18 Ιουνίου 2010

Και πάλι στα μαλακά έπεσε το παχύδερμο... μέχρι να αθωωθεί...

Σε βαθμό πλημμελήματος –και όχι σε βαθμό κακουργήματος- εξέπεσαν οι κατηγορίες κατά του Θέμου Αναστασιάδη για την υπόθεση Ζαχόπουλου.

Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας (1794/2010) παραπέμπονται να δικαστούν στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων της Αθήνας ο Θέμος Αναστασιάδης, ο δημοσιογράφος Γιάννης Μακρυγιάννης, ο εργατολόγος Χρήστος Νικολιτσόπουλος και η Εύη Τσέκου, για τη γνωστή υπόθεση που είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη το 2007 και είχε οδηγήσει στην απόπειρα αυτοκτονίας του τότε γενικού γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού, Χρήστου Ζαχόπουλου.

Το δικαστικό συμβούλιο δείχνει το εδώλιο του κατηγορουμένου στον Θέμο Αναστασιάδη για παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων σε βαθμό πλημμελήματος, για απλή συνέργεια στην πράξη αυτή στον Γιάννη Μακρυγιάννη, για συνέργεια στο ίδιο αδίκημα στον Χρήστο Νικολιτσόπουλο, ενώ η Εύη Τσέκου κατηγορείται για το αδίκημα της παράβασης του νόμου περί προσωπικών δεδομένων, αλλά και για εκβίαση σε βαθμό πλημμελήματος. Με το ίδιο βούλευμα απαλλάσσονται απ’ όλες τις κατηγορίες οι δικηγόροι Δημήτρης Μπαλέρμπας και Ηρακλής Κουτελίδας.

Το δικαστικό συμβούλιο δέχεται ότι ο Θέμος Αναστασιάδης υπέκλεψε εν αγνοία της Εύης Τσέκου το οπτικοακουστικό υλικό με τις προσωπικές στιγμές της με τον Χρήστο Ζαχόπουλο, αντιγράφοντας σε κατάλληλη συσκευή το μέρος του υλικού που εμφανίστηκε στην οθόνη του laptop της Τσέκου.

Στις 17/12/2007, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, μετέβη στο εστιατόριο Βυζαντινό, του ξενοδοχείου Χίλτον, όπου συναντήθηκε με τον διευθυντή του γραφείου Τύπου του τότε πρωθυπουργού, Γιάννη Ανδριανό, στον οποίο και παρέδωσε το περιβόητο DVD, όπου είχε εγγράψει κατόπιν επεξεργασίας μέρος του υλικού που είχε υποκλέψει από την Εύη Τσέκου.

Η Τσέκου χρησιμοποίησε το εν λόγω υλικό, για να εκβιάσει τον Χρήστο Ζαχόπουλο, προκειμένου εκείνος να τη διορίσει στο Υπουργείο Πολιτισμού. Δεν κατάφερε, όμως, να ολοκληρώσει την πράξη της εκβίασης, καθώς ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού δεν ενέδωσε στις απειλές της και επιχείρησε να αυτοκτονήσει.

Στην επίσκεψή της στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», η Εύη Τσέκου συνοδευόταν, όπως αναφέρεται στο βούλευμα, από τον εργατολόγο Χρήστο Νικολιτσόπουλο.

Όλοι, πάντως, οι κατηγορούμενοι απαλλάσσονται από το αδίκημα της συμμετοχής σε αυτοκτονία, ενώ καταργούνται για όλους οι περιοριστικοί όροι που τους είχαν επιβληθεί.

Έτσι, επιστρέφονται οι εγγυήσεις των 300.000 ευρώ στον Θέμο Αναστασιάδη και των 50.000 ευρώ στον εργατολόγο Χρ. Νικολιτσόπουλο.