11 Φεβρουαρίου 2012

Βρυξέλλες: Η Ελλάδα έχει 37 ημέρες προθεσμία

Η δυσπιστία έναντι της ελληνικής πολιτικής ελίτ δεν ήταν ποτέ μεγαλύτερη στη Γερμανία σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, ενώ στην Αθήνα διατυπώνονται ερωτήματα για το αν υφίσταται κάποια κρυφή ατζέντα του Βερολίνου και του ΔΝΤ για την Ελλάδα για την επόμενη ημέρα.

Από την Ουάσιγκτον –έδρα του ΔΝΤ- διαμηνύεται ότι οι καθυστερήσεις των τελευταίων ημερών γεννούν αμφιβολίες για τη δυνατότητα έγκαιρης εκταμίευσης της οικονομίας από το ΔΝΤ προς την Ελλάδα, καθώς το χρονοδιάγραμμα θεωρείται πολύ σφικτό. Ακόμη, από τις Βρυξέλλες προειδοποιούν πως η Ελλάδα έχει στη διάθεσή της 37 ημέρες προκειμένου να αποφύγει την άτακτη χρεοκοπία.

Μια άλλη φημολογία θέλει την Αθήνα να εξαναγκάζεται –αργά ή γρήγορα- υπό το βάρος των δυσμενών εξελίξεων και των αντιδράσεων της ελληνικής κοινής γνώμης να σηκώνει «λευκή σημαία» και να επιστρέψει οικειοθελώς στη δραχμή.

Στο μεταξύ, σε συνέντευξή του στην "Κ", ο επικεφαλής του IIF Tσαρλς Νταλάρα υπογραμμίζει τα σημαντικά οφέλη που προκύπτουν από την απομείωση του χρέους – τη μεγαλύτερη στην ιστορία- για την οποία τονίσει ότι θα αφαιρέσει ένα σημαντικό βάρος από την πλάτη του ελληνικού λαού που αντιστοιχεί σε πάνω από το μισό εισόδημα κάθε Έλληνα πολίτη στη διάρκεια ενός εξαμήνου.