15 Οκτωβρίου 2010

Το ΠΑΣΟΚ και η «ΑΤΕ Ασφαλιστική» κάνουν δώρο στον Ραπτόπουλο της Express Service που χρωστάει 52 εκ. ευρώ στο ΙΚΑ

ΕΝΩ ΕΧΕΙ ΔΙΑΤΑΧΘΕΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΣΤΗΝ EXPRESS SERVICE ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΣΤΟ ΙΚΑ, Η ΑΠΟΦΑΣΗ 31/3/2010 [της ΑΤΕ Ασφαλιστικής] ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Η ΑΤΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΕ NEA KAI "ΚΑΘΑΡΗ" ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΓΙΑΝΝΗ ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟΥ.

Δια του νομικού της εκπροσώπου η ΑΤΕ Ασφαλιστική στο Ειρηνοδικείο Καλλιθέας παραδέχτηκε ότι αγνόησε τις καταγγελίες (σ.σ: ήδη το ΙΚΑ Θεσσαλονίκης ξεκινά κατασχέσεις σε βάρος της Express Service ΑΕΕ) και προχώρησε σε τροποποίηση της σύμβασης στις 31/3/2010. Μια τροποποίηση η οποία αντικατέστησε μέσα σ'ενα βράδυ τη θέση της Express Service ΑΕΕ με την νέα εταιρεία "Ιωάννης Ραπτόπουλος Τεχνική Εξυπηρέτηση Αυτοκινήτων" με διακριτικό τίτλο "Express Service ατομική επιχείρηση ".

Δηλαδή ενώ το κράτος μέσω του ΙΚΑ προχωρά σε κατασχέσεις εις βάρος της πρώτης εταιρείας, ο κ. Ραπτόπουλος βρήκε τρόπο να μεταφέρει μέρος των δραστηριοτήτων του σε νέο, «καθαρό»από νομικής και φορολογικής άποψης σχήμα.

Βέβαια κανείς δεν γνωρίζει τι θα γίνει με τις τεράστιες οφειλές (φτάνουν στα 52.287.598,28 ευρώ) για τις εισφορές που θα έπρεπε εδώ και χρόνια η «Express Service AEE» να έχει καταβάλει στο Δημόσιο. Πολύ περισσότερο όμως η απόφαση της «ΑΤΕ Ασφαλιστικής» φαίνεται να προκαλεί καθώς ο κ. Ραπτόπουλος σε πρόσφατη συνέντευξή του δήλωνε «κατεστραμμένος». Πώς είναι λοιπόν δυνατόν η διοίκηση της ασφαλιστικής εταιρείας τον Μάρτιο του 2010 να δίνει τέτοιο φιλί ζωής στον επιχειρηματία;

Σε κάθε περίπτωση, κίνδυνος φαίνεται να υπάρχει από την όλη κατάσταση και για τους χιλιάδες αυτοκινητιστές που είναι ασφαλισμένοι στην «ΑΤΕ Ασφαλιστική», καθώς η νέα εταιρεία-«μαϊμού» του κ. Ραπτόπουλου σαφώς θα ελεγχθεί για τις οφειλές τις προηγούμενης επιχείρησης. Και αν το κράτος τότε λειτουργήσει νόμιμα και όχι όπως σήμερα, τότε θα πρέπει να μπει λουκέτο, με αποτέλεσμα να χάσουν αρκετά άτομα την οδική τους εξυπηρέτηση.

Πρώτο ΘΕΜΑ/Business Stories/Κυριακή 10-10-10/σελ. 5 [ http://www.protothema.gr/ekdosi-tis-kiriakis/?issue=294&tab=6 ]

Διαβάστε και:

Ο κ. Express Service και τα χρέη του στο ΙΚΑ

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=129487

Γιάννης Ραπτόπουλος: “Κάποτε ήμουνα πλούσιος, τώρα δεν είμαι”

http://www.gossip-tv.gr/story/28626/giannes-raptopoulos-kapote-emouna-plousios-tora-den-eimai