02 Μαΐου 2011

Το ανέκδοτο της ημέρας: "Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν έτυχε κανονικής τελετής κηδείας" λένε οι αμερικάνοι... μήπως τον τύλιξαν και με την αμερ. σημαία;

http://www.viceland.com/wp/wp-content/uploads/2009/09/burial_at_sea1.jpgΟ Οσάμα Μπιν Λάντεν έτυχε κανονικής τελετής κηδείας, επί αμερικανικού αεροπλανοφόρου, προτού η σορός του ριφθεί στη θάλασσα.

Σύμφωνα με αξιωματούχο του αμερικανικού υπουργείου Αμύνης, ο Οσάμα Μπιν Λάντεν έτυχε κανονικής θρησκευτικής τελετής στη γέφυρα του αμερικανικού αεροπλανοφόρου Καρλ Βίνσον, κατά πλήρη σεβασμό των μουσουλμανικών παραδόσεων προτού η σορός του ριφθεί στην θάλασσα, ανοικτά της Θάλασσας του Ομάν.

"Οι προετοιμασίες για τη ταφή στη θάλασσα ξεκίνησαν στις 1.10 (08.10 ώρα Ελλάδος) και περαιώθηκαν στις 0.20. Τηρήθηκαν όλες οι διαδικασίες του ισλαμικού τελετουργικού ταφής".

«Η σορός του αποθανόντος πλύθηκε και κατόπιν τυλίχθηκε σε λευκό σάβανο. Η σορός τοποθετήθηκε σε σάκκο και ένας αξιωματικός ανάγνωσε τις προετοιμασμένες ευχές, οι οποίες μεταφράσθηκαν στα αραβικά από κάποιον αραβόφωνο. Μετά την ανάγνωση των ευχών, η σορός τοποθετήθηκε στην ειδική ράμπα, την οποία ανασηκώσαμε και το σώμα του νεκρού γλίστρησε στη θάλασσα", τόνισε ο ίδιος αξιωματούχος.

Όπως τόνισε η ίδια πηγή, η λύση να ταφεί στη θάλασσα ο Μπιν Λάντεν, επελέγη, λόγω της απροθυμίας που ενδέχεται να έδειχναν άλλες χώρες να δεχθούν τη σορό του.

Ως ανεκδοτολογική λεπτομέρεια χαρακτηρίζει την τύχη της σορού του Μπιν Λάντεν επικεφαλής αμερικανικής μουσουλμανικής οργάνωσης.

Το ζήτημα, τι τύχη επιφυλάχθηκε στη σορό του Οσάμα Μπιν Λάντεν, η οποία ερρίφθη στη θάλασσα, αποτελεί μία «ανεκδοτολογική λεπτομέρεια», τόνισε σήμερα επικεφαλής μίας από τις κυριότερες μουσουλμανικές οργανώσεις στις ΗΠΑ, αντιδρώντας στην πολεμική που ξεσήκωσαν άλλες ισλαμικές αρχές.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Ουάσιγκτον, ο Νιχάντ Αουάντ, διευθυντής του Συμβουλίου για τις Αμερικανο-Ισλαμικές Σχέσεις (CAIR) τόνισε πως «έχουν εγερθεί πολλά ερωτήματα εκ του γεγονότος της ρίψης της σορού του ηγέτη της Αλ Κάιντα στη θάλασσα».

«Είναι μία ανεκδοτολογική λεπτομέρεια. Το πιο σημαντικό είναι πως εξοντώθηκε αυτός ο τρομοκράτης», δήλωσε ο Αουάντ, καλώντας την αμερικανική κυβέρνηση να πολλαπλασιάσει τις προσπάθειες «για να τερματιστεί ο πόλεμος στο Αφγανιστάν και το Ιράκ». «Η δικαιοσύνη αποδόθηκε», πρόσθεσε.

«Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν ουδέποτε αντιπροσώπευσε την δική μας ισλαμική κοινότητα, ή τους Μουσουλμάνους. Εμείς συντασσόμαστε με τους συμπατριώτες μας υποδεχόμενοι με ικανοποίηση την εξόντωσή του ως μίας απειλής κατά της χώρας μας και του κόσμου ολόκληρου», δήλωσε ο Αουάντ.

«Εξόν ότι σκότωσε χιλιάδες Αμερικανούς στις 11 Σεπτεμβρίου, ο ίδιος και η Αλ Κάιντα έχουν σκοτώσει αμέτρητους αθώους μουσουλμάνους», τόνισε ο ίδιος.

Όπως δήλωσε σήμερα από το Κάιρο στέλεχος του Αλ Αζχάρ, του μεγαλύτερου σουνιτικού θρησκευτικού θεσμού, το Ισλάμ αντιτίθεται στην ταφή στη θάλασσα.