04 Μαΐου 2011

Μιχελάκης:Δηλώσεις Στρος Καν, επένδυση Ελληνικού, διεκδικήσεις αναδρομικών από πρώην βουλευτές, πλήρη στήριξη στον Μεϊμαράκη και τέζα οι παπαγάλοι

http://www.report24.gr/wp-content/uploads/mixelakis-good.jpgΓια πολιτικό κόλαφο στην αξιοπιστία του Γιώργου Παπανδρέου κάνει λόγο η ΝΔ μετά τη δημοσιοποίηση αποσπάσματος των δηλώσεων που είχε κάνει ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν σε γαλλικό κανάλι και το οποίο δημοσιοποιήθηκε στην εκπομπή του Λάκη Λαζόπουλου στον ALPHA.

Σε ανακοίνωσή του, ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης τονίζει πως "αποκαλύπτεται ότι μαζί με τον κ. Παπανδρέου δούλεψαν για πολλούς μήνες, ότι το έκαναν υπόγεια και ότι είχαν συστηματική επικοινωνία για το θέμα αυτό. Και όλα αυτά γιατί όπως λέει ο κ. Στρος Καν, ο κ. Παπανδρέου ήθελε να κρύψει από το λαό τις μεθοδεύσεις του για την υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ".

Ο κ. Μιχελάκης ζητά από την κυβέρνηση να απαντήσει χωρίς υπεκφυγές καθώς ο λαός πρέπει να μάθει τί κρύβεται πίσω από την απόφαση εκείνη.

"Την ώρα που ο κ. Παπανδρέου έλεγε ότι λεφτά υπάρχουν και ότι δεν υπάρχει περίπτωση να προσφύγουμε στο ΔΝΤ μυστικά και υπόγεια σχεδίαζαν το ακριβώς αντίθετο, εξαπατώντας τον ελληνικό λαό.

Όπως επεσήμανε ο κ. Μιχελάκης, στη συνέντευξή του ο κ. Στρος Καν επεσήμανε χαρακτηριστικά: «Όταν λέω υπερβάλλοντας ότι όταν ήρθε το ΔΝΤ (σ.σ.: στην Ελλάδα) κλείσαμε το θέμα σε 15 ημέρες, το κλείσαμε σε 15 ημέρες διότι δουλέψαμε επί μήνες πριν με τις ελληνικές αρχές και το κάναμε υπόγεια. Γιατί αυτό; Γιατί οι ελληνικές αρχές επιθυμούσαν την παρέμβαση του ΔΝΤ, αν και ο Παπανδρέου για πολιτικούς λόγους δεν το έλεγε στο λαό. Αλλά από την αρχή με είχε πάρει πολλές φορές τηλέφωνο"

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ ανέφερε πως όταν είχαν γίνει οι αποκαλύψεις αυτές, η ΝΔ είχε θέσει ορισμένα ερωτήματα: "Γιατί ο πρωθυπουργός ενώ συζητούσε με τον κ. Στρος Καν δημόσια αποπροσανατόλιζε τους Έλληνες, γιατί ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση ενώ γνώριζαν την κατάσταση της οικονομίας φούσκωναν το έλλειμμα του 2009, γιατί ο πρωθυπουργός στη συνέχεια καθυστέρησε να πάρει τα μέτρα που χρειάζονταν παρά το γεγονός ότι ο κ. Σαμαράς τους ζητούσε να ξεκολλήσουν, γιατί απαξίωναν την ελληνική οικονομία με τις δηλώσεις για επικείμενη χρεοκοπία και διεφθαρμένη χώρα, για οικονομία που μοιάζει με τον "Τιτανικό", γιατί ο πρωθυπουργός δεν αναζήτησε πρώτα λύση μέσα στους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς αλλά αποφάσισε να οδηγήσει συνειδητά τη χώρα στο ΔΝΤ, γιατί ενώ τον Ιούνιο του 2009 υποστήριξε ότι οι πρακτικές του ΔΝΤ είναι επίσημες πράξεις με τις οποίες κόβει το μέλλον της χώρας και καταδικάζουν τη στην υπανάπτυξη σε μόνιμη βάση επέλεξε παρασκηνιακά να προσφύγει στο ΔΝΤ; γιατί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν προχώρησε στην εξασφάλιση των δανείων που χρειαζόταν η χώρα όταν τα σπρεντς ήταν ακόμα χαμηλά; γιατί ενώ γνώριζαν την κατάσταση και μεθόδευαν την υπαγωγή στο ΔΝΤ κατέθεσαν για το 2010 ένα παντελώς πλαστό προϋπολογισμό μοιράζοντας ανεκπλήρωτες υποσχέσεις παροχές και αυξήσεις; πως γίνεται από τη μία να λένε ότι δεν ήξεραν την κατάσταση της οικονομίας και από την άλλη να συζητούν την υποταγή της χώρας στο ΔΝΤ;"

Ο κ. Μιχελάκης κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει άμεσα σε αυτά τα ερωτήματα

Για την επένδυση στο Ελληνικό

Να απαντήσει ευθέως για την ταμπακέρα, αντί να κρύβεται και να κάνει επικοινωνιακές πιρουέτες, κάλεσε την κυβέρνηση η ΝΔ σχετικά με το θέμα της επένδυσης στο Ελληνικό.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση τονίζουν πως οι δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών όχι μόνο δεν διαφώτισαν την υπόθεση αλλά προκάλεσαν μεγαλύτερη σύγχυση, επισημαίνοντας πως ο Ισπανός αρχιτέκτονας αν και εμφανίζεται από την κυβέρνηση ως άμισθος σύμβουλος του πρωθυπουργού και απλός και χαμηλόμισθος υπάλληλος της BSUS, στην επίσημη ιστοσελίδα της ισπανικής εταιρίας είναι ο ιδρυτής και ο διευθύνων σύμβουλός της.

Παράλληλα επισημαίνουν πως ενώ χθες ο κ. Παμπούκης υποστήριξε ότι δεν θα γίνει ανάθεση, στις 25 Φεβρουαρίου έλεγε ότι αν γίνει διαγωνισμός το Κατάρ δεν συμμετέχει. "Πως γίνεται λοιπόν τη μία να λέει ότι με διαγωνισμό το Κατάρ δεν συμμετέχει και από την άλλη να ισχυρίζεται ότι το Κατάρ συνεχίζει να ενδιαφέρεται και ο ίδιος ψάχνει τη διαγωνιστική διαδικασία;" διερωτήθηκε ο κ. Μιχελάκης.

Για τις διεκδικήσεις αναδρομικών από πρώην βουλευτές

"Προκλητικό" χαρακτήρισε η ΝΔ το αίτημα πρώην βουλευτών για τη λήψη αναδρομικών τους. "Σε αυτή την κρίσιμη οικονομική περίοδο που περικόπτονται τα εισοδήματα εκατομμυρίων Ελλήνων και δοκιμάζονται οι αντοχές τους, το να υποβάλλονται από οποιονδήποτε τέτοιες απαιτήσεις είναι για εμάς προκλητικό και απαράδεκτο", δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννη Μιχελάκης ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο παραπομπής στελεχών της ΝΔ που έχουν κάνει σχετική προσφυγή στην επιτροπή δεοντολογίας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως κάθε περίπτωση θα εξετάζεται χωριστά.

Στήριξη στον Ε. Μεϊμαράκη

Πλήρη στήριξη προσέφερε η ΝΔ στον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Μεϊμαράκη για την οξεία αντιπαράθεσή του με στελέχη του ΛΑΟΣ.

Διαψεύδοντας πως στο κόμμα υπάρχει δυσαρέσκεια για τη συμπεριφορά του κ. Μεϊμαράκη, χθες στη βουλή, ο κ. Μιχελάκης τόνισε πως "πρέπει να λάβουμε υπόψη μας την αίσθηση αδικίας που τον διακατέχει, όταν για τόσες ημέρες σε βάρος του ακούγονται ανυπόστατες συκοφαντίες. Πάντως σε κάθε περίπτωση, το περιστατικό δεν μπορεί να χαρακτηρίζει και δεν χαρακτηρίζει τον τρόπο με τον οποίο πολιτεύεται για τόσα χρόνια ο κ. Μεϊμαράκης", επεσήμανε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.