[Στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ το 2007 ψήφισαν 769.156. Άκυρα 5.482, λευκά:
1.212. Γ.Α.Π.: 427.021, Ε.Βενιζέλος:291.593 κ Κ.Σκανδαλ.:43.848]
Ολοκληρώθηκαν στις 7:00 το απόγευμα της Κυριακής, έπειτα από δίωρη παράταση, οι εκλογές για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ. Η διαδικασία κύλησε χωρίς σημαντικά παρατράγουδα και η συμμετοχή είναι, σύμφωνα με στελέχη του κόμματος, ικανοποιητική.
Δήλωση αναμένεται από τον νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, ενώ σε περίπου δύο ώρες εκτιμάται ότι θα έχει διαμορφωθεί μία σαφής εικόνα για το αποτέλεσμα και τη συμμετοχή, από το 25% των ψήφων. Εκτιμήσεις μιλούν για προσέλευση 170-180.000 μελών και φίλων του κόμματος, ενώ άλλοι μιλούν και για 200.000.
Συνολικά σε όλη την Ελλάδα στήθηκαν 1.074 κάλπες σε 768 εκλογικά τμήματα σε αντίθεση με το 2007 όταν είχαν στηθεί 3.157 κάλπες σε 1.443 εκλογικά τμήματα. Ως εκλογικά τμήματα χρησιμοποιήθηκαν ΚΕΠ καποδιστριακών δήμων, οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ, κέντρα πολιτισμού, ξενοδοχεία, ΚΑΠΗ ακόμα και καφενεία.
Δεν έλειψαν κάποια «παρατράγουδα». Για παράδειγμα, μικροένταση προκλήθηκε έξω από το πνευματικό κέντρο Βριλησσίων, όταν ομάδα περίπου τριάντα ατόμων πέταξε γιαούρτια, φωνάζοντας συνθήματα κατά των ψηφοφόρων που βρίσκονταν εκείνη την ώρα έξω από το πνευματικό κέντρο.
Φραστικό επεισόδιο σημειώθηκε αργά το μεσημέρι στο Λουτράκι, όταν μικρή ομάδα ατόμων συγκεντρώθηκε έξω από το κτίριο όπου είχε στηθεί η κάλπη και φώναζε υβριστικά συνθήματα κατά του ΠΑΣΟΚ και των μελών του. Αργότερα, η ομάδα αυτή αποχώρησε.
Επίσης, όπως μετέδωσε το Cretalive, αγρότες της Ιεράπετρας προχώρησαν σε κατάληψη των εκλογικών τμημάτων και για αρκετή ώρα δεν επέτρεπαν στους ψηψοφόρους να εισέλθουν σε αυτά, ακφράζοντας με τον τρόπο αυτό τη διαμαρτυρία τους για τα προβλήματα που προκαλεί στη μεταφορά των κηπευτικών η επ' αόριστον απεργία της ΠΝΟ, από τη Δευτέρα.
Στη Θεσσαλονίκη, με καθυστέρηση περίπου μισής ώρας έφτασαν τα λευκά ψηφοδέλτια στα εκλογικά τμήματα και οι πολίτες που προσήλθαν νωρίτερα διαμαρτυρήθηκαν για την έλλειψη τους, καθώς και για την έλλειψη φακέλων.
Στην Αχαΐα δεν άνοιξε ένα εκλογικό τμήμα -σε σύνολο 14, διότι όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο γραμματέας της νομαρχιακής οργάνωσης του κόμματος Παναγιώτης Αλεξόπουλος, υπήρχαν φόβοι για πρόκληση έντασης και για αυτό κρίθηκε σκόπιμο να μην λειτουργήσει.