26 Οκτωβρίου 2011

Η αντιπολίτευση για τις διαβουλεύσεις στις Βρυξέλλες

http://sup.kathimerini.gr/kathnews/photos/23-09-11/23-09-11_407761_1.jpg"Να υπερασπιστεί την αξιοπρέπεια των Ελλήνων και να μην δεχτεί καν οποιαδήποτε συζήτηση για εκχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας" καλεί η Νέα Δημοκρατία την κυβέρνηση.

Ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννης Μιχελάκης τόνισε ότι "τα όσα διαδραματίζονται στις Βρυξέλλες ερήμην του κ. Παπανδρέου είναι αποτέλεσμα λαθεμένων κυβερνητικών χειρισμών, είναι εκείνα που η κυβέρνηση διακήρυσσε πως ήθελε να αποφύγει, παίρνοντας διαδοχικά πακέτα επώδυνων μέτρων".


Ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Παναγιώτης Μεντρέκας δηλώνει ότι "για να σωθεί ο λαός από τα χειρότερα μνημόνια που θα συνοδεύουν το λεγόμενο κούρεμα, πρέπει να αξιοποιήσει τα αδιέξοδα και τις οξυμένες αντιθέσεις που έχουν ΕΕ και πλουτοκρατία, να αντεπιτεθεί για να κάνει λαϊκή περιουσία όλα τα μονοπώλια, να αποδεσμεύσει τη χώρα από τις λυκοσυμμαχίες και να διαγράψει μονομερώς το χρέος με τη δική του εξουσία".


"Αυτό που σήμερα συμβαίνει στις Βρυξέλλες, είναι η θεσμοποίηση της ταπείνωσής μας. Πριν 71 χρόνια οι πατεράδες μας και οι παππούδες μας αγωνίστηκαν ενάντια σε μια τέτοια ταπείνωση. Σήμερα ο κ. Παπανδρέου πάει εθελοντικά σε αυτήν" δήλωσε ο Γιώργος Καρατζαφέρης.


Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης προέβλεψε ότι "η επόμενη μέρα της συνόδου κορυφής θα σημάνει μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα και την κοινωνία" και σημείωσε: "Τούτη την ώρα η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να διεκδικήσει εκείνη την απόφαση η οποία θα προστατεύει τη λειτουργία των ασφαλιστικών ταμείων, τις καταθέσεις των ελλήνων πολιτών, τη λειτουργία του κοινωνικού κράτους. Μια νέα περίοδος ανοίγει βαριάς λιτότητας, αλλά και εποπτείας της χώρας από τις ευρωπαϊκές δυνάμεις".


"Απόψε το βράδυ οι ηγέτες της ΕΕ πρέπει να αποφασίσουν για το μέλλον της Ευρωζώνης, για το μέλλον της ΕΕ. Τυχόν αναβολή των αποφάσεων τους ή τυχόν δειλία στις αποφάσεις τους, θα σημάνει πολύ μεγαλύτερα προβλήματα για τους λαούς της Ευρώπης, από ό,τι σήμερα γίνεται αντιληπτό" δήλωσε η πρόεδρος του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία Ντόρα Μπακογιάννη.


"Ενωμένοι οι Έλληνες μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις δύσκολες στιγμές για τη χώρα και να αντισταθούμε στους σύγχρονους εισβολείς" είπε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Άρματος Πολιτών Γιάννης Δημαράς.

megatv.com