15 Ιουνίου 2011

Α. Διαμαντοπούλου από άλλο πλανήτη: Η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση με νέα δομή και άλλη λειτουργία!!!

Η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση με νέα δομή, άλλη λειτουργία και ανθρώπους να φέρουν σε πέρας το δύσκολο έργο, επισήμανε από τη Θεσσαλονίκη η υπουργός Εθνικής Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννα Διαμαντοπούλου, αποδεικνύοντας ότι οι ΠΑΣΟΚοι δεν έχουν καταλάβει ότι κυβερνούν και οδηγούν τη χώρα απευθείας στο γκρεμό.

Η κ. Διαμαντοπούλου, μιλώντας σε κομματική εκδήλωση που διοργάνωσε το βράδυ σε αίθουσα η νομαρχιακή επιτροπή ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης με θέμα την παιδεία, υπογράμμισε ότι το πολιτικό σύστημα, έτσι όπως λειτουργούσε τις τελευταίες δεκαετίες στην Ελλάδα, έφθασε στο τέλος του. «Η χώρα χρειάζεται νέους ανθρώπους νέους θεσμούς», είπε η υπουργός υπογραμμίζοντας ότι στη σημερινή κυβέρνηση «έτυχε ο κλήρος να αντιμετωπίσει μια από τις πιο δύσκολες περιόδους από τότε που συγκροτήθηκε το ελληνικό κράτος».

Όπως είπε αυτή την πολύ δύσκολη χρονική περίοδο που διανύουμε είναι επιτακτική ανάγκη να αλλάξουν όλα, εκτός από δύο βασικά πράγματα: το κράτος και τη δημοκρατία, ενώ χαρακτήρισε το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πλαίσιο πολύ δύσκολη απόφαση και στιγμή απελπισίας για το υπουργικό συμβούλιο.

«Ενώνω κι εγώ τη φωνή μου με τους νέους που είναι στο δρόμο, αλλά η χώρα δεν μπορεί να λειτουργήσει σε κενό αέρος», τόνισε και επέκρινε όσους κατηγορούν την κυβέρνηση χωρίς να προτείνουν λύσεις. Όπως είπε χαρακτηριστικά, η Ελλάδα βρίσκεται στο μέσο μιας σύγκρουσης που εξελίσσεται σε δύο επίπεδα: το εξωτερικό, με τις διαφωνίες και τις παλινωδίες των εταίρων και την εσωτερική σύγκρουση με τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Στην εκδήλωση μίλησαν, μεταξύ άλλων, κομματικά στελέχη της ΠΑΣΚΕ εκπαιδευτικών και αναφέρθηκαν στα προβλήματα και στις αλλαγές που επέρχονται στο χώρο της παιδείας με τη νέα εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.