15 Ιουνίου 2011

ΓΑΠ-ΠΑΣΟΚ παραδέχονται ότι δεν μπορούν να κυβερνήσουν τη χώρα!!!

Τι διημείφθη, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου είναι έτοιμος να συζητήσει όλες προτάσεις προκειμένου να βγει η χώρα από την κρίση και αυτό, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κατέστησε σαφές στις συνομιλίες του με τους πολιτικούς αρχηγούς και ιδιαίτερα με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά στον οποίο είπε ότι δεν έχει πρόβλημα ακόμα και να παραιτηθεί αν υπάρξει συμφωνία για οικουμενική!!!.

Στην, διάρκειας 20 λεπτών, τηλεφωνική συνομιλία που είχαν νωρίτερα, ο κ. Παπανδρέου είπε στον κ. Σαμαρά ότι εφόσον, όλες οι πολιτικές δυνάμεις, μπορέσουν να συμφωνήσουν σε συγκεκριμένους πολιτικούς στόχους, υπάρξουν χρονικές δεσμεύσεις για τις διαπραγματεύσεις και τις αλλαγές που χρειάζεται η χώρα, τότε και μόνο τότε ο ίδιος θα μπορούσε να συμφωνήσει και σε σχηματισμό κυβέρνησης ευρύτερης συναίνεσης, ακόμα κι αν δεν θα ήταν ο ίδιος πρωθυπουργός.

Το θέμα δεν είμαι εγώ, φέρεται να είπε ο κ. Παπανδρέου, αλλά η σωτηρία της χώρας. Και επισήμανε στον κ. Σαμαρά ότι οι στιγμές που διανύει η χώρα είναι πολύ κρίσιμες, οι αποφάσεις που θα ληφθούν είναι μεγάλης ιστορικής σημασίας και απαιτούνται προτάσεις ιστορικής ευθύνης για το σήμερα και το μέλλον του τόπου.

Ο κ. Παπανδρέου ξεκαθάρισε ότι αν δεν υπάρξει μια τέτοια συμφωνία, ο ίδιος είναι αποφασισμένος να παραμείνει στη θέση του και να κάνει τη δουλειά του, ως εκλεγμένος πρωθυπουργός της χώρας και ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του.

Ο πρωθυπουργός, συνομιλώντας, εξάλλου, με συνεργάτες του φέρεται να είπε ότι ο ίδιος έχει κάνει τις επιλογές του, έχει πάρει τις αποφάσεις του, ότι οι στιγμές είναι κρίσιμες για τη χώρα και ότι θα προχωρήσει, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο την προσπάθεια να βάλει τη χώρα σε μια νέα εποχή, για να μη ξαναζήσουν οι Έλληνες πολίτες όσα ζουν σήμερα.

Κατά τις ίδιες πηγές, στη διάρκεια της συνομιλίας ο αρχηγός της ΝΔ προσπαθούσε να υπεκφύγει, ταλαντευόταν και δεν συζητούσε επί της ουσίας.