16 Αυγούστου 2011

Κολοχανείον ΠΑΣΟΚ: Παναγιωτακόπουλος: Ήσουν στο ΚΚΕ εσ. όταν εμείς αλλάζαμε (τα φώτα) την Ελλάδα με τον Ανδρέα... Μόσιαλος: Αποχώρησα το '85

http://www.real.gr/Files/Articles/Photo/86618.jpgΚαι ξαφνικά, εν μέσω δεκαπενταύγουστου, στο ΠΑΣΟΚ ξέσπασε «πόλεμος» μεταξύ του επικεφαλής της Αριστερής Πρωτοβουλίας Γιώργου Παναγιωτακόπουλου και του υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου Ηλία Μόσιαλου.

«Ο σύντροφος Παναγιωτακόπουλος δικαιούται να πει μια κουβέντα παραπάνω αυτές τις χρονιάρες μέρες» απάντησε με δήλωσή του στο real.gr ο κ. Μόσιαλος ,στην ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωί η Αριστερή Πρωτοβουλία και με την οποία ο κ. Παναγιωτακόπουλος κατηγορούσε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ως «εκπρόσωπο των νεοφιλελεύθερων».

«Ως αυθεντικός ‘’εκπρόσωπος’’ των οίκων αξιολόγησης και μνημονιακών λογικών απαιτεί να ενταφιαστούν οι αγώνες και οι θυσίες του εργαζόμενου λαού για υπεράσπιση του δικαιώματος της εργασίας και της ανθρώπινης ζωής.

Στόχος πλέον του φωστήρα της εξυγίανσης της οικονομικής και πολιτικής ζωής είναι η κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία και η εγκαθίδρυση ενός αστυνομικού κράτους όπου δια πυρός και σιδήρου θα υλοποιήσει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που θα εξαθλιώνει τον λαό και θα ξεπουλά τον εναπομείναντα εθνικό πλούτο. Ως δικολάβος επαρχιακού ειρηνοδικείου στρεβλώνει ερμηνευτικά τις ανησυχίες της ΑΔΕΔΥ και μιλά για ‘’Λευκή Απεργία’’» τονίζει στην ανακοίνωσή της η Αριστερή Πρωτοβουλία ,επιτιθέμενη με σφοδρότητα στον κ. Μόσιαλο: «Ο ίδιος βέβαια την δεκαετία του ’80, όταν το ΠΑΣΟΚ άλλαζε την ελληνική κοινωνία προσέφερε τις υπηρεσίες του στο τότε ΚΚΕ εσ. και αργότερα συνυπέγραφε με τον Συνασπισμό της Αριστεράς τη δίωξη του Ανδρέα Παπανδρέου.

Αν οι απόψεις του για το κράτος και το δημόσιο, έχουν τη βάση του σε εκείνες τις εποχές μπορεί ίσως κάποιος να τον δικαιολογήσει.
Σήμερα όμως και αυτός και οι υπόλοιποι ‘’ευεργετιθέντες’’ από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, πρέπει να καταλάβουν ότι υπηρετούν ένα κόμμα με συγκεκριμένες αρχές και θέσεις, τις οποίες αν δεν τις γνωρίζουν καλό είναι να τις μελετήσουν.

Οφείλουν και αυτός και οι υπόλοιποι νεοεμφανιζόμενοι πολιτικοί σωτήρες να αντιληφθούν ότι ούτε το προσωπικό τους πολιτικό μέλλον ενδιαφέρει το ΠΑΣΟΚ και τα στελέχη του, ούτε δικαιούνται να ευτελίζουν με τέτοιο τρόπο την ιστορία μας, ούτε να διαστρεβλώνουν τις θέσεις μας».

Και καταλήγει η ανακοίνωση της Αριστερής Πρωτοβουλίας: «Πολιτική δεν είναι η μηχανιστική διεκπεραίωση εντολών μιας προπαντός αυταρχικής συμπεριφοράς δημοδιδασκάλων που θέλει να συνετίσει άτακτους μαθητές.

Είναι η ώρα που καλούνται οι πολιτικοί να αναλάβουν τις ευθύνες τους και με πρώτο τον Πρωθυπουργό να δώσουν να καταλάβουν ότι οι άκαμπτοι ερασιτέχνες που παίζουν το ρόλο των υπουργών και οι επιθυμίες τους δεν αποτελούν πολιτική πρόταση. Η Ελλάδα έχει ανάγκη από συνετούς φρόνιμους και δημοκρατικούς πολιτικούς και όχι από περιοδεύοντας πολιτικούς ενός νεοφιλεύθερου team που έχει ως μοναδικό έργο την αφαίμαξη του ελληνικού λαού».

Συνεργάτες του κ. Μόσιαλου ,πάντως, υπενθύμιζαν στον κ. Παναγιωτακόπουλο ότι ο υπουργός Επικρατείας απεχώρησε από το ΚΚΕ Εσωτερικού το 1985 και συνεπώς δεν έχει καμία σχέση με τη δίωξη του Συνασπισμού κατά του Ανδρέα Παπανδρέου το 1989.