16 Αυγούστου 2011

Θα πάει η ΝΔ στο Γράμμο και στο Βίτσι;

Στις 29 Αυγούστου κάποτε, όταν η Ελλάδα ήταν ευνομούμενο κράτος, όταν ανήκε στη Δύση και δεν ντρεπόταν να το πει, γιορταζόταν η πολεμική αρετή των Ελλήνων. Έτσι ονομαζόταν η γιορτή για τη λήξη του Εμφυλίου Πολέμου, που ημερολογιακά συνέβη στις 29 Αυγούστου του 1949.

Λίγο πριν τις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη προέδρου στη Νέα Δημοκρατία, σε συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στους Ανώνυμους bloggers, το blog αυτό είχε θέσει την εξής ερώτηση:

"Ο νέος αρχηγός της ΝΔ εκλέγεται στις 29 Νοεμβρίου. Μια εβδομάδα αργότερα, στο Σύνταγμα Χωροφυλακής Μακρυγιάννη, γίνεται το μνημόσυνο σε όσους έπεσαν το Δεκέμβρη του 1944 υπερασπιζόμενοι το ελληνικό Κράτος και τον δυτικό κόσμο.

Τα τελευταία χρόνια το κόμμα της ΝΔ έχει ταυτίσει τη συναίνεση με την λήθη και την κατάργηση της ιστορικής μνήμης. Το αποτέλεσμα είναι να τιμά η ΝΔ τους «αγώνες» της αριστεράς αλλά να μην τιμά τους αγώνες του επίσημου Ελληνικού Κράτος τους οποίους άφησε να οικειοποιούνται περιθωριακές ομάδες. Ορθώς το Ελληνικό Κράτος φτιάχνει μουσεία μνήμης στην Μακρόνησο και τον Αι Στράτη. Αλλά είναι δυνατόν να θεωρείται «έγκλημα καθοσιώσεως» να συμμετέχει κάποιος σε μνημόσυνα πεσόντων που υπερασπίστηκαν στο τέλος τέλος το Ελληνικό επίσημο Κράτος;

Γιατί δίνεται ορθώς το δικαίωμα στο ΚΚΕ να φτιάχνει μνημείο στις κορυφές του Γράμμου και να γιορτάζει εκεί την…ήττα του και τους πεσόντες του και δεν το δίνετε στο επίσημο Κράτος, προκειμένου να τιμήσει αυτούς που το υπερασπίστηκαν;

Το μεγάλο ερώτημα βέβαια είναι: αν είστε ο νέος Πρόεδρος της ΝΔ θα στείλετε κάποιον εκπρόσωπο του κόμματος, όπως πρέπει και είμαστε βέβαιοι ότι θα κάνετε στο μνημόσυνο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου; Αν δεν στείλετε εκπρόσωπο και θεωρήσετε το μνημόσυνο «γιορτή μίσους» έκανε λάθος ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο Πρωθυπουργός που έφερε πραγματικά την εθνική συμφιλώση στην Ελλάδα, όταν το 1985 ο ίδιος παραβρέθηκε στο μνημόσυνο των θυμάτων του Συντάγματος Μακρυγιάννη;"

Απάντηση: Πιστεύω βαθύτατα στην εθνική συμφιλίωση. Κι αυτό σημαίνει ότι τιμάμε την μνήμη όλων των νεκρών μας. Όταν δεν χωρίζουμε πια τους ζωντανούς για τα φρονήματά τους, δεν μπορούμε να χωρίζουμε τους νεκρούς…

Δυστυχώς, ούτε στου Μακρυγιάννη το 2009 η Νέα Δημοκρατία έστειλε εκπρόσωπο της, ούτε το 2010. Ούτε σε καμιά άλλη, χαρακτηρισμένη από τη φασιστική αριστερή "διανόηση" ως "γιορτή μίσους".

Μιας και η περίοδος που διανύουμε έχει έντονα τη μυρωδιά εκλογών, να συμπεράνουμε ότι ούτε στις 29 Αυγούστου η ΝΔ θα στείλει κάποιον εκπρόσωπο της στο Γράμμο και στο Βίτσι; Γιατί, για να πάει ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς, είναι τόσο πιθανό, όσο το να αναστηθεί ο Στρατηγός Τσακαλώτος μαζί με τον Παπάγο.

Η Νέα Δημοκρατία έχει κάνει βήματα προόδου κατά την αρχηγία Σαμαρά ώστε να μην ντρέπονται ορισμένοι να δηλώνουν Δεξιοί, αλλά όχι ΤΕΤΟΙΑ βήματα προόδου, ώστε να έχουν το θάρρος να τιμήσουν Έλληνες στρατιώτες, που έχασαν το αίμα τους για την ελευθερία της Πατρίδος. Ουδείς αρνείται τον πατριωτισμό του Αντώνη Σαμαρά, ωστόσο σε τέτοια ζητήματα, και παρά την απάντηση του τότε στην ερώτηση μας, δεν βλέπουμε να έχει γίνει κάποια πρόοδος.

Και φυσικά, το ότι οι "αγωνιστές" του "Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας" αναγνωρίστηκαν επίσημα από το Κράτος και πήραν σύνταξη κανονικού στρατιώτη που μετείχε σε πόλεμο, και ουσιαστικά έγιναν οι θύτες, ένα με τα θύματα, δεν ξεχνά κανείς ότι έγινε το 1989, και το Φύλο Εφημερίδος της Κυβερνήσεως με το Νομοσχέδιο, φέρει την υπογραφή του Υπουργού Οικονομικών τότε, Αντώνη Σαμαρά.

Υ.Γ.1: Η φωτογραφία-αφίσα είναι από τα χρόνια που η ΟΝΝΕΔ και η ΝΔ δεν φοβόντουσαν μην τους πουν Δεξιούς.

Υ.Γ.2: Το κατάπτυστο νομοσχέδιο που εξισώνει θύτες με θύματα:
N. 1863/89 Άρση των συνεπειών του εμφυλίου 1946-1949