21 Απριλίου 2011

ΓΕΝΟΠ strikes back: Χορηγία από τη ΔΕΗ είχε πάρει ο Ρακιντζής...

Σε προσωπική επίθεση κατά του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λ. Ρακιντζή προχώρησε το απόγευμα η ΓΕΝΟΠ, σε συνέχεια της δημοσιοποίησης του πορίσματος που έκρινε παράνομες τις χρηματοδοτήσεις της Ομοσπονδίας από τη ΔΕΗ. Σε ανακοίνωσή της η ΓΕΝΟΠ υποστηρίζει ότι τα χρήματα που πήρε από τη ΔΕΗ δεν είναι χορηγίες ούτε δωρεές αλλά προϊόν διαπραγμάτευσης μέσω των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και κατηγορεί τον κ. Ρακιντζή για αποδοχή χορηγιών και δωρεών.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της ΓΕΝΟΠ:

- Ο κ. Ρακιντζής έχει ζητήσει και πήρε χορηγία από τη ΔΕΗ για λογαριασμό Συλλόγου στον οποίο είναι γραμματέας ("Φίλοι της βιβλιοθήκης της Αλεξανδρείας"), το 2008, οπότε δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό ότι η ΔΕΗ δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητές του Επιθεωρητή για έλεγχο.

-Στο σπίτι του υπάρχει καμουφλαρισμένη κεραία κινητής τηλεφωνίας από την οποία εισπράττει 15.000 ευρώ το χρόνο.

Η ΓΕΝΟΠ επικαλείται επίσης πρακτικά του ΔΣ της ΔΕΗ, του 2001, στο οποίο ο Αρεοπαγίτης κ. Ν. Αγγελάκης που ήταν τότε μέλος του Συμβουλίου δήλωσε ότι οι παροχές που δίνονται προς τη συνδικαλιστική οργάνωση μετά από συλλογικές διαπραγματεύσεις δεν εμπίπτουν στην απαγόρευση του Νόμου.

Επαναλαμβάνει, τέλος, την αντίθεσή της στην περαιτέρω μετοχοποίηση της ΔΕΗ αλλά και στην εκχώρηση ενέργειας από λιγνιτικά και υδροηλεκτρικά εργοστάσια προς ιδιώτες σε τιμή κόστους.