19 Ιανουαρίου 2012

Σαμαράς: όχι άλλη ύφεση

“Όχι άλλη ύφεση“. Στην φράση αυτή συνοψίζεται η στάση του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών που έγινε σήμερα και κατά την οποία εκτός από το PSI είχε ως αντικείμενο και τις διαβουλεύσεις με την Τρόϊκα.


“Μέριμνα του προέδρου της ΝΔ είναι η προστασία των απλών ανθρώπων και του εισοδήματός τους” δηλώνουν καλά πληροφορημένες πηγές στη Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με τις οποίες ο Α. Σαμαράς είπε όχι σε νέες περικοπές μισθών και συντάξεων, όπως και σε νέα αύξηση της φορολογίας.

Κατά την σύσκεψη ετέθη συγκεκριμένα θέμα μείωσης του 13ου και 14ου μισθού αλλά ο Α. Σαμαράς το απέρριψε. Ο πρόεδρος της ΝΔ διαφώνησε επίσης με την μείωση των επικουρικών.

“Η κατάσταση αυτή δεν πάει άλλο, η αγορά διαλύεται” τόνισε κατά την διάρκεια της σύσκεψης.

Η ΝΔ υποστηρίζει την ίδια στιγμή μέτρα περικοπής των κρατικών δαπανών, όπως οι αμοιβές των ρετιρέ των ΔΕΚΟ, σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

Σύμφωνα τέλος με τις ίδιες πληροφορίες, οι κ. Παπανδρέου και Καρατζαφέρης επιχείρησαν προς το τέλος της συνάντησης να θέσουν θέμα αναβολής των εκλογών και παράτασης του βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου. Ο κ. Σαμαράς απέρριψε κατηγορηματικά κάθε συζήτηση επ΄ αυτού λέγοντας ότι ισχύουν η προηγούμενη συμφωνία των πολιτικών αρχηγών και όσα έχει δηλώσει ο ίδιος.

http://www.antinews.gr/2012/01/19/143624