30 Ιανουαρίου 2012

Όργιο σπατάλης στο ΟΑΚΑ

Όργιο σπατάλης σημειώνεται την τελευταία επταετία στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού Σταδίου Λάζαρος Γρύλλης παραδέχθηκε ότι ο μέσος όρος των τακτικών αποδοχών των υπαλλήλων πριν από τις περικοπές ξεπερνούσε ακόμα και τις 3.000 ευρώ, ενώ σήμερα ο κατώτερος μισθός κυμαίνεται στα 1.900 ευρώ. Σημειώνεται ότι ο κατώτατος μισθός στο δημόσιο ανέρχεται στα 780 ευρώ.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας τα Νέα, υπερωρίες και επιδόματα δίνονταν χωρίς απόφαση του Δ.Σ, αλλά μόνο με εισήγηση κάποιου τμηματάρχη.

Χαρακτηριστικά, ενώ το επίδομα γάμου στο Δημόσιο βάσει νομοθεσίας φτάνει τα 35 ευρώ στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών έφτανε τα 158, και το επίδομα τέκνων από 18 ευρώ για τα 2 πρώτα παιδιά δημόσιο, στο ΟΑΚΑ ήταν 108.

Σύμφωνα με στοιχεία του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών, πάντως, το κόστος μισθοδοσίας από 21,4 εκατομμύρια ευρώ το 2009 έχει πέσει κατά 10 εκατομμύρια σήμερα, ενώ έχουν γίνει και περικοπές στο προσωπικό σε σχέση με το 2011 κατά 60 άτομα.

Τονίζεται ότι το Ολυμπιακό Κέντρο Αθηνών εισπράττει τεράστια ποσά από τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ για την ενοικίαση του γηπέδου που φτάνει στο 15% για κάθε αγώνα συν τα ποσοστά από τις σουίτες και του χορηγούς.

Συγκεκριμένα τις τρεις τελευταίες ποδοσφαιρικές σεζόν από το 2008 έως το 2011 ο Παναθηναϊκός κατέβαλε στο ΟΑΚΑ περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ για ενοίκιο το χρόνο. Ο ΠΑΟ χρωστάει στο ΟΑΚΑ περίπου 300.000 ευρώ και σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται ήδη σε διαπραγματεύσεις προκειμένου να κατεβάσουν το ποσοστό του ενοικίου.

Αντίστοιχα η ΑΕΚ, βάσει του ποσοστού, καταβάλει τις 3 τελευταίες σεζόν για ενοίκιο 800.000 ευρώ το χρόνο, με την ομάδα να χρωστάει μετά από διακανονισμό και εκχώρηση ποσού της από τον ΟΠΑΠ 150.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες για την κατάσταση που επικρατούσε τα τελευταία χρόνια στα οικονομικά του ΟΑΚΑ έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα.