17 Μαΐου 2013

Πριν απ' τον Τσιπρα ο Όλιβερ Στόουν πιστευε οτι η ελπιδα του πλανητη ηταν η Β. Μπαρμπα

Εκείνη ήταν δέκα σχεδόν χρόνια νεότερη. Εντυπωσιακή, χυμώδης, με πλούσιο μπούστο. Πολλοί την αποκαλούσαν «η Ελληνίδα Σοφία Λόρεν». Ειλικρινά θα ήθελα να της χαρίσω κάτι από την λάμψη της νεότερης και ωραιότερης κατά την άποψή μου Μόνικα Μπελούτσι, κάτι από το σημαντικότερο εξαγώγιμο προϊόν της γειτονικής Ιταλίας. Δεν θα το κάνω όμως. Η Μόνικα είναι μόνο μία.
Η Ελληνίδα ηθοποιός διατηρούσε μικρή, κομψή κατοικία μέσα σε πολύ γνωστό ξενοδοχειακό συγκρότημα στην περιοχή του Ορνού. Ο ιδιοκτήτης του κοσμοπολίτικου hotel είχε πολύ έξυπνα φροντίσει να εκμεταλευτεί την έκταση-φιλέτο σε ένα από τα πλέον δημοφιλή προάστια της Μυκόνου. Σύμφωνα με τα πρότυπα διεθνών ξενοδοχειακών μονάδων όπως το Grosvenor House του Λονδίνου (δίπλα στα δωμάτια του ξενοδοχείου υπάρχουν πολυτελή διαμερίσματα). Στο «ψηλότερο σημείο» της έκτασης, σχεδόν πάνω στο βουνό, είχαν αγοράσει κατάλευκα, κομψά σπίτια -όχι τεράστια- Έλληνες και ξένοι. Η ηθοποιός είχε αποκτήσει το δικό της σπίτι το οποίο φρόντισε να πουλήσει αργότερα. Εκείνη την εποχή θα μπορούσαμε να πούμε ότι διατηρούσε τον τίτλο της star. Ήταν η Βάνα Μπάρμπα.

Η Βάνα
Αμέτρητα εξώφυλλα, φωτογραφίσεις, σήριαλ σε μεγάλα ιδιωτικά κανάλια, ένα σέξυ κορίτσι το οποίο προκαλούσε αναστάτωση στον ανδρικό πληθυσμό. Κάποιο πρωί στην «κοινή» πισίνα, η Βάνα γνώρισε έναν άνδρα. Μελαχρινό, χαμογελαστό, πομπώδη, φωνακλά. Ο άνδρας αυτός ήταν ο διάσημος Αμερικανός σκηνοθέτης Όλιβερ Στόουν.

Η γνωριμία στη Μύκονο
Ο πληθωρικός Όλιβερ συμπάθησε αμέσως την εκρηκτική Βάνα. Η γνωριμία της με τον Όλιβερ πέρασε έξω από τα τείχη του glamorous hotel. Οι εφημερίδες και τα περιοδικά έγραφαν ότι ο σκηνοθέτης των “Savages”, “JFK" και “Wall Street: Money never sleeps” θα έδινε κινηματογραφικό ρόλο στην Ελληνίδα ηθοποιό. Σε μία από τις επόμενες ταινίες του. Καθημερινά υπήρχαν δημοσιεύματα στον Τύπο τα οποία μιλούσαν για μια νέα καριέρα της Βάνας στο εξωτερικό. Ο Στόουν είχε συμπαθήσει πραγματικά την κ. Μπάρμπα, όχι μόνο για την τότε ακαταμάχητη γοητεία της αλλά και για την ειλικρίνεια και ντομπροσύνη της. Τελικά ο κ. Όλιβερ Στόουν επέστρεψε στην Αμερική. Τα όνειρα της Βάνας για διεθνή καριέρα δεν έγιναν ποτέ πραγματικότητα.

Ο κινηματογραφικός… tough Alexis
Αρκετά χρόνια μετά ένας άλλος Έλληνας γοήτευσε τον «έξω καρδιά» κ. Στόουν. Και αυτός δεν είναι άλλος από τον κ. Αλέξη Τσίπρα. Μα τι κομπλιμέντα, χαμόγελα, φιλοφρονήσεις. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατέκτησε στο Ζάγκρεμπ τον Όλιβερ.

Μετά το τέλος φιλικού lunch (ο κ. Τσίπρας βρισκόταν στο Ζάγκρεμπ με την ευκαιρία του 6ου Subversise Forum), ο σκηνοθέτης ο οποίος αποτελεί εξέχων μέλος του αμερικανικού κατεστημένου θέλησε να μας πείσει ότι ο κ. Τσίπρας θα μπορούσε να κυβερνήσει…αριστοτεχνικά, όχι μόνο την Ελλάδα αλλά ολόκληρο τον κόσμο. Πιστεύω ότι στο πρόσωπο του πρώην cool Alex, ο κ. Στόουν «ανακάλυψε» έναν ιδανικό πρωταγωνιστή. Χαριτωμένο, babyfaced και…σκληρό καρύδι σύμφωνα με τα λεγόμενά του… Ω! πτωχέ μου Λεονάντρο Ντι Κάπριο του “Great Gatsby”. Αναμένεται κινηματογραφική Τσιπριάδα σε εκρηκτικό κόκκινο φόντο. Pas mal!

Σίβυλλα 
http://www.tovima.gr/blogs/article/?aid=513055