20 Μαρτίου 2012

«Όχι» του υπουργείου Ανάπτυξης σε κατάργηση εισφορών επιχειρήσεων υπέρ επιμελητηρίων

[Δεν πειράζει... έχουν λεφτά οι μαλάκ@@ να πληρώνουν για να περνάνε κάποιοι ζωή και και κότα και να είναι τα επιμελητήρια τα πιο χλιδάτα κτήρια σε όλες τις πόλεις της Ελλάδος]
 
Η τρόικα είχε θέσει θέμα κατάργησης της εισφοράς των επιχειρήσεων και εταιρειών υπέρ των επιμελητηρίων. Ωστόσο, όπως αναφέρεται σε έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης Σωκράτη Ξυνίδη...«η επιχειρηματολογία του υπουργείου που έπεισε την τρόικα για την απόσυρση της πρότασής της, ήταν ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατόν, βασικοί νόμοι προς τη μεταρρυθμιστική κατεύθυνση αυτής της χώρας, να ακουμπούν πάνω στα επιμελητήρια και τη λειτουργία τους και σήμερα εμείς να ερχόμαστε και να τα καταργούμε».

Το έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού διαβιβάστηκε την Τρίτη στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης της ανεξάρτητης βουλευτού Μαρίας Κυριακοπούλου, με την οποία είχε ζητήσει να μην καταργηθεί η υποχρεωτική εγγραφή των επιχειρήσεων στα Επιμελητήρια.

«Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου έχει αναδείξει στην πράξη την πρόθεσή της, τα επιμελητήρια να παίξουν τον ρόλο για τον οποίο έχουν συσταθεί, δηλαδή ενός ουσιαστικού και επίσημου συμβούλου της πολιτείας στο έργο της», αναφέρει ο κ. Ξυνίδης.

Ο αναπληρωτής υπουργού προσέθεσε θα ήταν αντιφατικό να εισηγηθεί το υπουργείο μια διάταξη που θα οδηγούσε τοις πράγμασι στο κλείσιμο των επιμελητηρίων, καθώς και οικονομικά, τα επιμελητήρια εξακολουθούν να υπάρχουν λόγω ακριβώς της εισφοράς που οι επιχειρήσεις και οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται πληρώνουν σε αυτά τα νομικά πρόσωπα.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ