30 Δεκεμβρίου 2011

Βίντεο-Δημοσκόπηση: ΝΔ 21,4%, ΠΑΣΟΚ 12,6%-Πρωθυπουργός μετά τις εκλογές: 40% Παπαδήμος, 35,4% ο αρχηγός του πρώτου κόμματος

Προβάδισμα 8,8% έχει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΠΑΣΟΚ στη δημοσκόπηση που έκανε η Kapa Research για λογαριασμό του Βήματος, λίγες ώρες πριν έρθει η νέα χρονιά.


Παρά τη μεγάλη διαφορά στα ποσοστά και τα δύο κόμματα καταγράφουν ιστορικά χαμηλά, με τη Νέα Δημοκρατία να συγκεντρώνει ποσοστό 21,4% στην πρόθεση ψήφου, ενώ το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί με ποσοστό 12,6%, ποσοστό που θυμίζει άλλες εποχές.

Το ΚΚΕ ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ σε απόσταση αναπνοής με ποσοστό 9,3%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 6,2%. Το κόμμα του ΛΑΟΣ συγκεντρώνει ποσοστό 5,3%, ενώ στη Βουλή εισέρχεται και η Δημοκρατική Αριστερά με ποσοστό 5,0%.

Στην ερώτηση για το εάν δεν υπάρξει αυτοδύναμη κυβέρνηση ποιόν θα ήθελαν να αναλάβει πρωθυπουργός, το 40,1% στηρίζει τον Λουκά Παπαδήμο και το 35,4% επιθυμεί τον αρχηγό του πρώτου κόμματος στις εκλογές.

Εντυπωσιακό είναι το ποσοστό των ερωτηθέντων που επιθυμούν να παραμείνει η χώρα στη ζώνη του ευρώ, φτάνοντας στο 77,2%, ενώ μόνο το 16,0% επιθυμεί επιστροφή στη δραχμή.