30 Ιουλίου 2011

Α. Σαμαράς: Βραχύβια ανακούφιση και όχι λύση η συμφωνία των Βρυξελλών

http://www.skai.gr/files/temp/63E861201906D76AEC053595743E7FD4.jpgΗ Συμφωνία των Βρυξελλών είναι βραχύβια ανακούφιση και όχι λύση, ούτε διέξοδος, επισημαίνει στην "Καθημερινή της Κυριακής" ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

Αναγνωρίζει την θετική επίδραση της ρύθμισης στο χρέος, επισημαίνει όμως πως η χώρα "τρωει τη ρετσινιά της επιλεκτικής χρεοκοπίας για πολύ μικρό κούρεμα του χρέους".

Ο κ. Σαμαράς αναδεικνύει την πιθανότητα οι αγορές να επιμείνουν ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο και να αρχίσουν να προεξοφλούν και νέα αναδιάρθρωση.

Επαναλαμβάνει ότι δεν πρόκειται να υπερψηφίσει τη νέα συμφωνία εφόδων δεν υπάρξει αλλαγή πολιτικής και διαβλέπει μεταβολή στάσης των ευρωπαίων εταίρων έναντι του.

"Όσο αρνούμαι την συναίνεση στο λάθος τόσο αφήνω ανοιχτή την προοπτική μιας συνολικής ανα-διαπραγμάτευσης", σημειώνει χαρακτηριστικά, ενώ τάσσεται υπέρ της απελευθέρωσης των ταξί αλλά με κανόνες, όπως το πληθυσμιακό κριτήριο.

Ο κ. Σαμαράς κάνει λόγο για "βρώμικη προπαγάνδα" κατά της ΝΔ και των θέσεων της σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις και το άνοιγμα των επαγγελμάτων