23 Δεκεμβρίου 2011

Ο πατέρας Σαρκοζί απάντησε στον Ερντογάν για τα περί γενοκτονίας των Αλγερινών από τους Γάλλους

Όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις παίνρει η κόντρα Γαλλίας-Τουρκίας, με τους Γάλλους και τον Σαρκοζί να μην πολυκαταλαβαίνουν από τους λεονταρισμούς του Ερντογάν. Το πρωί ο Ερντογάν κατηγόρησε τους Γάλλους ότι αυτοί είναι εκείνοι που διέπραξαν γενοκτονία εναντίον των Αλγερινών σκοτώνοντας το 15% του πληθυσμού μετά το 1945. Μάλιστα ανέφερε ότι αν δεν το ξέρει ο Σαρκοζί μπορεί να ρωτήσει τον πατέρα του που ήταν στη λεγεώνα των ξένων.


Το απόγευμα ο 83χρονος πατέρας Σαρκοζί, Pal Sarkozy, απάντησε μέσω του σταθμού BFMTV. "Ποτέ δεν πήγα στην Αλγερία, μιας και ποτέ δεν εγκατέλειψα το στρατόπεδο της Λεγεώνας των Ξένων, στη Μασσαλία, όπου κατατάχτηκα" είπε ο πατέρας Σαρκοζί. Στη λεγεώνα των ξένων ήμουν μόνο 4 μήνες και μετά ένας συμπατριώτης μου γιατρός με έβγαλε ανίκανο να πολεμήσω, έτσι δεν χρειάστηκε να πάω στην Ινδοκίνα όπου θα πήγαινα, συμπλήρωσε. "Μια ματία στα απομνημονεύματά μου αρκεί για να αποδείξει το αληθές των λεγομένων μου" είπε ο Παλ Σαρκοζί.

Πράγματι ο πατέρας του Σαρκοζί δημοσίευσε πέρσι τον Απρίλιο τα απομνημονεύματά του όπου λέει πως η οικογένειά του εξορίστηκε από την Ουγγαρία και στη Γερμανία όπου βρέθηκε, συνάντησε κάποιον που στρατολογούσε νεαρούς για τη λεγεώνα των ξένων. Προκειμένου να πάει στη Γαλλία και να πάρει τη γαλλική υπηκοότητα υπέγραψε να πολεμήσει 5 χρόνια στην Ινδοκίνα. Ωστόσο στάθηκε τυχερός γιατί στο κέντρο εκπαίδευσης στη Μασσαλία ένας γάλλος γιατρός ουγγρικής καταγωγής τον έβγαλε ανίκανο να υπηρετήσει και εγκατέλειψε τη λεγεώνα μετά από 4 μήνες, για να βρεθεί στη συνέχεια στο Παρίσι όπου γνώρισε την πρώτη από τις 4 γυναίκες του με την οποία έκανε 3 αγόρια και μεταξύ αυτών τον Νικολά Σαρκοζί.