01 Απριλίου 2011

Αντί να μας παραμυθιάζετε με την αύξηση των εξαγωγών... δεν πάτε να δείτε αν ερχόμαστε από τη γωνία;

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjcWTo0pbuoQwD-XVV_YAqJTAClpsF7Pn1-jUggdw8HLheokvlICR2vKJa3goeFObosWiCNBjzizquz1FRKYQcz5TLbNI0JgRyZC1W5IKBnEVHdstbNSYiWso_07hnAx5TvT6GO2dSbafAU/s640/gap3d.jpgΤις τελευταίες μέρες όπου δεις ΠΑΣΟΚο θα σου πρήξει τα ούμπαλα με την αύξηση των εξαγωγών που δήθεν δείχνει ότι βελτιώνεται η ελληνική οικονομία!!! Άκουσα την Διαμαντω να το λέει τη Δευτέρα στον Πρετεντέρη, προχθές και σήμερα το είπε ο καταστροφέας της χώρας, ο Παπακωνσταντίνου:

«Οι εξαγωγές το τελευταίο τετράμηνο παρουσιάζουν σημαντική αύξηση, από 25 έως και 40%, και ιδιαίτερα οι εξαγωγές αγροτικών προϊόντων και αλουμινίου...»

Σήμερα στη Βουλή το είπε και ο ΓΑΠ:

«Έχουμε τα πρώτα δειλά βήματα ανάκαμψης με αύξηση στις εξαγωγές ύψους 30-40% σε σχέση με πέρσι»

Για να τελειώνουμε λοιπόν με το παραμύθι:

http://www.antinews.gr/wp-content/uploads/2011/02/afissa109.jpgΗ αύξηση των εξαγωγών δεν οφείλεται σε αύξηση της παραγωγής, είτε της βιομηχανικής είτε της αγροτικής είτε οποιασδήποτε παραγωγής, που θα μπορούσε να μας βγάλει από το τέλμα... όλη η παραγωγή είναι πεσμένη, άντε να είναι στην καλύτερη περίπτωση στα ίδια επίπεδα με τα προηγούμενα χρόνια... αυτό βλέπουμε και παντού τριγύρω μας από την αύξηση της ανεργίας, από τις απολύσεις, απ' τα μειωμένα ωράρια και τις εταιρικές συλλογικές συμβάσεις που υπογράφονται...

Η αύξηση των εξαγωγών οφείλεται καθαρά και μόνο στην

ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΕΓΧΩΡΙΑΣ ΖΗΤΗΣΗΣ


και όχι σε αύξηση της παραγωγής που θα ήταν σημάδι ανάκαμψης...

Η πτώση της ζήτησης και της κατανάλωσης στην Ελλάδα, έχει σαν αποτέλεσμα πλεονάζοντα προϊόντα, για τα οποία πάντα υπήρχε ζήτηση από το εξωτερικό, αλλά δεν μπορούσαμε να την καλύψουμε λόγω περιορισμένων δυνατοτήτων, να μπορούν να φύγουν στο εξωτερικό.

Είπε πχ. ο Παπακωνσταντίνου ότι αυξήθηκαν οι εξαγωγές αλουμινίου...
Ε και; Η παραγωγή αλουμινίου αυξήθηκε;
Απασχολήθηκαν παραπάνω εργάτες για να παράγουν αλουμίνιο;
Παπάρια
Λογικό δεν είναι άμα η κατασκευή στην Ελλάδα έχει καταρρεύσει
να περισσεύει αλουμίνιο που εξάγεται στο εξωτερικό;
Εκτός αν οι εταιρίες αυτές έχουν αυξήσει την παραγωγή τους και έχουν προσλάβει εργάτες και εμείς δεν το έχουμε καταλάβει...

Δεν πάτε να δείτε ρε καραγκιόζηδες αν ερχόμαστε από τη γωνία
με τις παπαριές σας για την αύξηση των εξαγωγών
;