29 Οκτωβρίου 2010

Ραγκούσης-Νταλάρας: Ναι κάνω ρουσφέτια σε δικούς μου... υπάρχει κανα πρόβλημα;

Απάντησε επιτέλους ο Ραγκούσης-Νταλάρας (αλήθεια αυτή η υπόθεση με τις πλαστογραφίες στο Λιμενικό Ταμείο Πάρου είναι ακόμα στο συρτάρι του εισαγγελέα Σύρου;) για τη ρουσφετολογική χορήγηση, μόνο με μια υπογραφή, των 70 επιπλέον μορίων λόγω “ΕΥΦΗΜΟΥ ΜΝΕΙΑΣ” στους πρασινοφρουρούς που ήθελαν να γίνουν διευθυντές σε εφορίες της Αττικής. Ένα θέμα για το οποίο είχαμε γράψει στα τέλη Σεπτεμβίου (Είσαι "ήρωας"... επειδή είσαι ΠΑΣΟΚος; Πάρε 70 μόρια αέρα-πατέρα... όπως καταγγέλει με άλλα λόγια ο Ι. Βρούτσης). Και τι απάντησε ο Ραγκούσης-Νταλάρας;

Ότι όντως κατά παράβαση των προβλεπομένων από το Νόμο χορηγούν “ΕΥΦΗΜΟ ΜΝΕΙΑ” σε πρασινοφρουρούς, μόνο με την υπογραφή του ΓΓ του Υπουργείου, και δεν δίνουν λογαριασμό σε κανένα!!!

Μεταμέλεια καμία, για αναθεώρηση των ρουσφετολογικών διορισμών, ούτε λόγος και η ζωή συνεχίζεται με τη ΝΔ να εγκαλείται για πελατειακές σχέσεις...

Διαβάστε τι είπε ο Ι. Βρούτσης, που έφερε το θέμα στη Βουλή με την ερώτησή του:
«Με ερώτηση (3512) που κατέθεσα - στις 27/09/2010 – στη Βουλή, ζήτησα από τον Υπουργό Οικονομικών να απαντήσει, αν τηρήθηκε στις κρίσεις των Διευθυντών του Υπουργείου Οικονομικών, η νόμιμη διαδικασία που αφορά στην απονομή της “ΕΥΦΗΜΟΥ ΜΝΕΙΑΣ” και κατ’ επέκταση στην χορήγηση 70 επιπλέον μορίων.

Από το γενικό και αόριστο, αλλά και αποκαλυπτικό περιεχόμενο της απάντησης του Υπουργού, επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι μας, ότι δεν τηρήθηκε η νομιμότητα.

Αντίθετα, επικράτησε η ευνοιοκρατία, αφού οι τοποθετήσεις των Διευθυντών έγιναν με καθαρά ρουσφετολογικά και κομματικά κριτήρια.

Δόθηκε η “ΕΥΦΗΜΟΣ ΜΝΕΙΑ” με απλή υπογραφή ενός πολιτικού προσώπου (π.χ. Γεν. Γραμματέας), ενώ ο Νόμος προβλέπει ρητά, Απόφαση Υπηρεσιακού Συμβουλίου, Υπογραφή Υπουργού, Ανακοίνωση στις Υπηρεσίες του Υπουργείου και Δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Μετά από όλα αυτά, ο Υπουργός είναι εκτεθειμένος και οφείλει να επανορθώσει, να επαναξιολογήσει και να τηρήσει επιτέλους τη νόμιμη διαδικασία.

Για τα περαιτέρω, ο πλήρης φάκελος που αφορά την υπόθεση για την “ΕΥΦΗΜΟ ΜΝΕΙΑ”, θα αποσταλεί στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης».