21 Ιουλίου 2011

Άρχισαν τα πανηγύρια από τον παρατηρητή της συνόδου: "Διαπραγματευτήκαμε και εξασφαλίσαμε το δικαίωμα των Ελλήνων στην ελπίδα""

"Σημαντικές αποφάσεις για την Ελλάδα και την Ευρώπη", χαρακτήρισε ο ΓΑΠ τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής της ευρωζώνης, τονίζοντας ότι "οι θυσίες πιάνουν τόπο" και εξασφαλίζεται "το δικαίωμα του Έλληνα και της Ελληνίδας στην ελπίδα"... μιλάμε για την απόλυτη ξεφτίλα να προσπαθεί να μας πείσει ότι συμμετείχε και διαπραγματεύτηκε όταν όλη η υφήλιος γελάει που χθες Μέρκελ και Σαρκοζί συμφώνησαν και σήμερα του ανακοίνωσαν τι συμφώνησαν!!!

"Διαπραγματευθήκαμε σκληρά, βάσει σχεδίου, για να μη χρεοκοπήσει η Ελλάδα, για να μη ζήσει η ελληνική οικογένεια τις συνέπειες μιας χρεοκοπίας", τόνισε σε συνέντευξη τύπου ο Έλληνας πρωθυπουργός. "Κανείς δεν μπορεί να διανοηθεί το μέγεθος της προσπάθειας", είπε, επισημαίνοντας τη διαφορά του τελικού κειμένου των συμπερασμάτων της συνόδου από τις αρχικές προβλέψεις [Ήθελα να 'ξερα αν υπάρχει έστω και ένας ΠΑΣΟΚος που πιστεύει ότι ο ΓΑΠ είχε συμμετοχή στην απόφαση Μέρκελ-Σαρκοζί... εκτός εαν "διαπραγμάτευση" εννοεί την πλήρη αποτυχία της κυβέρνησής τους σε όλους τους που είχαν τεθεί στο μνημόνιο, ώστε να αναγκαστούν Μέρκελ-Σαρκοζί να δώσουν και 2ο πακέτο βοήθειας... αυτό ναι ήταν εξαναγκασμός σε διαπραγμάτευση].

Με τις αποφάσεις, εξήγησε, διασφαλίζεται η μακροχρόνια βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, ελαφρύνεται σημαντικά το βάρος στην ελληνική οικογένεια, δίνεται ισχυρή ώθηση στην ανάπτυξη της πραγματικής ελληνικής οικονομίας, ενώ επιμηκύνεται ο παλαιότερος δανεισμός της Ελλάδας και μειώνονται τα επιτόκια.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο πρωθυπουργός στο μακροχρόνιο πρόγραμμα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας που συμφωνήθηκε στη σύνοδο, το εποκαλούμενο ευρωπαϊκό "Σχέδιο Μάρσαλ" για την Ελλάδα. Τόνισε επίσης τη διασφάλιση μέχρι το 2020 των δανειακών αναγκών του ελληνικού δημοσίου, καθώς τη διασφάλιση της ρευστότητας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

Υπογράμμισε, εξάλλου, ότι δεν θα χρειαστούν φορολογικά μέτρα και ότι, αντιθέτως, θα υπάρξει ελάφρυνση των φορολογούμενων, εφόσον εφαρμοστεί το πρόγραμμα των αλλαγών που ήδη έχει δρομολογηθεί από την κυβέρνηση.