28 Αυγούστου 2012

Βέλγιο: Άδεια να μεταβεί σε μοναστήρι έδωσε στην πρώην σύζυγο του Μαρκ Ντιτρού το Ανώτατο Δικαστήριο

Η πρώην σύζυγός του ισοβίτη παιδεραστή και παιδοκτόνου, Μαρκ Ντιτρού, θα εξέλθει της φυλακής με τη σύμφωνη γνώμη βελγικού δικαστηρίου, παρά την οργή που εξέφρασαν συγγενείς των θυμάτων.

Το βελγικό ακυρωτικό δικαστήριο απέρριψε σήμερα τις προσφυγές για να μην αποφυλακιστεί η 52χρονη Μισέλ Μαρτέν. Έκρινε ότι οι προσφυγές είναι «αβάσιμες» και «απαράδεκτες».

Επομένως η Μαρτέν, πρώην δασκάλα, εντός της ημέρας θα εγκλειστεί αυτήν τη φορά σε γυναικείο μοναστήρι, τα μέτρα ασφάλειας γύρω από το οποίο έχουν ήδη ενισχυθεί.

Η ποινή της ήταν 30 χρόνια κάθειρξη. Καταδικάστηκε το 2004, αλλά με ευεργετήματα του βελγικού σωφρονιστικού συστήματος και την περίοδο προφυλάκισής της θεωρήθηκε ότι ήδη εξέτισε το μισό συν ένα από τα έτη της ποινής της.

Η Μαρτέν, μαζί με τον Ντιτρού, όπως ανέφερε η καταδικαστική απόφαση, απήγαγαν και έκλεισαν στο κελάρι του σπιτιού κοντά στο Σαρλερουά έξι μικρά κορίτσια, τα τέσσερα από τα οποία απεβίωσαν--τα δύο από πείνα.

Ο δικηγόρος της Μαρτέν, ο Τιερί Μορό, τόνισε ότι «η πελάτισσά μου διεκδικεί την κοινωνική επανένταξή της».

«Όπως όλοι μας, είναι άξια για το καλύτερο και για το χειρότερο. Το ότι επιχειρεί να ανυψωθεί τώρα δεν περνά απαρατήρητο από εμάς», δήλωσε από την πλευρά της η ηγουμένη στο μοναστήρι, η αδελφή Κριστίνα.

Η Μαρτέν πήρε διαζύγιο από τον Ντιτρού το 2003.