15 Οκτωβρίου 2010

Πού θα διαθέσει ο κ. Παπατόλιας το προεκλογικό δώρο του ΥΠΕΣ;

Toυ Νίκου Αναγνώστου
Κι ενώ κανονικά θα έπρεπε να ζητηθεί η παραίτηση των νομαρχών ενόψει εκλογών του Νοεμβρίου, ο υπουργός Εσωτερικών τους χαρίζει πακέτα "λύσης των χεριών" τους. Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, το ΥΠΕΣ ενισχύει με 32 εκ. ευρώ συνολικά τις νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις της χώρας.

Είναι προφανές ότι το ποσό αυτό δίδεται για προεκλογικούς σκοπούς, αλλά το επίσημο πρόσχημα είναι ότι με τα χρήματα αυτά, τα οποία προέρχονται από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, οι Ν.Α μπορούν να προχωρήσουν σε κάλυψη των λειτουργικών και επενδυτικών τους δαπανών, καθώς και στη βελτίωση, συντήρηση και αποκατάσταση του οδικού τους δικτύου για το μήνα Οκτώβριο. Πιο συγκεκριμένα το ΥΠΕΣ θα καταβάλλει 10.976.131 ευρώ για το οδικό δίκτυο, 11.438.070 για επενδυτικές δαπάνες και 9.778.414 για λειτουργικές δαπάνες.

Ειδικότερα, τώρα, στη Νομαρχία Μαγνησίας θα δοθεί το ποσό των 185.443 ευρώ. Εύλογα μπορεί να αναρωτηθεί κανείς πως τόσο καιρό που ο κ. Παπατόλιας δεν έκανε το παραμικρό και δεν διέθεσε για το καλό του νομού τα κονδύλια, πώς θα τα καταφέρει λίγες μέρες πριν τις εκλογές και με δεδομένη την αγχωτική πίεση αυτών;

Εκείνο, όμως, που θα ήθελα ως μάγνητας είναι να ανακοινώσει στο διαδίκτυο (αν θέλει και στο blog σας, ακόμη καλύτερα) πού θα δαπανηθεί το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό που θα του χαρισθεί. Θα φτιαχτούν δρόμοι; Θα γίνουν επενδύσεις; Ή θα θυσιαστεί στο βωμό των προσωπικών προεκλογικών δαπανών; Δεν χρειάζεται να είναι κανείς υποψιασμένος για να καταλάβει ότι τέτοια ποσά τέτοιες ώρες πάνε στη... "μαύρη" (κι άραχνη) τρύπα.

Ας μας απαντήσει λοιπόν, διότι αλλιώς θα πιστέψω ότι είναι το κρυφό κονδύλι για τις βενζίνες και τα λοιπά έξοδά του...