23 Δεκεμβρίου 2010

Πεταλωτής κατά Σεραφείμ για τις δηλώσεις περί «διεθνούς σιωνισμού»

Την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης προκάλεσαν οι μισαλλόδοξες (ΣΣ Σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία... σε λίγο θα βάλουμε το βίντεο με τις δηλώσεις του μητροπολίτη) δηλώσεις του μητροπολίτη Πειραιώς, Σεραφείμ, σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή.

Στις 20 Δεκεμβρίου, ο μητροπολίτης είχε δηλώσει, μεταξύ άλλων, ότι ο Αδόλφος Χίτλερ ήταν "όργανο του παγκοσμίου σιωνισμού", που χρηματοδοτήθηκε από το εβραϊκό κεφάλαιο για να "πείσει" τους Εβραίους της Ευρώπης να μετοικήσουν στην Παλαιστίνη.

Είχε υποστηρίξει, επίσης ότι "το παγκόσμιο σύστημα στηρίζεται στο τραπεζιτικό σύστημα, το οποίο έχει αλωθεί από το διεθνή σιωνισμό", ο οποίος σύμφωνα με το μητροπολίτη πολεμά την Ελλάδα και το χριστιανισμό.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του, ο Γ. Πεταλωτής ανέφερε ότι είναι υποχρέωση της κυβέρνησης "να καταδικάζει τη γλώσσα του μίσους από όποιον κι εάν εκφέρεται", καθώς "και να στιγματίζει ως απαράδεκτη τη γλώσσα που αρνείται το Ολοκαύτωμα, το μεγαλύτερο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας".

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος (ΣΣ. Ο Εκφραστής της κοινωνίας) έκανε λόγο για απόψεις που ανήκουν στο περιθώριο και πρόσθεσε ότι προσβάλλουν την Ελλάδα και τον πολιτισμό της.

"Πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι η ελληνική πολιτεία και η κοινωνία μας, τις καταδικάζουν απερίφραστα", κατέληξε η δήλωσή του.

Σημειώνεται ότι ο μητροπολίτης Πειραιά είχε δώσει στην κυκλοφορία κείμενο, στο οποίο κάνει λόγο για "γραικύλους", με αφορμή το Μνημόνιο.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ