08 Δεκεμβρίου 2011

Spiegel: «Επικίνδυνη Καγκελάριος η Μέρκελ»

Με τον σκληρό τίτλο "Εμείς οι κακοί Γερμανοί", η ηλεκτρονική έκδοση του "Der Spiegel" ασκεί δριμύτατη κριτική στην Άγκελα Μέρκελ την οποία χαρακτηρίζει "επικίνδυνη καγκελάριο".

Ο αρθρογράφος του Der Spiegel αναφέρει πως η Μέρκελ "κατέστρεψε την εικόνα της χώρας που έφτιαξαν με κόπο γενιές Γερμανών μετά τον πόλεμο. Επέτρεψε να επιστρέψει στην Ευρώπη η εικόνα του κακού Γερμανού".

"Τι θα γίνει με το ευρώ δεν ξέρουμε. Αν η κ. Μέρκελ συνεχίζει την ίδια πολιτική τότε σύντομα η Γερμανία θα περιτριγυρίζεται από εχθρούς", αναφέρει το ίδιο άρθρο.

Άλλο δημοσίευμα στην ίδια ηλεκτρονική έκδοση αναφέρει πως η Μέρκελ ευθύνεται για την κλιμάκωση της κρίσης και χαρακτηρίζει "πολύ ρεαλιστικό το σχέδιο - Ρομπάι".

Στα "πυρά" του Der Spiegel ήρθε να προστεθεί κείμενο που δημοσίευσαν και συνυπογράφουν η ηγεσία των Σοσιαλδημοκρατών, οι επικεφαλής Πρασίνων αλλά και ένας εκ των πέντε σοφών της γερμανικής οικονομίας και σύμβουλος της Μέρκελ, Πέτερ Μπόφινγκερ.

Στο κείμενο τους επιτίθενται κατά της πολιτικής Μέρκελ και αναφέρουν: "Η Ευρώπη δεν επιτρέπεται να αποτύχει εξαιτίας της στενοκεφαλιάς της γερμανικής κυβέρνησης. Η επιμονή σε πολιτική λιτότητας χωρίς αυτές να συνοδεύονται από μέτρα που θα καθησυχάσουν τις αγορές, οδηγούν στο γκρεμό ολόκληρο το ευρωπαϊκό οικονομικό σύστημα".

Δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε στον γερμανικό Τύπο δείχνει πάντως πως οι Γερμανοί αν και υποστηρίζουν σε ποσοστό 61% την σκληρή γερμανική στάση, δεν πιστεύουν και μάλιστα σε ποσοστό 48% ότι η λύση Μέρκελ θα βγάλει την Ευρώπη από την κρίση.