21 Αυγούστου 2011

Αήττητη επιστρέφει η Εθνική απ' τη Γερμανία – Κέρδισε και το Βέλγιο

Με... σβηστές μηχανές η εθνική επικράτησε των Βέλγων με 70-61 για το τρίτο της παιχνίδι στο τουρνουά του Μπάμπεργκ, όπου ως γνωστόν έζησε μετά την έκπτωσή του απ' το αξίωμα ο πρώτος βασιλιάς των Ελλήνων ο Όθωνας.

Ακόμα μία νίκη πρόσθεσε στο ενεργητικό της εθνική μας ομάδα μετά την άνετη επικράτηση επί του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος του Βελγίου με 70-61. Οι παίκτες του Ηλία Ζούρου παρότι δεν ξεκίνησαν πολύ καλά την αναμέτρηση κατάφεραν σταδιακά να επιβάλουν τον ρυθμό τους και να φτάσουν στο θετικό αποτέλεσμα. Επόμενο μεγάλο τεστ για τους διεθνείς μας πριν το Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας το "Ακρόπολις" (23-25/08).

Ο αρχηγός Αντώνης Φώτσης πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση για την εθνική, έχοντας άξιους συμπαραστάτες τους Καϊμακόγλου, Κουφό. Για τους Βέλγους, οι οποίοι έκαναν μεγάλη προσπάθεια, χωρίς όμως να καταφέρουν να πάρουν τη νίκη ο Φεζόν πέτυχε 13 πόντους και ο Ντε Ζέουβ πρόσθεσε 10.
Το παιχνίδι

Οι Βέλγοι θέλησαν να αιφνιδιάσουν την εθνική μας ομάδα, προσπαθώντας να τρέξουν και να αποσπάσουν μία διαφορά ασφαλείας. Με αυτόν τον τρόπο κατάφεραν να κλείσουν το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενοι έστω και οριακά με 16-14.

Στη συνέχεια, όμως οι παίκτες του Ηλία Ζούρου ανέβασαν την απόδοση τους και με μπροστάρηδες τον Κώστα Κουφό και τον Κώστα Καϊμακόγλου, πέρασαν μπροστά στο σκορ (20-16 στο 15'), πίεσαν στην περιφέρεια και ξέφυγαν γρήγορα με 35-25, έπειτα από καλάθι του Κώστα Βασιλειάδη.
Στο παιχνίδι πέρασαν ο Ίαν Βουγιούκας και ο Νικ Καλάθης, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν... έσβησε τις μηχανές, κλείνοντας το ημίχρονο με προβάδισμα 11 πόντους (39-28).

Πίεσαν οι Βέλγοι

Στην τρίτη περίοδο, η "γαλανόλευκη" δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερες δυσκολίες να διατηρήσει τα ηνία του αγώνα, από την στιγμή που οι Βέλγοι παρά την προσπάθεια που έκαναν να πλησιάσουν δεν έδειχναν ικανοί να απειλήσουν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα το τρίτο δεκάλεπτο να κλείσει με 61-45 για την εθνική μας έπειτα από 2/2 βολές του Ίαν Βουγιούκα.

Στα τελευταία δέκα λεπτά, πάντως οι Βέλγοι έκαναν την ύστατη προσπάθεια να μαζέψουν την εις βάρος τους διαφορά ή ακόμα και να διεκδικήσουν τη νίκη. Το Βέλγιο είχε μεγάλη υπομονή και με επιμέρους σκορ 7-2 πλησίασε στους 9 πόντους 5' πριν το τέλος, αναγκάζοντας τον Ηλία Ζούρο να πάρει τάιμ άουτ.

Ο Ντε Ζέου, όμως συνέχισε το δικό του κρεσέντο από τη γραμμή των 6.75μ., μειώνοντας ακόμα περισσότερο για τους Βέλγους στο 36' (57-63). Σε εκείνο το σημείο ο Κουφός θα δώσει "ανάσα" στην εθνική μας (57-65), οι διεθνείς θα ανεβάσουν την απόδοση τους και πάλι για να φτάσουν τελικά στο θετικό αποτέλεσμα με 70-61.

Σήκωσε το κύπελλο...

Αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρησης ο Αντώνης Φώτσης πήρε το Κύπελλο του τουρνουά του Μπάμπεργκ, καθώς η εθνική μας έκανε το 3/3 και τερμάτισε στην πρώτη θέση. Επόμενο ραντεβού για τους διεθνείς μας το "Ακρόπολις" (23-25/08), το τελευταίο τεστ για την εθνική πριν από το Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας.

Τα δεκάλεπτα: 16-14, 28-39, 45-61, 61-70.

Βέλγιο (Καστέελς): Μουρς, Βαν Ρόσομ 7, Μπέγκιν 1, Ερβέλ 6 (11ρ.), Οβενέκε, Λάουερς 11(3), Μουγιά 4, Φεζόν 13(1), Ντε Ζεβ 10(1), Βαν Ντεν Σπίγκελ, Μ’Μπένγκα-Ιλούντα 8, Στάινμπαχ 1, Μ’Βέμα.

Ελλάδα (Ζούρος): Βασιλειάδης 7(1), Μπουρούσης 2, Ζήσης 4, Ξανθόπουλος, Καλάθης 4, Φώτσης 12(2), Παπανικολάου 9(1), Κουφός 12 (11ρ.), Βουγιούκας 6, Καϊμακόγλου 10, Σλούκας, Μάντζαρης, Μπράμος 4.

ΠΗΓΗ: SPORT24