29 Μαρτίου 2013

ΥΠΕΞ: Καταργούνται 2 θέσεις και εξοικονομούνται 146.000 ευρώ με τη σύσταση της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού

Ανακοίνωση για τη σύσταση Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών στην οποία αναφέρονται οι θέσεις και οι αμοιβές που καταργούνται.

Συγκεκριμένα με το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εξωτερικών «Σύσταση Γραφείου Ελληνικής Προεδρίας και άλλες Διατάξεις»...
, του οποίου έγινε πρώτη ανάγνωση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής προβλέπονται, όπως ρητά ορίζεται και στο κείμενο του Νόμου και στην Αιτιολογική Έκθεση και στην Έκθεση, Αναλυτική και Ειδική, του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, τα εξής:
  • Καταργείται η θέση του Ειδικού Γραμματέα Αξιοποίησης Διεθνών Προγραμμάτων και εξοικονομούνται 137.000 Ευρώ ετησίως.
  • Καταργείται η θέση του Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή Αποδήμου Ελληνισμού και εξοικονομούνται 40.000 Ευρώ ετησίως.
  • Τοποθετείται επικεφαλής στη Γενική Γραμματεία Αποδήμου Ελληνισμού- Γραμματεία που υπάρχει από το 1983 και δε δημιουργείται από το εν λόγω νομοσχέδιο - Γενικός Γραμματέας. Η ετήσια δαπάνη για τον Γενικό Γραμματέα, εκτιμώμενη σε 73.000 Ευρώ, υπερκαλύπτεται, από την κατάργηση των θέσεων του Ειδικού Γραμματέα και του Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή, με τις οποίες εξοικονομούνται 177.000 Ευρώ, ετησίως.
  • Εξοικονομούνται 12.000 Ευρώ ετησίως από το μη ορισμό προϊσταμένου στη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών, καθώς τα καθήκοντα θα ασκεί ο Γενικός Διευθυντής Προσωπικού και Οικονομικής Διαχείρισης του Υπουργείου.
  • Μειώνονται κατά 30.000.000 Ευρώ οι δαπάνες προϋπολογισμού της Ελληνικής Προεδρίας σε σχέση με το 2003. Αυτό, καταδεικνύει τη μέριμνα που έχει ληφθεί για τη μέγιστη δυνατή εξοικονόμηση δαπανών σε συνδυασμό με τη βέλτιστη δυνατή προετοιμασία της Προεδρίας.