01 Φεβρουαρίου 2012

Βίντεο-Αίγυπτος: 73 νεκροί (άλλοι λένε 100+) και 1000 τραυματίες σε επεισόδια με τη λήξη ποδοσφαιρικού αγώνα!!!

Τα σοβαρά επεισόδια και οι βίαιες που ακολούθησαν μετά το τέλος ποδοσφαιρικού αγώνα στην Αίγυπτο, είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο 73 ανθρώπων (κάποιοι μιλάνε ακόμα και για πάνω από 100 νεκρούς), ενώ δεκάδες άλλοι είναι τραυματίες. Επίσημες πηγές κάνουν λόγο για 50 νεκρούς. Ενώ ελικόπτερα του στρατού έχουν φτάσει στην πόλη Port Said προκειμένου να απομακρύνουν τους παίκτες και τους οπαδούς της Αλ Άχλι


Την τραγική είδηση μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Αιγύπτου. Συγκεκριμένα το δραματικό γεγονός έλαβε χώρα στην πόλη Πορτ Σάιντ (220 χλμ. ΒΑ του Καίρου στις ακτές της Μεσογείου), στην αναμέτρηση μεταξύ των Αλ-Μασρί και Αλ-Αχλί (η καλύτερη ομάδα της Αιγύπτου με 36 Πρωταθλήματα, 35 Κύπελλα, 6 φορές Πρωταθλήτρια Αφρικής και η ομάδα όπου έπαιζαν οι αδερφοί Χασάν που αγωνίστηκαν και στον ΠΑΟΚ) την οποία κέρδισαν οι γηπεδούχοι με 3-1.

Σύμφωνα με το BBC αρκετοί από τους οπαδούς πέρασαν με χαρακτηριστική ευκολία μαχαίρια και άλλα αιχμηρά αντικείμενα στο γήπεδο, αφού ο έλεγχος που διενεργήθηκε από τους αστυνομικούς ήταν υποτυπώδης.