11 Ιουλίου 2011

Εγκώμια Πέρες για Παπούλια... ευτυχής ο Κάρολος αποκύρηξε τον σύντροφο Αραφάτ

http://www.jpost.com/HttpHandlers/ShowImage.ashx?ID=169631Τις ευχαριστίες του για την απόφαση της Ελλάδας να "εκπληρώσει τις οδηγίες του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών ώστε να μην επιτραπεί σε άτομα που επιθυμούν να παρεκτραπούν, να έρθουν χωρίς έλεγχο και χωρίς επίβλεψη" εξέφρασε νωρίτερα σήμερα ο Πρόεδρος του Ισραήλ Σίμον Πέρες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια [διαβάστε εδώ τι έλεγε κάποτε ο Κάρολος για τον Αραφάτ και τους Σιωνιστές-στη φώτο τον βλέπετε στη συνέντευξη τύπου του Αραφάτ στην Αθήνα επί Ανδρέα Παπανδρέου-δεξιά βλέπετε και τον προϊστάμενο και καθοδηγητή του εσχάτως προκύψαντα πατριώτη Σπύρου Χατζάρα, Μαρούδα, που απειλούσε να καταρρίψει τον δορυφόρο που θα έδειχνε ειδήσεις μη ΠΑΣΟΚικές], ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ και στην Παλαιστινιακη Αρχή.
Ο κ. Πέρες υπογράμμισε την "σημασία της συμμετοχής της Ελλάδας στο στρατόπεδο που μάχεται κατά της τρομοκρατίας και υπέρ της ειρήνης", σημείωσε ότι "το παρόν καθεστώς στην Γάζα είναι καθεστώς που υποστηρίζει την τρομοκρατία, κάνει λαθρεμπόριο όπλων από το Ιράν και δεν επιθυμεί την ειρήνη" και πρόσθεσε: "Είδα ότι στα πλοία του στολίσκου είχαν επιγραφές "Ελευθερώστε την Γάζα". Αν η Γάζα επιθυμεί να ελευθερωθεί, οι επιγραφές έπρεπε να γράφουν "Ελευθερώστε την Γάζα από την τρομοκρατία". Αν η Γάζα ελευθερωθεί από την τρομοκρατία, τότε θα είναι ελεύθερη. Εμείς αφήσαμε την Γάζα με δική μας βούληση. Εκκενώσαμε ό,τι είχαμε εκεί και χωρίς αιτία άρχισαν να μας χτυπούν. Σήμερα δε που η Γάζα είναι φτωχή, δαπανά μεγάλα πόσα στην αγορά όπλων, προκειμένου να απειλεί τον λαό μας".

Ο Πρόεδρος του Ισραήλ έκανε ακόμη λόγο για "προσεγμένη και έννομη " διαχείριση του θέματος από την Αθήνα και επισήμανε ότι "η Ελλάδα έδειξε στον ΟΗΕ ότι είναι στο πλευρό του, ενώ προσέφερε πολλά στον λαό της Γάζας και στην ειρήνη".

"Εσείς ο ίδιος είχατε προσωπική ανάμιξη σε αυτό. Ο συνδυασμός του σεβασμού των αποφάσεων του ΟΗΕ με την πραγματική προσέγγιση κατά της τρομοκρατίας προκαλεί τον σεβασμό", τόνισε ο κ. Πέρες απευθυνόμενος στον Έλληνα ομόλογό του, ενώ τον ευχαρίστησε και για την βοήθεια που προσέφερε η Ελλάδα στην προσπάθεια για την κατάσβεση της πυρκαγιάς το Όρος Καρμέλ το προηγούμενο καλοκαίρι.

Ο Σίμον Πέρες αναφέρθηκε ακόμη στην απουσία αντισημιτισμού στην ελληνική κοινωνία, ακόμη και σε δύσκολες εποχές, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επίτευξη ειρήνης στην περιοχή.