20 Ιουλίου 2010

Μπουμπούκι Νο 1: Ιάκωβος Γεωργάνας ή γνωστός στην πιάτσα σαν "Jack the knife"!!!!

Ενόψει της ενημέρωσης που θα σας κάνουμε την Τετάρτη θα σας παρουσιάσουμε μερικά πρόσωπα ώστε την Τετάρτη που θα μιλήσουμε και με αριθμούς να ξέρουμε για ποιους μιλάμε. Αρχίζουμε λοιπόν με τον Ιάκωβο Γεωργάνα, Μέλος ΔΣ της Πειραιώς (Αντιπρόεδρος του ΟΤΕ, πρώην Πρόεδρος ΕΧΑΕ, κ.λπ)

Ελευθεροτυπία 8.12.2007

Υπενθυμίζεται ότι τη θέση του αντιπροέδρου του ΟΤΕ κατέχει σήμερα ο παλαίμαχος τραπεζίτης Ιάκωβος Γεωργάνας, γνωστός στην αγορά με το πρωσωνύμιο «Jack the knife». Ο τελευταίος είναι επίσης σήμερα πρόεδρος της ΕΧΑΕ (Ελληνικά Χρηματιστήρια). Κατά σύμπτωση ο κ. Γεωργάνας ήταν εκείνος που είχε ζητήσει να δει υψηλόβαθμα στελέχη του Ντουμπάι κατά τη διάρκεια ελληνικής επιχειρηματικής αποστολής στο Εμιράτο την εποχή (πιθανόν Φεβρουάριος) που βρισκόταν στο φόρτε της η κόντρα της Τράπεζας Πειραιώς με τη Marfin Popular Bank (ΜΡΒ), προφανώς για να τους μεταφέρει την άποψή του και πιθανόν της τράπεζάς του για το θέμα. Για όσους δεν το γνωρίζουν, ο κ. Γεωργάνας ήταν για πολλά χρόνια το Νο2 στην Τράπεζα Πειραιώς μετά τον Μιχάλη Σάλλα.


ΥΓ. Διαβάστε εδώ την κατάθεση Γεωργάνα για την υπόθεση Siemens μιας και ο εν λόγω σαν Πρόεδρος της ΕΤΒΑ (μετά την εξαγορά της από την Πειραιώς) και μέλος του ΔΣ της Πειραιώς ήταν σύμβουλος του Κράτους στην επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας μεταξύ Siemens-Ναυπηγείων Σκαραμαγκά-ΟΣΕ για την αγορά από τον ΟΣΕ τροχαίου υλικού. Η συμβουλή τότε της Πειραιώς προς το Κράτος ήταν να μην προχωρήσει άμεσα στην επιβολή προστίμων για αθέτηση της συμφωνίας από πλευράς της Siemens...