποία έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά απ’ αυτά τα οποία ζήσαμε τα τελευταία χρόνια, και γι’ αυτό απαιτεί από εμάς νέες απαντήσεις, νέες πολιτικές προτάσεις (ΣΣ. Και νέους τρόπους στο λάδωμα;).

Και απ΄ ότι διαπίστωσα, η δημοκρατία παντού, η δυνατότητα συμμετοχής του πολίτη παντού, η δυνατότητα κινητοποίησης σε όλη την Ελλάδα είναι το βασικό χαρακτηριστικό της νέας στρατηγικής πρότασης. Γιατί θέλουμε ανάπτυξη για τον άνθρωπο, θέλουμε δικαιοσύνη, θέλουμε ένα δικαιότερο μέλλον, θέλουμε μια προσπάθεια, όπως συζητήσαμε, που θα υπάρξει σε όλους τους χώρους.

Η λαϊκή βάση της προοδευτικής παράταξης, η λαϊκή βάση του ΠΑΣΟΚ σε μία ακατάλυτη ενότητα πλέον αυτή την περίοδο χρειάζεται να στηριχθεί από τον πολιτικό φορέα ΠΑΣΟΚ. Και σ’ αυτή την κατεύθυνση είμαστε διατεθειμένοι να δουλέψουμε, προς αυτήν καλούμαστε να κινητοποιηθούμε και είμαι βέβαιος ότι οι επόμενες μέρες θα μας δώσουν την δυνατότητα να αναπτύξουμε πανελλαδικά μια δυναμική δραστηριότητα η οποία θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του λαού.

Γιατί ο λαός θέλει αλλαγή, όσο περίεργο και αν φαίνεται, αρχές 21ου αιώνα, όπως πριν 20 χρόνια. Το μήνυμα είναι και πάλι αλλαγή με την κοινωνία και τον άνθρωπο μπροστά, δημιουργοί και συν δημιουργοί και συνεργάτες (ΣΣ. Στη μίζα;) θα έλεγα.

Καλή επιτυχία

Γιώργος Παπανδρέου: Ευχαριστώ πολύ. Και αν φαίνεται περίεργο που λέω, ότι δεν είμαι ακόμα Πρόεδρος, το λέω, διότι ακριβώς αυτό που είπε ο Άκης είναι ένα νέο ξεκίνημα και αυτή η εκλογή δεν είναι απλώς η εκλογή ενός νέου Προέδρου, είναι εκλογή με ένα τελείως διαφορετικό σύστημα και λογική πλατιάς δημοκρατικής παράταξης και συμμετοχής, δημοκρατία παντού όπως είπες. Και ανοίγει ακριβώς μεγάλες αλλαγές γι’ αυτή τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη.

Άρα, λοιπόν, γι’ αυτό Άκη απλώς έκανα την επισήμανση

Άκης Τσοχατζόπουλος: Και πάλι ευχαριστώ (ΣΣ. Για τα λαδώματα;). Καλή συνεργασία (ΣΣ... και καλές μίζες;).

ΠΗΓΗ: papandreou.gr