09 Οκτωβρίου 2010

Αθωώνει τον Καραμανλή ο Γιούνκερ και λέει για ποια περίοδο πρέπει να γίνει εξεταστική για την οικονομία

Αποκαλυπτικός ως προς τις διαβουλεύσεις που γίνονταν παρασκηνιακά τα τελευταία χρόνια για την κατάσταση της Ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλώντ Γιούνκερ.

Μιλώντας σε συνέντευξη τύπου στο περιθώριο της πρώτης μέρας της συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, ο κ. Γιούνκερ δήλωσε ότι «γνώριζε ότι η κατάσταση στην Ελλάδα θα έφθανε (ως εδώ)» και ότι «υπήρξαν συζητήσεις επι τούτου με την «Κομισιόν, την Γερμανία, την Γαλλία και τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Ζαν-Κλωντ Τρισέ». Πρόσθεσε δε ότι οι συζητήσεις γίνονταν παρασκηνιακά και ότι ο ίδιος δεν μπορούσε να πει δημόσια αυτά που ήξερε.

Αφησε μάλιστα αιχμές για την στάση των Γερμανών και των Γάλλων λέγοντας ότι οι δύο αυτές χώρες «κέρδιζαν μεγάλα ποσά από τις εξαγωγές τους προς την Ελλάδα» λέγοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι άφηναν την κατάσταση να χειροτερεύει γιατί είχαν όφελος.

Ο κ. Γιούνκερ πρόσθεσε ότι λόγω των συζητήσεων αυτών ήταν «φανερό» στο που θα κατέληγε το ελληνικό πρόβλημα και ότι η κρίση θα μπορούσε να αποφευχθεί εάν αντιμετωπιζόνταν «πριν από δύο ή τρεις δεκαετίες και όχι τον τελευταίο χρόνο»

Δεξί Εξτρέμ: Τόσο πριν από δύο όσο και πριν από τρεις δεκαετίες την Ελλάδα την κυβερνούσε το ΠΑΣΟΚ και συγκεκριμένα οι ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΠΑΓΚΑΛΟΣ, ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ΧΥΤΗΡΗΣ, ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ και λοιποί