04 Μαΐου 2011

ΟΠΑ∆ΟΙ ΑΝΑΝ ΚΑΙ ΟΠΑ∆ΟΙ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjjkP1tOcSEyiCxtRCRpwfIQiRKQmxZIkw2GzI4dI9WuHJbaRrdfkoP6B2VFkbSzjjJNcId7AFEM-CKe9jKgrva8ki6QDKkrOF7vpLJMAtCsgkXY6qFU3FCS51DcL9lrEh46DymKqf3fic/s1600/oxi+%25281%2529.jpgΣτις 24 Απριλίου συµπληρώθηκαν 7 χρόνια από το ΟΧΙ του Κυπριακού Ελληνισµού στο διχοτοµικό σχέδιο Ανάν. Οι εξελίξεις δικαίωσαν τον Κώστα Καραµανλή, τότε Πρωθυπουργό, ο οποίος άφησε ελεύθερο τον Κυπριακό λαό να ψηφίσει χωρίς αγχώδη διλήµµατα, και τον Αντώνη Σαµαρά, ο οποίος από τότε είχε επισηµάνει τις παγίδες του σχεδίου.

Η Κύπρος είναι ήδη µέλος της Ευρ. Ένωσης και η ένταξη της Τουρκίας περνά και από την κυπριακή ψήφο. Εξάλλου οµάδα κορυφαίων Ελλήνων και ξένων νοµικών και διεθνολόγων κατέθεσε επιστηµονικό πόρισµα, µε το οποίο καταδεικνύονται οι πολλές αντιδηµοκρατικές και δυσλειτουργικές πτυχές του σχεδίου. Αντιθέτως αποκαλύπτεται η βιασύνη και η άγνοια της πραγµατικότητας, την οποία επέδειξαν τα συνήθη µέλη της συµµαχίας των προθύµων.

Ο σηµερινός Πρωθυπουργός και ορισµένα εκτός ΠΑΣΟΚ πρόσωπα, που σήµερα στηρίζουν το µνηµόνιο, υποστήριζαν τότε ότι το σχέδιο Ανάν είναι η τελευταία µας ευκαιρία και αν πουν οι Κύπριοι ΟΧΙ θα έλθει η καταστροφή. Για µία ακόµη φορά η συµµαχία των προθύµων αντιστρατεύθηκε την εθνική µας αξιοπρέπεια και επιχείρησε τότε µεν να εκβιάσει τους Ελληνοκυπρίους, τώρα δε να εκφοβίσει τον λαό µας για αν δεχθεί το µνηµόνιο. Η Νέα ∆ηµοκρατία υπό την ηγεσία του Αντώνη Σαµαρά συνεχίζει να δίνει τις µάχες της κατά της συµµαχίας των προθύµων και εναντίον των διαφόρων « µαγικών» λύσεων που παρουσιάζονται ως πανάκεια, ενώ έχουνπολλές αρνητικές πτυχές.

Η µετέπειτα συµπεριφορά των Τουρκοκυπρίων ψευδοπροέδρων Ταλάτ και Έρογλου αποδεικνύει ότι η Άγκυρα και οι εντολοδόχοι της στα Κατεχόµενα ενδιαφέρονται για την παγίωση της λογικής των δύο κρατών. Αφού δεν το πέτυχαν µε το σχέδιο Ανάν θα το επιχειρήσουν µε άλλο τρόπο. Απαιτείται προσοχή από την ελλαδική και κυπριακή διπλωµατία για να µην δεχθούν την οποιαδήποτε λύση που θα νοµιµοποιεί τα τετελεσµένα της εισβολής και κατοχής. Οι Κυπριακές βουλευτικές εκλογές της 22ας Μαίου είναι µία ευκαιρία για να βροντοφωνάξουν οι Έλληνες της Κύπρου την αντίθεσή τους σε κάθε διχοτοµική λύση και την απαίτησή τους να διατηρηθεί µέσω της παιδείας η ελληνική εθνική ταυτότητα.

Η συµµαχία των προθύµων δεν ζήτησε συγγνώµην από τους Έλληνες της Ελλάδος και της Κύπρου για την εµµονή της υπέρ του σχεδίου Ανάν την περίοδο 2002- 2004. Ούτε τώρα θα ζητήσει συγγνώµην για την επιµονή της υπέρ ενός αντιλαϊκού µνηµονίου, το οποίο επεβλήθη χωρίς την παραµικρή σοβαρή διαπραγµάτευση, σε αντίθεση µε άλλους λαούς (όπως οι µαχητικοί Ιρλανδοί). Γι’ αυτό πρέπει το συντοµότερο αυτοί οι άνθρωποι και αυτές οι απόψεις να βρεθούν εκτός εξουσίας. Η Νέα ∆ηµοκρατία είναι η µόνη λύση.