12 Μαρτίου 2011

Κεφαλογιάννης: Δύο απαγορευμένες λέξεις για το ΠΑΣΟΚ: Στρος Καν και Γιούνκερ

http://images.inews.gr/143/m-kefalogiannis-afylakta-ta-notia-thalassia-synora-tis-choras-sti-kriti.jpgΟ Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης παίρνοντας τον λόγο στη Βουλή, απευθυνόμενος στην Κυβέρνηση σχετικά με τις αποκαλύψεις για τις συζητήσεις του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον Πρόεδρο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Στρος Κάν, είπε τα εξής:

Θέλω να πω στην Κυβέρνηση ότι δύο λέξεις στο λεξιλόγιο του ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι απαγορευμένες: τα ονόματα Στρος Καν και Γιούνκερ.


Ο κ. Σαχνίδης αναφέρθηκε σε δηλώσεις του κυρίου Γιούνκερ. Ο κ. Γιούνκερ είναι αυτός που εξέθεσε μέχρι παραιτήσεως τον Υπουργό Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου, όταν ψευδόμενος και μάλιστα στο εξωτερικό, είπε πως ο πολιτικός ο οποίος ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι μια διεφθαρμένη χώρα είναι ο κ. Καραμανλής.

Ο κ. Γιούνκερ βγήκε τότε και είπε ότι ο κ. Παπανδρέου στο Συμβούλιο Αρχηγών μας είπε ότι αυτή η χώρα είναι διεφθαρμένη «from a to z», « από το άλφα στο ωμέγα», που θα λέγαμε εμείς οι Έλληνες.

Βέβαια, ο κ. Στρος Καν, που είναι η δεύτερη απαγορευμένη λέξη για το ΠΑΣΟΚ, είναι αυτός ο σοσιαλιστής ηγέτης ο οποίος εξέθεσε τον Πρωθυπουργό λέγοντας ότι και πριν από τις εκλογές του 2009 και ακριβώς μετά τον επισκέφθηκε –να μη σας πω ότι έτρεχε πίσω του, συναντώντας τον σε όλη την Ευρώπη, ακόμη και στην τελευταία συνάντηση που είχαν στην Κωνσταντινούπολη- για να του ζητήσει την προσφυγή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Έχει απόλυτο δίκιο ο εις εκ των εισηγητών μας κ. Μουσουρούλης, άριστος γνώστης των ευρωπαϊκών θεμάτων, όταν αναφέρθηκε στο άρθρο 122, που είναι ακριβώς το άρθρο στο οποίο ο κ. Στρος Καν παρέπεμψε τον κύριο Παπανδρέου, λέγοντάς του ότι χτυπά λάθος πόρτα. «Είσαι πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είσαι πλήρες μέλος του σκληρού πυρήνα της ΟΝΕ. Έχεις υποχρέωση, με βάση τις συνθήκες που ψήφισε η ελληνική Βουλή, με εισήγηση των ελληνικών κυβερνήσεων, να απευθυνθείς στην Ευρωπαϊκή Ένωση και μάλιστα με το άρθρο 122». Αυτές, λοιπόν, είναι οι δυο απαγορευμένες λέξεις, τις οποίες δεν πρέπει να χρησιμοποιεί το ΠΑΣΟΚ.