18 Ιουλίου 2010

Αύριο μια αποκάλυψη που θα σας λύσει πολλές απορίες για τη λαμογιά της Πειραιώς

Με το κεφάλι ψηλά !

"Το να λες τα πράγματα με τ' όνομά τους είχε πάντα ένα τίμημα όταν στην εξουσία βρίσκονται άνθρωποι που θέλουν να προωθούν συγκεκριμένα ιδεολογικά μοντέλα. Αυτό το τίμημα φαίνεται ότι πληρώνω τώρα και εγώ. Παρ' όλ' αυτά θα συνεχίσω να λέω τα πράγματα με τ' όνομά τους.

Η διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ξεκινά ...με ολοφάνερα σημάδια προς το πού θέλει να κατευθύνει τον τόπο.»

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

http://xwris-kordonia.blogspot.com/

Γιατί έπεσε ο Κώστας Καραμανλής

Μια προσωπική ερμηνεία για την πτώση του πρωην πρωθυπουργού!

Μετά την συμφωνία με τους Ρώσους άρχισαν οι καταστροφικές πυρκαγιές του 2007. Μετά το βετο του Βουκουρεστίου ακολούθησε το Βατοπέδι και μετά την συμφωνία με τη Cosco ξέσπασαν τα Δεκεμβριανά.

Τυχαία;

Η συνέχει στο citizengr.wordpress.com

Απάνθρωπη αναλγησία

Η αποκάλυψη ότι οι «μανδαρίνοι» του υπουργείου Οικονομικών έκοψαν το επίδομα αδείας των 200 ευρώ από χιλιάδες συνταξιούχους του Δημοσίου, με το απίστευτο επιχείρημα ότι δεν γνωρίζουν την ηλικία τους, δείχνει με τον πιο εμφαντικό τρόπο ότι η σοσιαλιστική κυβέρνηση Παπανδρέου έχει ξεπεράσει πλέον κάθε όριο κοινωνικής αναλγησίας.

Απάνθρωπη αναλγησίαΜετά την απόφαση του κ. Παπακωνσταντίνου να προχωρήσει στη συρρίκνωση του επιδόματος που δίνεται στους συνταξιούχους στο …τεράστιο ποσό των 200 ευρώ, και, μάλιστα, το ποσό αυτό να μη χορηγείται σε όσους είναι κάτω των 60 ετών, έρχονται τώρα οι υπηρεσίες του ίδιου υπουργείου του να μη χορηγούν επίδομα ακόμη και σε όσους είναι …76 ετών. Με άνωθεν εντολή, εννοείται.

Η λογική δεν είναι ακριβώς …τετράγωνη, αλλά είναι προφανώς παράλογη: «Αφού δεν γνωρίζουμε πόσων ετών είναι οι συνταξιούχοι, ας θεωρήσουμε ότι είναι κάτω των 60 και ας μη τους χορηγήσουμε το επίδομα. Και, αν επιμένουν, εφόσον το αντιληφθούν, ας έρθουν αυτοί να αποδείξουν ότι είναι μεγαλύτεροι». Άλλωστε, το πενιχρό ποσό των 200 ευρώ προφανώς δεν φθάνει για να κάνουν διακοπές, και αφού δεν θα πάνε διακοπές, σκέφθηκαν να τους το κόψουν εντελώς, προκειμένου να εξοικονομήσουν κονδύλια για τον κρατικό προϋπολογισμό.

Σε ένα οργανωμένο κράτος δεν είναι δυνατόν οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών να μη γνωρίζουν την ηλικία των συνταξιούχων του Δημοσίου. Κι αν δεν την γνωρίζουν να μην είναι σε θέση να την πληροφορηθούν από το ασφαλιστικό τους ταμείο, το οποίο επίσης υπάγεται στο ίδιο υπουργείο. Πολύ περισσότερο, όμως, είναι κοινωνικά απαράδεκτο, όσο και παράνομο και προδήλως αντισυνταγματικό, το γεγονός να στερούν από χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους το δικαίωμα, όχι να κάνουν κι αυτοί διακοπές γιατί τα χρήματα στους περισσότερους δεν επαρκούν, αλλά να έχουν μια στοιχειώδη διαβίωση στην πόλη ή το χωριό τους.

Στην προσπάθειά τους να πετύχουν την ευημερία των αριθμών, πράγμα που είναι εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση στη σημερινή συγκυρία, ο κ. Παπακωνσταντίνου και οι «εγκέφαλοι» του υπουργείου Οικονομικών που τον συμβουλεύουν, προτιμούν να δυστυχήσουν οι άνθρωποι. Κάτι, δυστυχώς, ευκολότερο.

http://www.e-typos.com/content.aspx?cid=10245&catid=7

Συνθήκες διάλυσης στην κρατική μηχανή

Συμπτώματα διάλυσης αρχίζει να εμφανίζει το Δημόσιο, μετά τα αλλεπάλληλα σοκ που επέφερε το μνημόνιο του μηχανισμού επιτήρησης. Οι συνέπειες από τις απολύσεις συμβασιούχων και εργαζομένων stage, τις περικοπές μισθών και λειτουργικών δαπανών και, τελευταία, με τις ανατροπές στο ασφαλιστικό, είναι ήδη ορατές στις υπηρεσίες πρώτης γραμμής.

*Στα ΚΕΠ, στα νοσοκομεία, στις πολεοδομίες, στα ταμεία, ο χρόνος εξυπηρέτησης των πολιτών έχει αυξηθεί αισθητά, προκαλώντας καθημερινά εντάσεις και διαμαρτυρίες που φθάνουν μέχρι τα υπουργικά γραφεία.

http://s.enet.gr/resources/issue-cover/ke180710p001-thumb-large.jpg«Το Δημόσιο έχει καθήσει» παραδέχονται κυβερνητικά στελέχη και δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για το πώς και πότε θα ξαναπάρει μπρος. Τα χρονικά περιθώρια πάντως είναι ασφυκτικά, ενόψει του νέου κύματος αλλαγών του «Καλλικράτη». Το πρόβλημα δεν εστιάζεται πλέον στο χαμηλόβαθμο προσωπικό και στις περιφερειακές υπηρεσίες, που «έχουν καθήσει» από καιρό. Διατρέχει ολόκληρη την κρατική μηχανή και γίνεται ορατό μέχρι και στα υψηλότερα κλιμάκια.

Τάση... φυγής

Σχεδόν το ένα τρίτο των διευθυντικών στελεχών των υπουργείων έχουν υποβάλει αιτήσεις συνταξιοδότησης. Ειδικά στα υπουργεία, που μετά την ενεργοποίηση του μηχανισμού επιτήρησης έχουν τον μεγαλύτερο φόρτο εργασίας, η τάση φυγής είναι πρωτοφανής. Οι 5 από τους 15 διευθυντές του υπουργείου Εργασίας βγαίνουν στη σύνταξη στο τέλος του χρόνου, ενώ τα χαρτιά τους έχουν κάνει άλλοι 8 διευθυντές του υπουργείου Οικονομικών, 6 του υπουργείου Εσωτερικών και ισάριθμοι του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Και στη βαθμίδα των προϊσταμένων τα πράγματα δεν είναι καλύτερα. Οι περισσότεροι από αυτούς που θεμελίωσαν δικαίωμα σύνταξης έχουν κάνει τα χαρτιά τους και περιμένουν την έξοδο.

Οι αιτήσεις συνταξιοδότησης που είχαν υποβληθεί στο ταμείο του Δημοσίου μέχρι τις 30 Ιουνίου αγγίζουν τις 20.000 και ξεπερνούν ήδη τον συνολικό αριθμό των αιτήσεων που είχαν υποβληθεί πέρυσι, περίπου 18.000, μέχρι το κλείσιμο του χρόνου. Η τάση αυτή συνεχίστηκε τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου.

Το φαινόμενο δεν παρατηρείται μόνον στην κεντρική διοίκηση, αλλά και σε πολλές υπηρεσίες αιχμής, όπως οι εφορίες, τα ασφαλιστικά ταμεία, τα νοσοκομεία, αλλά και στις τρεις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Και χαμηλότερα όμως στη διοικητική πυραμίδα, στις υπηρεσίες των νομαρχιών και κυρίως στις κοινωνικές δομές των ΟΤΑ, τα πρώτα προβλήματα είναι ορατά.

Το πρόβλημα των αποχωρήσεων λόγω συνταξιοδότησης έρχεται να προστεθεί στην ήδη κακή κατάσταση των δημόσιων υπηρεσιών. Η οικονομική αβεβαιότητα έχει καθηλώσει τις επιτελικές υπηρεσίες των υπουργείων, που αδυνατούν να κάνουν σχεδιασμό. Στους οργανισμούς, η εικόνα λίγο απέχει από τη διάλυση, καθώς δεν έχει ακόμη ξεκαθαριστεί η τύχη τους, εάν θα συγχωνευθούν ή θα παραμείνουν ως έχουν.

Το κλίμα δυσφορίας εκδηλώνεται είτε με φαινόμενα αδιαφορίας, που έχουν πάψει πλέον να προκαλούν εντύπωση, είτε με εντάσεις και διαμαρτυρίες.

ΔΗΜΟΙ. Τα μεγαλύτερα προβλήματα από τη μείωση προσωπικού και τις περικοπές δαπανών παρουσιάζονται στις κοινωνικές δομές. Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί αδυνατούν να ικανοποιήσουν τις αιτήσεις που είναι αυξημένες σε σχέση με πέρυσι κατά 30% λόγω της κρίσης και δέχονται τις έντονες διαμαρτυρίες των οικογενειών. Στην Αθήνα οι αιτήσεις που έχουν απορριφθεί υπολογίζονται σε 3.000, στον Βύρωνα 300, στη Γλυφάδα 200 και μέχρι τον Σεπτέμβριο, όπως εκτιμούν οι δημοτικές υπηρεσίες, το πρόβλημα θα ενταθεί. Σοβαρά προβλήματα λειτουργίας αντιμετωπίζουν και τα προγράμματα για ηλικιωμένους και άτομα με ειδικές ανάγκες.

Σχεδόν το ένα τρίτο των διευθυντικών στελεχών των υπουργείων έχει υποβάλει αιτήσεις συνταξιοδότησης.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ. Στα ταμεία οι πρώτες αρνητικές επιπτώσεις αποτυπώνονται με την αύξηση του χρόνου έκδοσης συντάξεων. Στο ΙΚΑ έχει αυξηθεί από τους 6 μήνες στους 8, στον ΟΑΕΕ τείνει στους 12 και στους μικρότερους φορείς, όπου τα κενά που δημιουργήθηκαν με τις απολύσεις συμβασιούχων και των εργαζομένων stage δεν μπορούν να καλυφθούν εκ των ενόντων, η εξέταση των αιτήσεων που υποβλήθηκαν φέτος δεν έχει αρχίσει ακόμα. Αυτή είναι η μία όψη του προβλήματος. Η δεύτερη αλλά εξίσου σημαντική έχει να κάνει με τον εισπρακτικό μηχανισμό, ο οποίος τους τελευταίους μήνες βρίσκεται σε αδράνεια. Οι υπάλληλοι περιορίζονται στη διεκπεραίωση των καθημερινών υποθέσεων, ενώ οι φάκελοι των βεβαιωμένων οφειλών, ύψους 5,5 δισ. ευρώ μόνον στο ΙΚΑ, βρίσκονται στα αζήτητα, καθώς η τοποθέτηση νέων διοικήσεων εκκρεμεί ακόμα.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ. Στο ΕΣΥ τα κενά σε νοσηλευτικό προσωπικό και διοικητικούς υπαλλήλους έχουν φέρει τις νέες διοικήσεις σε απόγνωση. Με το κύμα συνταξιοδοτήσεων στις τάξεις του νοσηλευτικού προσωπικού, τα λειτουργικά προβλήματα εκτιμάται ότι θα επιδεινωθούν σοβαρά από το φθινόπωρο. Τουλάχιστον 2.000 νοσηλεύτριες βγαίνουν στη σύνταξη και άλλοι τόσοι διοικητικοί υπάλληλοι. Τα κενά σε διοικητικό προσωπικό εκτιμάται πως θα καλυφθούν μέχρι τα τέλη του χρόνου με τις μετατάξεις υπαλλήλων από τις νομαρχίες. Ωστόσο, με το νοσηλευτικό προσωπικό, το πρόβλημα αποτυπώνεται ήδη με δραματικές εκκλήσεις από τις διοικήσεις περιφερειακών νοσοκομείων, της Αρτας, των Ιωαννίνων κ.ά.

ΣΧΟΛΕΙΑ - ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ. Και στα σχολεία όμως το πρόβλημα των συνταξιοδοτήσεων διαγράφεται εκρηκτικό. Μέχρι τώρα έχουν υποβάλει αιτήσεις για σύνταξη περίπου 1.000 καθηγητές και άλλοι τόσοι δάσκαλοι. Εκτιμάται όμως ότι μετά τον Αύγουστο και την επιστροφή στα σχολεία οι αποχωρήσεις θα είναι πολύ περισσότερες, ενδεχομένως και διπλάσιες από πέρυσι. Στην περίπτωση αυτή, ακόμη και αν αποσπαστούν όλοι οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στους οργανισμούς του υπουργείου Παιδείας και στα πανεπιστήμια ή και σε υπηρεσίες άσχετες με το αντικείμενό τους, οι κενές θέσεις θα είναι πολύ δύσκολο να καλυφθούν.

Στα πανεπιστήμια οι πρώτες συνέπειες παρουσιάζονται στις γραμματείες των σχολών. Ετσι, οι πρυτανικές αρχές του Παντείου και του Πανεπιστημίου Πάτρας επεξεργάζονται από τώρα σενάρια συνένωσης των γραμματειών, προκειμένου να καλύψουν έτσι τις μεγάλες ελλείψεις διοικητικού προσωπικού.

ΕΦΟΡΙΕΣ. Ανάλογο φαινόμενο είχε παρατηρηθεί το προηγούμενο διάστημα στις ΔΟΥ, λόγω της εκκρεμότητας ορισμού νέων διευθυντών. Οι τοποθετήσεις ολοκληρώνονται τις επόμενες ημέρες, ωστόσο τα πρώτα αποτελέσματα των αλλαγών δεν αναμένονται νωρίτερα από δύο με τρεις μήνες. Αντιθέτως, στο ΣΔΟΕ και στα Περιφερειακά Ελεγκτικά Κέντρα, όπου οι αλλαγές είχαν γίνει στις αρχές του χρόνου, τα αποτελέσματα είναι ήδη ορατά.

ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΕΣ. Στις πολεοδομίες της Αττικής η ρύθμιση του υπουργείου Περιβάλλοντος για τους ημιυπαίθριους χώρους έχει φέρει το προσωπικό σε απόγνωση. Στις πέντε πολεοδομικές διευθύνσεις της Νομαρχίας Αθηνών, υπολογίζεται ότι μέχρι τα τέλη του Οκτωβρίου πρέπει να διεκπεραιωθούν πάνω από 500.000 φάκελοι από 100 μηχανικούς. Μέσα στο ίδιο διάστημα πρέπει να γίνουν και 1.500 αυτοψίες νέων οικοδομών και τα νεύρα από την πίεση μεταφέρονται καθημερινά στους διευθυντές και στο γραφείο του νομάρχη, Γ. Σγουρού. Ανάλογη είναι η κατάσταση και στις πολεοδομικές υπηρεσίες του Πειραιά και της Ανατολικής Αττικής.



ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Καμμένος ξεσκεπάζει Βέλλιο σαν σύμβουλο Υπουργού

Δείτε το βίντεο στο 6:50 τον κάνει ρόμπα και αναγκάζεται να παραδεχθεί ότι ήταν σύμβουλος του Παπαληγούρα και ότι έχει εταιρία παροχής επικοινωνιακών συμβουλών!!!

Να μην προχωρήσει η πώληση της γαλακτοβιομηχανίας «ΔΩΔΩΝΗ»

Η Συνομοσπονδία ως κύριος εκφραστής των απόδημων ηπειρωτών με έντονη ανησυχία παρακολουθεί τις εξελίξεις σχετικά με την απειλούμενη πώληση των μετοχών της γαλακτοβιομηχανίας «ΔΩΔΩΝΗ» από την ΑΤΕ σε ιδιώτες και συμπαρίσταται στην εύλογη αγανάκτηση και εξέγερση των κτηνοτρόφων της Ηπείρου για την ενδεχόμενη αλλαγή του δημόσιου χαρακτήρα της εταιρείας .

Άλλωστε σε όλους είναι γνωστό πως η «ΔΩΔΩΝΗ» από τότε που ιδρύθηκε από κτηνοτρόφους, ίσα με σήμερα, στήριξε ουσιαστικά το εισόδημα του παραγωγού γάλακτος, προσφέροντας παράλληλα πρώτης ποιότητας προϊόντα με πανελλήνια και διεθνή αναγνώριση και αποδοχή και υψηλή ανταγωνιστικότητα, συμβάλλοντας τόσο στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας, όσο και ευρύτερα της εθνικής οικονομίας.

Αλλά και πέραν αυτών, κερδοφόρα καθ' όλη τη διαδρομή της, αποτελώντας το βηματοδότη της διαμόρφωσης τιμών αγοράς γάλακτος απ' τον παραγωγό και κατ' επέκταση απ' τον καταναλωτή, αντιστάθηκε δυναμικά στη προσπάθεια σχετικών καρτέλ θέτοντας με την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων της φραγμό στην επιχειρούμενη κερδοσκοπία του προϊόντος και εξυπηρετώντας κατ' αυτόν τον τρόπο τα συμφέροντα του καταναλωτή όπως και ευρύτερα του κοινωνικού συνόλου.

Η εκφρασθείσα ανεπίσημα, μετά την εύλογη αγανάκτηση όλων των σχετικών φορέων, αναδίπλωση της πολιτείας από την πώληση των μετοχών της ΑΤΕ σε ιδιώτες, επιβεβλημένη κατά όπως διαδίδεται σε επιταγή του διαβόητου και αντιλαϊκού μνημονίου, δεν μπορεί να μας εφησυχάσουν δεδομένου, ότι και στο παρελθόν επανειλημμένα έχουν γίνει προσπάθειες, άμεσες ή έμμεσες, ιδιωτικοποίησης της γαλακτοβιομηχανίας και ιδιαίτερα όταν ένα σημαντικό τμήμα των μετοχών έφυγε από τα χέρια των φυσικών φορέων δηλαδή από τους κτηνοτρόφους προς την ΑΤΕ.

Για όλους αυτούς του λόγους η ΠΣΕ συμπαρίσταται ένθερμα στο καθολικό αίτημα των κτηνοτρόφων της Ηπείρου και απαιτεί από την κυβέρνηση:

* Να μην προχωρήσει στην πώληση της «ΔΩΔΩΝΗΣ» σε ιδιώτες και αλλάξει ο δημόσιος χαρακτήρας της.
* Να υπάρξουν προς τούτο σαφείς, έγκυρες και ουσιαστικές δεσμεύσεις εκ μέρους της.
* Να αρνηθεί την εφαρμογή, αν υφίσταται, του σχετικού όρου του αντιλαϊκού μνημονίου του ΔΝΤ και Ε.Ε.
* Να ασκήσει πολιτικές και πάρει άμεσα μέτρα τόνωσης της αγροτικής οικονομίας και ιδιαίτερα των κτηνοτρόφων.

Τέλος η Συνομοσπονδία καλεί όλους τους Ηπειρώτες να συμπαρασταθούν στο δίκαιο αγώνα των κτηνοτρόφων και των εργαζομένων στη ΔΩΔΩΝΗ και επίσης

Καλεί τους εκπροσώπους των οργανώσεών της (Αδελφότητες - Ενώσεις - Ομοσπονδίες) σε έκτακτη σύγκληση του Γενικού Συμβουλίου την Τρίτη 20 Ιουλίου 7.30 στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών για ενημέρωση και συντονισμό ενεργειών.

Ν. Νικολόπουλος: "Όταν το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε δύσκολη θέση έχει την τακτική να παρουσιάζει «το άσπρο- μαύρο»".

Για μικροκoμματικά παιχνίδια στο θέμα των ομολόγων κατηγορεί την κυβέρνηση o βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Νικολόπουλος. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει:

“Από Απάντηση του Υπουργού Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Ανδρέα Λοβέρδου σε σχετική ερώτησή μου, προέκυψε ότι το δομημένο ομόλογο με κωδικό XS0288059693, που αγοράστηκε την 26/2/2007 και έληξε την 26/2/2010, είχε απόδοση 18%, δηλαδή απόδοση, μέσα σε μια τριετία, πολλαπλάσια από εκείνη που θα είχε από τις συνήθεις προθεσμιακές καταθέσεις. Είναι πάγια όμως, η τακτική του ΠΑΣΟΚ, όταν βρίσκεται σε δύσκολη θέση, να παρουσιάζει «το άσπρο- μαύρο».

Έτσι και στη συγκεκριμένη περίπτωση, Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που συμμετέχουν στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το θέμα των Ομολόγων, επεχείρησαν να κλονίσουν τις εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν από την παραπάνω αποκάλυψη, με το σαθρό και αστήρικτο επιχείρημα ότι, δήθεν, το εν λόγω ομόλογο «δεν έχει σχέση με τα ομόλογα που εξετάζει η Εξεταστική Επιτροπή».

Πέραν τούτου, ερμηνεύοντας την παρ. 2 της παραπάνω «Απάντησης» του κ. Λοβέρδου όπως τους συνέφερε, επεχείρησαν να παρουσιάσουν, ότι το Ελληνικό Δημόσιο «ζημιώθηκε» από την επαναγορά άλλου ομολόγου, με κωδικό XS0286916027, με το ποσό των 3.067.762,48 ευρώ, το οποίο καταβλήθηκε από τον Κρατικό Προϋπολογισμό στα ταμεία που είχαν αγόρασαν και επέστρεψαν το εν λόγω ομόλογο στην ανάδοχο JP Morgan..

Όμως, η υποτιθέμενη «ζημία», που προήλθε από το εν λόγω ομόλογο, το οποίο εκδόθηκε την 22/2/2007 και είχε λήξη την 22/2/2019, δεν είναι τίποτε άλλο, παρά η έκτακτη οικονομική ενίσχυση που προβλεπόταν από το άρθρο 23 του ν.3586/2007, που αναγκάστηκε, μετά από απαίτηση σύσσωμης της τότε Αντιπολίτευσης, προεξάρχοντος του ΠΑΣΟΚ, αλλά και της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, να περάσει τότε από τη Βουλή, μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε από την αγορά δομημένων ομολόγων από τα ασφαλιστικά ταμεία, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, προκειμένου να σταματήσει ο θόρυβος που είχε προκληθεί.

Βάσει, λοιπόν, του παραπάνω νόμου, στις περιπτώσεις που επαναγοραζόταν ομόλογο πριν τη λήξη του, θα καταβαλλόταν στα ταμεία, ως αντιστάθμισμα για το «πέναλτι» της πρόωρης εξαγοράς, η παραπάνω έκτακτη οικονομική ενίσχυση, προκειμένου οι Διοικήσεις των ταμείων να μη κατηγορηθούν για απιστία. ΄

Και έρχονται τώρα οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ την έκτακτη οικονομική ενίσχυση που δόθηκε για την πρόωρη επαναγορά του παραπάνω ομολόγου να την παρουσιάσουν ως δήθεν ζημία του Κρατικού προυπολογισμού, που προέκυψε από το εν λόγω ομόλογο. Δηλαδή, η διαστρέβλωση της αλήθειας και η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο…

Όμως τα ψέματα και οι αντιφάσεις του ΠΑΣΟΚ δεν σταματούν εδώ. Την ίδια ώρα που οι Βουλευτές του επιχειρούν τις παραπάνω «λαθροχειρίες», για να υποστηρίξουν τη θεωρία τους για «λεηλασία» της περιουσίας των ταμείων από τα δομημένα ομόλογα, το Ελληνικό Δημόσιο δανείστηκε στις 12/7/2010 από τις διεθνείς χρηματαγορές, το ποσό του 1.250.000.000 ευρώ για εξάμηνη διάρκεια με επιτόκιο 4,65%, δηλαδή 4% περίπου παραπάνω από το υποτιθέμενο ζημιογόνο επιτόκιο 0,64% του παραπάνω ομολόγου(!!!).

Επομένως, λόγω της παραπάνω διαφοράς κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες των επιτοκίων δανεισμού στις παραπάνω περιπτώσεις(4,65% έναντι 0,64%), το όφελος του Ελληνικού Δημοσίου επί του ποσού των 280.000.000 ευρώ του «ζημιογόνου», κατά τους Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, παραπάνω δομημένου ομολόγου, θα ήταν 280.000.000 Χ 0.04= 11.200.000 ευρώ(!!!) και τούτο μόνο για το 2010, οπότε υπερβαίνει την «επιβάρυνση» των 3.067.762,38 κατά 3,65 φορές, κατά δε τη διάρκεια των δώδεκα ετών, το όφελος θα υπερέβαινε την «επιβάρυνση» αυτή κατά μερικές δεκάδες φορές (!!!). Αυτή είναι η αλήθεια και καμιά «λαθροχειρία» και καμιά προπαγάνδα των Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να την αλλάξει.

Μετά τα παραπάνω, δεν είχα άλλη επιλογή ως Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και ως μέλος της εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για το θέμα των Ομολόγων, από το να καταθέσω άμεσα Επίκαιρη Ερώτηση, με την οποία ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί Εργασίας, Δικαιοσύνης και Οικονομικών, αν από το Ομόλογο ISIN XS 0286916027 ποσού 280.000.000 ευρώ, που αγόρασαν τα ασφαλιστικά ταμεία, υπήρχε κέρδος ή ζημία (για τα ταμεία ή το ελληνικό δημόσιο), όπως ισχυρίστηκαν Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής για το θέμα των Ομολόγων”.

Μούγκα τώρα.... από τους καλλιτέχνες

Τέτοιες φωτο δεν θα δούμε τώρα από τους καλλιτέχνες του διαδικτύου; Ή δεν ήταν δικές τους και τώρα που σταμάτησε το ΠΑΣΟΚ να τους προμηθεύει με υλικό (μιας και όλοι έφυγαν από το κόμμα και χώθηκαν στο δημόσιο), δεν μπορούν να φτιάξουν μόνοι τους αντίστοιχες με τον Γιωργάκη;


Νικολάκη πρέπει να σοβαρευτείς! Το ΠΑΣΟΚ έχει παράπονα από τη δουλειά σου

Σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό που έγινε την προηγούμενη βδομάδα, σύμφωνα με τα ΝΕΑ, εκτιμήθηκε ότι η βελτίωση του κλίματος στην οικονομία θα αποτιμηθεί από τους πολίτες ως ευόδωση των προσπαθειών της κυβέρνησης, αλλά

επισημάνθηκε το επικοινωνιακό έλλειμμα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση...

Τ' ακούς Νικολάκη;


Α! Δεν κατάλαβες; Να στο πω απλά λοιπόν:

Λίγα κάνεις!

Βάλε τα δυνατά σου γιατί το ΠΑΣΟΚ έχει περισσότερες απαιτήσεις από σένα...


Οχι μην αγχώνεσαι δεν πρόκειται να σε αντικαταστήσουν...
αν ακολουθήσεις τα παρακάτω:

Όταν θα έχεις ΠΑΣΟΚο που θα δικαιολογεί τα μέτρα και το ΔΝΤ θα επιδοκιμάζεις με επιφωνήματα


Μπράβο έτσι...

Όταν θα έχεις δεξιό που θα τα κατακρίνει
θα του απαγορεύεις να μιλάει


Ακριβώς έτσι!

Ότι σου λένε οι ΝΔιτες θα το ακυρώνεις


Έτσι! Έτσι!

Δεν θα τους αφήνεις να σου πουλάνε μαγκιές



Α μπράβο το έχεις το ύφος.

Δεν θα δέχεσαι κουβέντα για τον Καραμανλή


Ακριβώς έτσι!

Θα τους δείχνεις που τους έχεις γραμμένους


Μπράβο εκεί.

Και έχει υπόψη σου ότι στο ΠΑΣΟΚ δεν θέλουν δημοσιογράφους...
θέλουν μαϊμούδες


Ακριβώς έτσι!

Κατάλαβες λοιπόν τι πρέπει να κάνεις;



Α μπράβο! Είσαι έξυπνο παιδί...

Ρόμπα έκανε ο Κυριτσάκης τους Κεγκέρογλου και ΣΙΑ

Στην επίθεση που δέχεται από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δίνει απαντήσεις ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού και πρώην πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Δημήτρης Κυριτσάκης. Θεωρεί την ερώτηση που κατατέθηκε προς τη Λούκα Κατσέλη «αστήρικτη», καθώς τα στοιχεία που παρουσίασαν οι τέσσερις βουλευτές δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Στην ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή προς την υπουργό Οικονομικών, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Βασίλης Κεγκέρογλου, Μιχάλης Τιμοσίδης, Δημήτρης Βαρβαρίγος και Σάββας Εμινίδης, ζητούν να μάθουν γιατί ο μισθός του προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Δημήτρη Κυριτσάκη, ανέρχεται στα 9.039,40 ευρώ. Μεταξύ άλλων, ζητούν να μάθουν για το καθεστώς αποζημιώσεων του προέδρου, που, σύμφωνα με ΦΕΚ, ανέρχονται σε 350 ευρώ ανά συνεδρίαση της επιτροπής, για την απόδοση του προέδρου, αλλά και για την τοποθέτησή του στη συγκεκριμένη θέση, ένα μήνα πριν τις εκλογές του 2009.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον κ. Δημήτρη Κυριτσάκη, μας είπε ότι τα πραγματικά στοιχεία της μισθοδοσίας του δεν έχουν καμία σχέση με εκείνα που αναφέρονται στην ερώτηση. Πιο συγκεκριμένα, μετά από τον θόρυβο που προκλήθηκε στη Βουλή με την κατάθεση της ερώτησης, ζήτησε και πήρε από την Οικονομική Διεύθυνση της Επιτροπής Ανταγωνισμού βεβαίωση, στην οποία φαίνονται οι αποδοχές του από τις 7 Σεπτεμβρίου του 2009, όταν τοποθετήθηκε, έως τις 31 Αυγούστου του 2010 (έχει προϋπολογιστεί και ο Αύγουστος για να προκύψει το 12μηνο) που αντιστοιχούν σε 40.110,95 ευρώ. Δηλαδή, αν κάνει κανείς τη διαίρεση, σε 12 μήνες προκύπτει το ποσό, περίπου, των 3.350 ευρώ.
Αν υπολογίσει κανείς το ποσό της αποζημίωσης του κ. Κυριτσάκη ανά συνεδρίαση, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην ερώτηση, το ποσό που προκύπτει αντιστοιχεί στα 52.500 ευρώ. Το ποσό αυτό, σύμφωνα με τη βεβαίωση της Οικονομικής Διεύθυνσης της Επιτροπής, δεν υπάρχει. Στην 3η παράγραφο της βεβαίωσης, αναφέρεται ρητά ότι από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του κ. Κυριτσάκη έχουν γίνει 73 συνεδριάσεις, χωρίς εκείνος να λάβει ούτε ένα ευρώ ως αποζημίωση.

Διαβάστε ολόκληρη τη βεβαίωση των αποδοχών του προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

http://www.zougla.gr/Uploads/avadistastavros/fax-960.jpg

Για να γίνει εύκολα η σύγκριση των δεδομένων, διαβάστε και την ερώτηση των τεσσάρων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.




Στο προσκήνιο, αυτό που αναμένεται, είναι η απάντηση της Λούκας Κατσέλη στο Κοινοβούλιο, ωστόσο, στο παρασκήνιο, ο Δημήτρης Κυριτσάκης είναι ιδιαιτέρως ενοχλημένος από την ερώτηση, λέγοντας ότι, αν δεν υπάρχει σκοπιμότητα, πρόκειται για παραπληροφόρηση. Τις επόμενες ημέρες, πρόκειται και εκείνος από την πλευρά του να δώσει τη δική του απάντηση, παρουσιάζοντας τη συγκεκριμένη βεβαίωση, αλλά και τα στοιχεία που δείχνουν ότι πρόκειται για άδικη επίθεση προς το πρόσωπό του σε σχέση με την απόδοση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, μια και, από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του, η Επιτροπή έχει ανέβει έξι θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη λειτουργίας τέτοιων επιτροπών.

«Γιʼ αυτό το σκοπό δουλεύω από νωρίς το πρωί έως το βράδυ», λέει, χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος της Επιτροπής και αναφέρεται και στο σχόλιο της τοποθέτησής του, που έγινε προεκλογικά: «Όταν ο κ. Χατζηδάκης με κάλεσε στο γραφείο του και μου ανακοίνωσε ότι επιθυμεί να με τοποθετήσει στη συγκεκριμένη θέση, του είπα ότι δεν ανήκω στην παράταξη της ΝΔ και μου απάντησε ότι δεν τον ενδιέφερε η πολιτική μου τοποθέτηση».

ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΠΑΛΙ Η ΑΤΤΙΚΗ:ΜΑ ΚΑΛΑ,ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ;Ο...ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΔΕΝ ΕΦΤΑΙΓΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ;ΚΙ ΕΝΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ-ΕΚΠΛΗΞΗ!

Ελπίζουμε οι φωτιές να σβήσουν σύντομα και να μην καταστρέψουν και το ελάχιστο πράσινο που έχει απομείνει στην Αττική. Έχουμε όμως μια...απορία:

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η "ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ" ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΟΤΑΝ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΠΕΡΥΣΙ ΚΑΙ ΤΟ 2007,ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΦΩΤΙΕΣ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΕ ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΙ ΗΛΕΙΑ;

Η συνέχεια στο hellas-orthodoxy.blogspot.com

O ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΞΕΝΗ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ! ΡΕΖΙΛΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ!

Ο φασισμός επέστρεψε! Ο ετσιθελισμός, η βλακεία, η ξενοδουλεία, όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά του Απριλιανού καθεστώτος, έχουν επανέλθει με το καθεστώς Χριστόφια. Συλλήψεις, κακοποιήσεις πολιτών, πνευματική τρομοκρατία, υποταγή σε Αγγλοαμερικανικές επιθυμίες, είναι στην καθημερινή ατζέντα της χειρότερης και πιο αντιδημοκρατικής διακυβέρνησης που γνώρισε ο Κυπριακός ελληνισμός. Εμείς αντιστεκόμαστε στο φασισμό. Όπως και τότε, έτσι και σήμερα.


Δυστυχώς, με πολιτικές πιέσεις προς τη Γενική Εισαγγελία, η πολιτική δίωξη και η έρευνα κατά του Ξενή, συνεχίζεται εδώ και 6 εβδομάδες. Ταλαιπωρούν τον ίδιο, την οικογένειά του, κατακρατούν τους υπολογιστές του. Κι όλα αυτά ενώ ο Γενικός Εισαγγελέας είχε πει ότι δεν υπάρχει αδίκημα. Τον κατηγορούν ως φερόμενο διαχειριστή του Blog μας, για σχόλιο επισκέπτη!!!! Μα που ζούμε επιτέλους; Στην Ανατολική Γερμανία, στη Σοβιετία επί Στάλιν ή στην Καμπότζη των Ερυθρών Χμερ;
Σχόλιο μου: Είχα την τύχη να μορφώσω έγκυρη γνώμη για την πραγματικότητα στην Κύπρο από 1 φίλο μου που είχε μεταναστεύσει εκεί προς επαγγελματική σταδιοδρομία πριν τις προεδρικές εκλογές 2008 (ευτυχώς επαναπατρίστηκε πριν τη Σοβιετοποίηση) όταν ακόμη Πρόεδρος ήταν ο Τάσσος Παπαδόπουλος & υπήρχε ακόμη αστική δημοκρατία, διότι τώρα είναι η μοναδική κομουνιστική χώρα στην Ευρώπη. Προς τιμή του, αν & κομουνιστής ο ίδιος, μου περιέγραψε την φρικτή καθημερινότητα, που βίωναν οι Κύπριοι του εσωτερικού & που για λόγους υπερηφάνειας αποκρύπτουν οι Κύπριοι του εξωτερικού. Έχουμε & λέμε:

- Το κομουνιστικό Ανορθωτικό Κόμμα Εργαζόμενου Λαού (ΑΚΕΛ) του σημερινού Προέδρου Χριστόφια ήλεγχε από τότε το 1/3 της Κυπριακής οικονομίας είτε άμεσα είτε έμμεσα μέσω των υποστηρικτών του. Στις επιχειρήσεις αυτές προσλαμβάνονται αποκλειστικά κομματόσκυλα. Βέβαια τα αστικά κόμματα είχαν την εξουσία & λειτουργούσαν ως εξισορροπητικός παράγοντας, κατάσταση που ανατράπηκε το 2008 με την ανάληψη της από τους κομουνιστές, που βάλαν πόδι στο Δημόσιο ελέγχοντας το σύνολο της Κυπριακής οικονομίας.

-Οι Τουρκοκύπριοι έχουν περισσότερα δικαιώματα από τους Ελληνοκύπριους ως μειονότητα στην ίδια την Κύπρο & προστατεύονται βάσει του Συντάγματος της δεκαετίας του '60 με την αναγνώριση της Τουρκικής ως επίσημης γλώσσας - αθλιότητα για την οποία ευθύνονται όλες οι Κυπριακές κυβερνήσεις & ενώ η Τουρκία άλλαξε μονομερώς το status quo του νησιού με την κατάληψη του 38% το 1974 & την προσφυγοποίηση των Ελληνοκυπρίων, το ελεύθερο τμήμα διατήρησε όλα τα κεκτημένα ανέπαφα των Τουρκοκυπρίων.

Μόλις πληροφορηθήκαμε hellenicrevenge.blogspot.com δε θα ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον του Ξενή Ξενοφώντος.

Θυμίζουμε ότι εναντίον του Ξενή,
είχε στηθεί μια υπόθεση από το Προεδρικό και με αφορμή ένα σχόλιο άγνωστου επισκέπτη στο Blog μας, αστυνομικοί εισέβαλαν στο σπίτι του στις 6:30 το πρωί και του πήραν τους υπολογιστές, με τον ισχυρισμό ότι είναι διαχειριστής του Blog μας και γι' αυτό έφερε δήθεν ευθύνη για το σχόλιο του επισκέπτη!

Τον Ξενή τον παρακολουθούσε παράνομα η Αστυνομία και συνέχισε τη δίωξη παρά την αρχική δημόσια δήλωση του Γενικού Εισαγγελέα ότι δεν υπήρχε αδίκημα. Μετά, ασκήθηκαν πιέσεις για συνέχιση της υπόθεσης, μέσω ανθρώπων του Προεδρικού στην Αστυνομία και στην Εισαγγελία, με αποτέλεσμα η υπόθεση να μείνει ανοιχτή για 2 και περισσότερους μήνες!!!!


Σήμερα, ο Ξενής δικαιώθηκε.


Πρόκειται για μια ιστορική νίκη της ελευθερίας της άποψης, της ελευθερίας να μη νιώθουμε ότι διωκόμαστε για τα πιστεύω μας.


Μια νίκη των Blogs, των νέων ανεξάρτητων αυτών μέσων επικοινωνίας.

Πρόκειται όμως και για μια
ιστορική ήττα του Δημήτρη Χριστόφια και των ανδρεικέλων του. Αυτών που πιστεύουν ότι μπορούν να επιβάλουν τη γνώμη τους στους άλλους. Αυτών που πιστεύουν ότι μπορούν να χρησιμοποιούν την Αστυνομία και τις διωκτικές αρχές για να εκφοβίζουν τους αντιφρονούντες.

Αυτών που εισβάλλουν στα σπίτια μας, αυτών που μας παρακολουθούν, αυτών που στήνουν υποθέσεις εις βάρος συμπατριωτών τους.

Αυτών που θαυμάζονται από τον Πρωθυπουργό της κατοχής Ερντογάν και στήνουν υποθέσεις εναντίον των όσων επιμένουν ακόμη να αποκαλούν την κατοχή-κατοχή!

Αυτών που πήραν ένα πολιτικό διορισμό στη Νομική Υπηρεσία και θέλησαν, ως Κουστωδοί του Προεδρικού, να επέμβουν και να εφεύρουν ποινικό αδίκημα εναντίον του Ξενή Ξενοφώντος και για να ικανοποιήσουν τον Ευεργέτη τους. Αυτών που ήταν λαλίστατοι και υβριστικοί εναντίον όλων και σήμερα "έβγαλαν το χρυσοφόρο σκασμό" και θέλουν να επιβάλουν το σκασμό στους όσους διαφωνούν με το Δ. Χριστόφια.
Απευθυνόμαστε ειδικά στο Δημήτρη Χριστόφια:

Εχθρός μας ήταν και παραμένει ο Αττίλας κ. Χριστόφια
. Αν το συνειδητοποιούσατε αυτό από την αρχή, αν αγωνιζόσασταν για απελευθέρωση της Κύπρου μας, αν δε ρίχνατε την ευθύνη στους Ελληνοκύπριους για την κατοχή, δε θα σας γινόταν κριτική.

Εχθρός μας ήταν και παραμένει ο Αττίλας!

Κι' αν αδυνατείτε να το συνειδητοποιήσετε έστω και τώρα, καλύτερα να πάτε στο σπίτι σας.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

christofias-watch.blogspot.com

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Έχω ενημερωθεί από τις αστυνομικές αρχές, έπειτα από περισσότερους από δύο μήνες αδικαιολόγητης καθυστέρησης και ταλαιπωρίας, ότι δεν πρόκειται να υπάρξει ποινική δίωξη εναντίον μου.

Μαζί με το δικηγόρο μου θα εξετάσουμε, τις ερχόμενες ημέρες, τα ενδεικνυόμενα νομικά μέτρα εναντίον όλων των παραγόντων, κρατικών και μη, που ευθύνονται για την πολιτική δίωξη, την εισβολή στην οικία και στην ιδιωτική μας ζωή και τη δίμηνη ταλαιπωρία της οικογένειάς μου.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένειά μου και όλους τους συμπολίτες μου, που αντιλήφθηκαν ότι η πολιτική δίωξη εναντίον μου, ήταν κάτι που αφορούσε όλους. Όλους όσοι αντιλήφθηκαν ότι αυτό το οποίο διωκόταν και διώκεται, είναι η ελευθερία του λόγου και η ελευθερία της άποψης. Ιδιαίτερα, θα ήθελα να ευχαριστήσω, το συνάδελφο και δικηγόρο μου Δρ Χρίστο Κληρίδη, ο οποίος μου θύμισε πόσο ευγενές είναι το επάγγελμα μας.

Ξενής Ξενοφώντος
14.7.2010
xenisxenofontos.blogspot.com


ΠΗΓΗ: therapeiaomofylofilias.blogspot.com

Δεκεμβριανά 2008

Δεκεμβριανά
http://29-26.blogspot.com/2010/07/blog-post_14.html

Δεκεμβριανά 2
http://29-26.blogspot.com/2010/07/2.html

Δεκεμβριανά 3 (Οι άσχημες πόλεις όμορφα καίγονται)
http://29-26.blogspot.com/2010/07/3.html

Παπανδρέου στην Gurdian: Ξέραμε ότι είχαμε υψηλό έλλειμμα και μεγάλο χρέος.

Διαβάστε αποσπάσματα της συνέντευξης στο citypress-gr.blogspot.com

Καίγεται το δάσος στο οροπέδιο του Πάρνωνα

Η μεγάλη φωτιά που ξεκίνησε το απόγευμα του Σαββάτου στη Λακωνία έχει φτάσει στο πανέμορφο πευκόφυτο δάσος στο οροπέδιο του Πάρνωνα και με τους ανέμους να κάνουν το έργο της πυροσβεστικής πάρα πολύ δύσκολο….
Από την πρώτη στιγμή στο σημείο έχουν φτάσει 30 άνδρες της πυροσβεστικής με 4 αυτοκίνητα…υδροφόρες των όμορων δήμων αλλά και πλήθος εθελοντών απο τα γύρω χωριά αλλά και απο την πόλη της Σπάρτης….
Η κατάσταση είναι δύσκολη καθώς πνέουν ισχυροί άνεμοι, το μέρος είναι δύσβατο και το δάσος πολύ πυκνό…. Ο μεγάλος φόβος είναι το βαθύ σκοτάδι που θα πέσει σε λίγη ώρα και έτσι η φωτιά θα “τρέξει” ανενόχλητη να πράξει το καταστρεπτικό της έργο…

report24.gr

Γκάλοπ της ΑΞΙΑΣ

Μείωση της διαφοράς στο 6% ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ καταγράφει η δημοσκόπηση της VPRC για λογαριασμό της εφημερίδας ΑΞΙΑ του Σαββάτου. Οι πολίτες δείχνουν, επίσης, εξακομματική Βουλή, με τελευταίο κοινοβουλευτικό κόμμα τους Οικολόγους Πράσινους.

Αναλυτικά, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 35,5%, η ΝΔ 29,5%, το ΚΚΕ 12,5%, ο ΛΑ.Ο.Σ. 5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 5,5%, οι Οικολόγοι-Πράσινοι 4%, ενώ το νέο κόμμα του Αλέξη Κουβέλη Δημοκρατική Αριστερά συγκεντρώνει 2%.

Ανυπακοή στις επιταγές της τρόικας ζητά το 43% των ερωτηθέντων ενώ αποχή από τις εκλογές επιλέγει το 39%.

Η έρευνα διεξήχθη στο διάστημα 6-8 και 14-16 Ιουλίου, λίγες ημέρες πριν και λίγες ημέρες μετά, δηλαδή, την ψήφιση των αλλαγών στο ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό.