05 Μαρτίου 2012

Τέταρτος προορισμός η Ελλάδα για το 2012... ΖΗΤΑΜΕ να μην πατήσει το πόδι του κανένας ΝΑΖΙ στην Ελλάδα

[Δεν βλέπω και πολύ ανταπόκριση για την καμπάνια μας : ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑΖΙ ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ... Στα σχόλια "άλλα αντί άλλα της Παρασκευής το γάλα" λένε οι "πατριώτες" οι οποίοι προφανώς θέλουν να έρθουν οι ναζί για διακοπές στην Ελλάδα και τρέμουν στη σκέψη μείωσης του τουρισμού. Το πουλάκι όμως πέταξε και οι ναζί δεν θα έρθουν... και οι πατριώτες θα δικαιωθούν για άλλη μια φορά]

Τέταρτη στις προτιμήσεις των ευρωπαίων τουριστών έρχεται η Ελλάδα για το 2012, μετά την Ισπανία, την Αυστρία και τη Γαλλία.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ευρωβαρόμετρου, που δημοσιεύθηκαν σήμερα Δευτέρα, πρώτος τουριστικός προορισμός είναι η Ισπανία (10%) και ακολουθούν η Ιταλία (7%), η Γαλλία (6%), η Ελλάδα (4%) και οι Αυστρία, Ηνωμένο Βασίλειο και Γερμανία (3%).

Το 2011 η χώρα μας είχε καταλάβει την πέμπτη θέση (4%), πίσω από τις: Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία και Γερμανία – Αυστρία.

Το 48% των τουριστών αναζητούσαν ανάπαυση και ψυχαγωγία, ενώ ήλιο και παραλία αναζητούσε το 28%. Επίσης, πέντε στους 10 ευρωπαίους τουρίστες εκτιμούν τη φυσική ομορφιά και τις ποιοτικές υπηρεσίες.

Όσον αφορά στους έλληνες τουρίστες, το 2011 επτά στους δέκα δεν πήγαν διακοπές λόγω της οικονομικής κρίσης, ενώ από αυτούς που πήγαν, οι οκτώ στους δέκα έμειναν στην Ελλάδα.

Όσον αφορά στις άλλες χώρες της Γηραιάς Ηπείρου, το 74% των ιταλών τουριστών έμειναν στην Ιταλία και το 73% των Κροατών, έμεινε στην Κροατία.

Το 53% των ευρωπαίων τουριστών έκλεισε τις διακοπές του μέσω ίντερνετ.

Τέλος, σύμφωνα με την έρευνα, στην Ευρώπη, το 73% των πολιτών ότι θα πάει διακοπές το 2012.