27 Δεκεμβρίου 2011

Βαράνε τον ΓΑΠ αλλά αντέχει... δεν ξέρουν με τι έχουν μπλέξει...

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μίλησε για μια ώρα και δέκα λεπτά στο πολιτικό συμβούλιο κάνοντας ανασκόπηση των πεπραγμένων της κυβέρνησης αλλά χωρίς να αναφερθεί στο θέμα της επόμενης ημέρας στο ΠΑΣΟΚ.


Ωστόσο η φράση του Γ. Παπανδρέου "θα πράξω το καθήκον μου" προκάλεσε την αντίδραση τριών κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Η πρώτη αντίδραση ήρθε από τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος είπε απευθυνόμενος στον Γ. Παπανδρέου: "Ποιο απ'όλα τα καθήκοντά σας; Η εισήγησή σας δεν ξεκαθάρισε. Επικρατεί η ασάφεια που δεν συμφέρει κανέναν."

Ο ίδιος ζήτησε τριήμερη λιτή και αδάπανη διαδικασία για την εκλογή προέδρου – προ των εθνικών εκλογών - καθώς όπως τόνισε όλοι οι υποψήφιοι είναι γνωστοί στους ψηφοφόρους του κόμματος.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ζήτησε και εκείνος άμεσα εκλογή νέου προέδρου με κάλπη σύμφωνα με το καταστατικό.

Από την πλευρά του ο Ευάγγελος Βενιζέλος, έθεσε ένα αυστηρότερο χρονοδιάγραμμα λέγοντας πως όλα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 15 Ιανουαρίου, να υπάρξει καθαρή λύση – όχι διαρχία – και να υπάρξει στο ΠΑΣΟΚ σταθερή ηγεσία. Ο Δημήτρης Ρέππας, η Συλβάνα Ράπτη και ο Απόστολος Κακλαμανης που τοποθετήθηκαν λίγο αργότερα δεν έθεσαν σύμφωνα με πληροφορίες θέμα ηγεσίας.