21 Ιουλίου 2011

ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ

του A. Γεροντόπουλου

Πέραν της δέσµευσης της δηµόσιας περιουσίας και του εθνικού πλούτου στους δανειστές µας, µέσω εµπράγµατων εξασφαλίσεων –κάτι πρωτοφανές στα παγκόσµια χρονικά για κυρίαρχο κράτος- η κυβέρνηση, πριν καν έλθουν οι πιστωτές µας και µας ξανακτυπήσουν την πόρτα, ξεπουλάει ο, τι µπορεί σε τιµή ευκαιρίας!

Την προπερασµένη εβδοµάδα διέθεσε στους Γερµανούς µετόχους, µέσω Χρηµατιστηρίου, άλλο ένα 10% του κρατικού µεριδίου στον ΟΤΕ, εισπράττοντας ψίχουλα. Η πώληση έγινε σε 9 ευρώ και κάτι, όταν η Νέα ∆ηµοκρατία, ως κυβέρνηση, είχε πωλήσει ποσοστό του ΟΤΕ αντί 29 ευρώ την µετοχή και το ΠΑΣΟΚ και οι συνδικαλιστές του ξεσήκωναν τον κό-
σµο µιλώντας για ξεπούληµα!!

Επιπλέον, υπενθυµίζουµε ότι η Ν∆ είχε προγραµµατίσει, πριν από τις εκλογές να προχωρήσει σε αποκρατικοποίηση και άλλου ποσοστού του Οργανισµού, όταν η µετοχή του Οργανισµού ήταν 23,18 ευρώ, τη στιγµή που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είχε αρχίσει τις συνοµιλίες για πώληση ποσοστών όταν η τιµή της µετοχής βρισκόταν στα ...6,03 ευρώ!

Και µερικά ακόµη παραδείγµατα που αποκαλύπτουν το ξεπούληµα της δηµόσιας περιουσίας. Ετοιµάζονται, στο πλαίσιο των αποκρατικοποιήσεων, να πουλήσουν τον ΟΠΑΠ. Λοιπόν αν πουληθεί σήµερα το ίδιο ποσοστό του ΟΠΑΠ που είχε διατεθεί επί Ν∆, η κυβέρνηση θα εισπράξει το µισό ποσό από εκείνο που είχε εισπράξει η Ν∆. Και βεβαίως η κυβέρνηση δεν µελετά να πουλήσει µόνο κάποιο ποσοστό αλλά ολόκληρο τον οργανισµό. Μια επιχείρηση δηλαδή που φέρνει κέρδη στο κράτος, και αποθεµατικά του έχουν καλύψει ακόµη και αµυντικές δαπάνες! Αν είναι ικανοί στην κυβέρνηση ας φροντίσουν να πουλήσουν προβληµατικές επιχειρήσεις.

Το ίδιο ξεπούληµα ισχύει και για τις περιπτώσεις τόσο του Ταχυδροµικού Ταµιευτηρίου όσο και της ∆ΕΗ. Προεκλογικώς η Ν∆ δια του αρµόδιου υπουργού είχε προαναγγείλει την πώληση ποσοστού του Ταχυδροµικού Ταµιευτηρίου προς 14,52 την µετοχή. Σήµερα η µετοχή
«αγκοµαχάει» στα 2,5 ευρώ! Όσον αφορά τη ∆ΕΗ, η πώληση περαιτέρω ποσοστού του ∆ηµοσίου από τη Ν∆ είχε υπολογιστεί µε 21,90 ευρώ τη µετοχή τη στιγµή που σήµερα θα µας εµφανισθούν και ικανοποιηµένοι αν πουλήσουν ποσοστό της στην τιµή των 9,1 ευρώ που βρίσκεται η µετοχή της!!

Προφανώς δεν είπε τυχαία ο αναπληρωτής υπουργός Οικονοµίας κ. Οικονόµου ότι δεν θα πωληθούν όλα όσα έχουν υπολογιστεί στις αποκρατικοποιήσεις, κάνοντας άνω κάτω το ΠΑΣΟΚ και την κυβέρνηση. Και, βεβαίως, η απόπειρα να µας πείσει ο κ. Βενιζέλος ότι µέσα στο 2014 η Ελλάδα θα εισπράξει από αποκρατικοποιήσεις 30 δισ ευρώ είναι όνειρο θερινής νυκτός, µε βάση τις τιµές που αναλύθηκαν πιο πάνω.

Ορθώς λοιπόν η Ν∆ αρνείται να συναινέσει στο ξεπούληµα που επιχειρείται, όταν είναι ηλίου φαεινότερο ότι απαξιώθηκε η ελληνική Οικονοµία και θέλουν να αγοράζουν τα «φιλέτα» κάποιοι, σε λίαν συµφέρουσες τιµές!!