14 Νοεμβρίου 2011

Υπό την προστασία των ΜΑΤ που κάλεσε ο Καμίνης το ΔΣ του Δ. Αθηναίων

Ενταση σημειώθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αθήνας, όταν εργαζόμενοι σε υπό συγχώνευση οργανισμούς του Δήμου προσπάθησαν να μπουν στην αίθουσα, παρά την ισχυρή παρουσία δυνάμεων των ΜΑΤ. Ο δήμαρχος Αθηναίων είχε ζητήσει να εγκρίνει σήμερα το δημοτικό συμβούλιο, τη συγχώνευση του Πολιτιστικού Οργανισμού (ΠΟΔΑ) με τον Οργανισμό Νεολαίας και Αθλησης (ΟΝΑ) και τα Μουσικά Σύνολα του δήμου σε ένα νέο νομικό πρόσωπο, γεγονός που έχει προκαλέσει ανησυχία στους 1.200 εργαζόμενους και έντονες αντιδράσεις από τις δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με τον κ. Καμίνη, θα πρέπει να ψηφιστεί η κατ' αρχήν συγχώνευση των τριών φορέων του δήμου και στη συνέχεια να διερευνηθούν οι τρόποι εφαρμογής της απόφασης, με εκτενή διάλογο με τους εργαζόμενους και να εξεταστεί ποιοι υπάλληλοι θα παραμείνουν στον νέο πολιτιστικό οργανισμό και ποιοι θα μεταφερθούν στον δήμο.Ο δήμαρχος Αθηναίων δεσμεύτηκε ότι δεν θα χαθεί ούτε μία θέση εργασίας και δήλωσε ότι πρόεδρος του νέου οργανισμού θα είναι η νυν πρόεδρος του ΟΝΑ Παναγιώτα Ψαράκη.

«Με τη συγχώνευση του Πολιτισμικού Οργανισμού, του Οργανισμού Νεολαίας και Αθλησης και των Μουσικών Συνόλων, αντικαθίσταται το σπάταλο, φθοροποιό και ζημιογόνο πρότυπο λειτουργίας, με ένα νέο που θα βασίζεται στην ορθολογική λειτουργία και που θα διασφαλίζει όλες, μα όλες, τις θέσεις εργασίας», ανέφερε ο κ. Καμίνης.

«Δεν πρόκειται, όμως, να κάνω παζάρια με την κοινή λογική. Έως τώρα δεχόμασταν κριτική γιατί καθυστερούμε τις συγχωνεύσεις, σήμερα μας ζητείται επ' αόριστον παράταση», πρόσθεσε.